handdator

Visa fullständig version : Hemma från Lanzarote


Netwolf
2009-01-08, 23:10
Nu är vi hemma från Lanzarote. Tänkte berätta några ord om denna fantastiska ö.
Vi hade bokat charter, för en gångs kull. Det blev inte riktigt som vi tänkt. Rummet i Playa Blanca vette mot en hamburgerbar, då vi betalt för havsutsikt. Vi klagade givetvis och fick sen ett rum, som var så inrökt att det inte gick att vara där.
Det fanns inga andra alternativ. Allt annat var fullbokat. Vi fick byta ort, så vi stuvade in oss i en taxi och fick ett skapligt hotell i Puerto del Carmen. Havet kunde skymtas och standarden var ngt lägre. Vi fick dock kompensation av fritidsresor i form av reda pengar.
Som lök på laxen så var det skyfall första dagen, så det stod härliga till!
Sen blev det bättre. Solen sken som aldrig förr och knappt ett moln på himlen
http://img128.imageshack.us/img128/8128/playagrandetc6.jpg
Playa Grande, Puerto del Carmen.

Orten Puerto del Carmen är till för turister, men har ändå sin charm. Stämningen var loj, trots utbudet av affärer och turistmatställen. Vi hittade dock några pärlor som vi gärna besöker igen. En höjdare var kanarisk potatis med mojo rocho sås. Rekommenderas!
Vi upptäckte självklart ön med hyrbil och fick se en fantastisk natur visa upp sig.
http://img128.imageshack.us/img128/8634/norrazr2.jpg
Den norra bördiga delen.
http://img150.imageshack.us/img150/6250/southww5.jpg
Det karga månlandskapet i söder.

Besöker man Lanzarote, kan man inte undgå att höra talas om Cesar Manrique. En konstnär som verkligen tagit hand om sin ö och varit med och designat den. Det mesta bär spår av Manrique. Från byggnader till blomplanteringar. Ön är bland de minst exploaterade av kanarieöarna. Manrique var borta ett tag från ön och då tillkom öns enda höghus, Arricife Grand Hotel på 18 vån. Efter det krävde han att få tillgång till alla bygglovsansökningar.
Manrique har skapat ett antal ställen på ön, där man kan beskåda hans säregna konst och vackra installationer.
http://img150.imageshack.us/img150/2802/manriquejb9.jpg
Jamos Del Agua.

Det finns ett antal fina ständer på Lanzarote. T ex papagayostranden. Vägen dit var tyvärr mkt dålig och vågorna inte direkt barnvänliga. Men vi fick ngt vackert att titta på samt punktering.
http://img128.imageshack.us/img128/8159/papagayoap6.jpg

På den norra delen av ön som var mest dramatisk, lunchade vi bl a i Orzalo. Där åt vi en fanstastiskt fisklunch med bl a mojo rocho sås. Jag sa till min fru att här ser nästan ut som i Grekland och kolla bara på mojo rocho burkarna, som vi fick sen!
http://img150.imageshack.us/img150/4014/greekislandsms4.jpg

Från den norra delen har man fin utsikt mot den lilla ön Isla Graciosa. http://img150.imageshack.us/img150/3831/graciosaht0.jpgEndast 18 € ToR till ön som är helt bilfri. Ett rum på pensionat kostar ca 45 €. Gissa om det sög i båtluffartarmen!
Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Lanzarote. Finfina stränder och ett behagligt klimat. Maten är på sina håll mkt fräsch och det gäller samma här som i Grekland. Sök dig ett stycke bort från huvudgatan, så hittar du pärlorna!
En rolig sak var julklapparna som de hade hängt i palmerna!
http://img128.imageshack.us/img128/3713/palmpaketwu2.jpg

Kan inte undanhålla er en bild från Arricife Grand Hotel, där vi blev inkvarterade då flyget hem blev försenat. Snacka om utsikt, från 12:e vån!
http://img128.imageshack.us/img128/6949/arricifewu3.jpg

/Netwolf

Eva L
2009-01-09, 08:50
Roligt att ni gillade ön. Jag trivdes också bra den enda dag jag tillbringat där. Konstaterade att det var mycket varmare där än på Fuerteventura där vi bodde. Såg ni den berömda kaktusträdgården?

Eva

Lissi
2009-01-09, 09:47
Härlig läsning och underbara bilder.TACK! Kul att ni trivdes trots strul med rum.

Lissi

Kalimera
2009-01-09, 15:30
Härliga bilder Netwolf! Tack klapp_klap

Det ser ju riktigt fint ut, och så hittade ni ett uns Grekland också. :)

Välkomna hem!

Netwolf
2009-01-09, 16:46
Såg ni den berömda kaktusträdgården?
Nej, den missade vi . Får spara den till nästa gång.

Härlig läsning och underbara bilder.TACK! Kul att ni trivdes trots strul med rum.
Härliga bilder Netwolf! Tack klapp_klap
Det ser ju riktigt fint ut, och så hittade ni ett uns Grekland också. :)
Välkomna hem!

