pawik
2008-12-21, 19:36
För några år sedan såg jag detta recept i Hemmets Journal.
Jag provade och det har varit en favorit hos oss sedan dess.
Jag skriver av allting från HJ:
Saftiga spännande och mycket goda, tyckte juryn och tilldelar
köttbullarna ett av de sju fjärdeprisen. För att få den riktigt
grekiska smaken rekommenderar Marianne klyftpotatis, tzatziki och
en sallad med oliver till.
Det här behövs:
500 g nötfärs
2 msk ströbröd
1 dl vatten
150 g fetaost 13 %
6 st soltorkade tomater i olja
2 msk färsk hackad bailika
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk lökpulver
1 ägg
Gör så här:
1. Lägg ströbrödet i en skål och häll över
vattnet. Låt det stå och svälla ca 10
minuter.
2. Tillsätt färs, salt, peppar, lökpulver,
ägg och hackad basilika.
3. Strimla de soltorkade tomaterna och
arbeta in dem i färsen. Tillsätt
smulad eller finhackad fetaost och
rör allt till en smidig smet.
4. Forma ovala köttbullar och stek dem
gyllene runt om. Sänk värmen och låt dem
eftersteka ca 10 minuter.
Jag provade och det har varit en favorit hos oss sedan dess.
Jag skriver av allting från HJ:
Saftiga spännande och mycket goda, tyckte juryn och tilldelar
köttbullarna ett av de sju fjärdeprisen. För att få den riktigt
grekiska smaken rekommenderar Marianne klyftpotatis, tzatziki och
en sallad med oliver till.
Det här behövs:
500 g nötfärs
2 msk ströbröd
1 dl vatten
150 g fetaost 13 %
6 st soltorkade tomater i olja
2 msk färsk hackad bailika
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk lökpulver
1 ägg
Gör så här:
1. Lägg ströbrödet i en skål och häll över
vattnet. Låt det stå och svälla ca 10
minuter.
2. Tillsätt färs, salt, peppar, lökpulver,
ägg och hackad basilika.
3. Strimla de soltorkade tomaterna och
arbeta in dem i färsen. Tillsätt
smulad eller finhackad fetaost och
rör allt till en smidig smet.
4. Forma ovala köttbullar och stek dem
gyllene runt om. Sänk värmen och låt dem
eftersteka ca 10 minuter.