handdator

Visa fullständig version : ventilation


jan c
2009-01-03, 11:45
En gammal droem har gaett i uppfyllelse vi stannar pae Kreta oever Vintern .Lite fraegor om ventilation om naegon kanske kan svara pae.Inga tilluftsvent. el fraenluft.end ft toa m. flaekt. Uppvaermning borde kunna ske m. luftvaermepump men har inte sett naegra .Monica P fr Kalymnos skrev att hon inst.Kanske fler har erfarenhet>.Haelsn fr ett roekigt int cafe i Chania !5 gr mulet. JAN

Monica P
2009-01-03, 18:19
Det är detsamma i vårt relativt nybyggda hus (hyr en lägenhet), ingen ventilation. Man förutsätts kunna ha öppna fönster och det funkar oftast bra, men nu på vintern...Vi kostade på egen air condition som duger att värma sovrummet i alla fall. På sommaren är det skönare med fläktar , tycker vi, och mindre strömkrävande.
Sen har vi ett oljefyllt element, mycket effektivt men drar också mycket ström. Vi har några mindre fristående värmefläktar också, och i handeln finns ju diverse andra typer. Drömmen vore några vedkaminer förstås, men vi har ingen skorsten.

Det är ju inte så många månader per år som det är riktigt grinigt.I Sverige är det liksom tvärtom... Jag drar väl om igen den där gamla historien om försäljaren som skulle sälja trädgårdsmöbler i övre Norrland. Jämtgubben provsatt och funderade men sen sa han:
- n dänn lille föuka kan man fell sitte på spärschken.

Det var samme jämtgubbe som träffade en bekant nere på byn och berättade:
-I vintras datt je på isn å vårte lidjen i tvo våcku-
Å fään, sa den andre gubben, fröus du fast?

jan c
2009-01-05, 10:52
Nej du har raett man behoever inte anv vaermen sae ofta tycker mest att luften aer mycket fuktig sae en modern luftvaermepump m avfuktning vore nog det baesta men jag har inte kunskap nog ,naegon pae Kalimera som kan;Soligt 20 gr i skuggan kl 12 00 i Chania'