Tack, känslan sitter kvar...länge. :)

Ivi
2009-01-09, 16:47
Härligt att få läsa detta och med alla fina bilder till klapp_klap Har aldrig tidigare tänkt på att resa iväg under jullovet ( vi är julälskare i familjen ;)), men nu börjar jag känna mig sugen på Kanarieöarna! Har alldeles tydligt haft fördomar angående ögruppen Ang_elx

Ivi

Eva L
2009-01-09, 21:26
Under en 30-årsperiod har jag besökt Teneriffa, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Gran Canaria igen. Alla har sina pärlor och sina baksidor men La Palma blir nog mitt nästa besök i den ögruppen.

Eva

Siri A
2009-01-10, 09:00
Synd att ni fick byta boende, Playa del Flamingo är annars toppen! Fast ni ser ju inte ut att ha haft det så tråkigt ändå. Fina bilder! :)

NewAnn
2009-01-10, 11:07
Nu är vi hemma från Lanzarote. Tänkte berätta några ord om denna fantastiska ö. /Netwolf
Välkommen hem igen. Vad trevligt att läsa om ditt besök på ön. Synd att det blev en krånglig början bara. Låter bra att du tycker ön är fantastisk då jag ska besöka den för första gången i slutet av februari.
Besökte ni den stora söndagsmarknaden i Teguise? Det tänkte nämligen vi göra.
Mvh Ann

NewAnn
2009-01-10, 11:13
Under en 30-årsperiod har jag besökt Teneriffa, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Gran Canaria igen. Alla har sina pärlor och sina baksidor men La Palma blir nog mitt nästa besök i den ögruppen.Eva
Ja visst är det kul att prova lite olika kanarieöar också under vinterhalvåret,du slår mig i antal besökta öar;) jag har varit på teneriffa, gran canaria, fuerteventura och nu blir det lanzarote.
Mvh Ann

Arne
2009-01-10, 11:46
Märkligt!! Så det kan bli...

Jag har aldrig varit på Lanzarote men alltid föreställt mig stället som en enda jättelik grusgrop fylld med hundratalet fula sjuttonvåningars Hotell.

Att därtill lägga rysansvärda trafikleder och hemska stränder.

Ja, man läser, ser och lär!!!

Arne

Eva L
2009-01-10, 13:11
César Manrique var inte bara en berömd arkitekt utan han höll på med mycket. Han var också en fantastisk konstnär och skulptör.

Eva

Eva L
2009-01-10, 13:14
Ja visst är det kul att prova lite olika kanarieöar också under vinterhalvåret,du slår mig i antal besökta öar;) jag har varit på teneriffa, gran canaria, fuerteventura och nu blir det lanzarote.
Mvh Ann

Fast La Gomera och Lanzarote har jag bara besökt över dagen. Besöket på La Gomera var redan i slutet av 70-talet och några veckor efteråt förliste förjan som vi åkt med på turen mellan Teneriffa och Gomera. Teneriffa är också en fantastisk ö om man tar sig tid att vistas utanför massturismorterna på södra delen av ön.

Eva

Antouan
2009-01-10, 23:46
Hej!

Kul att Ni också gillade ön det gjode vi med. Och fast vi ,pga Era tråkiga omständigheter, bodde till sist på i samma by så missade jag dig i alla fall, otur!! Regnet missade vi dock inte, har aldrig varit så tacksam för en värmefläkt på ett hotellrum som den dagen, det tog någon dag innan gympaskorna torkade. Sonen som av misstag tog med sig GoreTex skorna var den enda som kom torrskodd hem den dagen. Firade Ni nyårsafton i Puerto del Carmen? Det gjorde vi med massor av tokiga engelsmän, men trevlig var det!. Jätteskoj med Era kort, längtar redan tillbaka!

Netwolf
2009-01-11, 00:13
César Manrique var inte bara en berömd arkitekt utan han höll på med mycket. Han var också en fantastisk konstnär och skulptör.Eva
Manrique var i sanning en magnifik kostnär i ordens alla bemärkelser. Det är ju bl a han som gjort Lanzarotes välkomstlogga! Fanstasktiskt vacker!
http://www.librodearena.com/myfiles/rcnicky/LANZAROTE.jpg

För att inte tala om fiskarna han gjorde. Helt sanslösa!
http://www.seshepankhatum.net/canarie/L_can030.jpg

rebase
2009-01-27, 10:05
Vi kom hem från Lanzarote för c:a 14 dgr sedan. Detta var vårt första besök på Lanzarote och vi blev faktiskt glatt överraskade. Det märktes att Manrique satt sin prägel på ön. Jag jämför då med Cran Canaria som är den enda kanarieö som vi tid. besökt. Vi åkte med Apollo o bodde på ett läg.hotell som heter Eldorado coh ligger i Puerto Carmen. Vi hade turen att hamna på 3:dje vån. med en stor balkong med utsikt över Atlanten. F.ö. var läg. väldigt fin med vard.rum med köksdel o sep. sovrum, kan verkl. rek. Vill man ha lite Svensk sommar i rusket här hemma så tycker vi Lanzarote var ett bra val. Det blev t.o.m. ett bad i havet, temp. var c:a 17 grader:)