Visa fullständig version : Vegetariska "bullar"
Hej!
En god vän till mig från skiathos brukar göra vegetariska "köttbullar" till mig. Jag vet att det är mynta, feta i. Underbart goda.
Någon som har nåt recept?
/Jeanette
Det är ganska vanligt i Grekland med olika typer av bollar. Kan vara gjorda på tomat, zucchini, aubergine, bönor eller linser. Myntakryddning är ju också vanligt förekommande. Även ost och kikärter kan ju vara huvudingrediensen i bollarna
Eva
Vegetariska köttbullar!!!
Ingredienser
1½ dl mandel, ca 100 g
1½ dl ströbröd
1½ dl riven ost
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
1 msk vatten
i l buljong att koka bullarna i
smör till stekning
Fakta
Portioner: 4, 25-30 st.
Tillagningstid:
Tillagning
Mixa mandeln fint i matberedare. Blanda mandel, ströbröd, ost, lök, salt och peppar. Tillsätt ägg och vatten. Forma smeten till runda små bullar.
Koka upp buljongen, lägg i bullarna och låt dem koka i ca 8 minuter. Ta upp dem med hålslev och stek dem i smör så att de får en gyllenbrun yta.
Arne
Det blir fantastisk goda "bullar". Brukar göra en stor sats varje jul.
Hej och tack för receptet Arne. Dessa "bullar" är jätte goda! Lyckades helt plötsligt få tag i min vän från skiathos och här kommer receptet:
feta,onion,mint oregan, a little oil, an egg and grated courgett
then mix welland roll in flour and fry, if the mixture is too runny add bread crumbs
Dock osäker på hur mkt av varje, men det är väl bara att prova sig fram :)
God Jul och Gott Nytt till alla!
/Jeanette
Under matrecept här på Kalimera finns mina zuuchiniplättar som jag ibland gör som biffar och utesluter då mjölet helt. Vid andra tillfällen är mjölet utbytt mot kokt korngryn. Kan kanske ge en uppfattning om proportionerna.
Eva
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.