handdator

Visa fullständig version : Boende på Sista Minuten


Julia71
2005-08-22, 00:43
Hej all ni erfarna resenärer! Letar med stor frenesi efter den optimala Sista Minuten-resan för mig, maken och 3½-åriga dottern; förhoppningsvis med avresa inom de närmaste 14 dagarna...
Charterbolagen är väldigt kinkiga i sina villkor för just denna sortens resor, har jag märkt; man får typ vara glad om man får ett källarkyffe med en loppbiten hästfilt på golvet, verkar det som när man läser om "... Dubbelrum utan dusch/WC... hotellstandard 1+... utanför ordinarie program..." osv. Mina egna och omgivningens erfarenheter av tidigare års restresor har varit mycket positiva, och man bor gott! Reseföretagen måste väl gardera sig, och vill inte lova för mycket osv. men nu när man ska ha avkomman med sig för första gången är det ju lätt att bli lite ängslig...

Så nu till min fråga (eller det är egentligen två frågor):

-Visst kan man fortfarande få bo hyfsat bra, eller har det blivit ändringar på den fronten på sistone?

- Det görs i charterbolagens rullor skillnad på Sista Minuten-boende i dubbelrum och lägenhet, dvs i bokningsskedet... Får man obönhörligen just ett dubbelrum om det är vad som står skrivet i reselänken i Sista Minuten-tabellen? Kan man inte hamna i lägenhet längre?

... har inte rest några längre sträckor sen sommaren 2000 så man har ju blivit lite ringrostig, och sen vet man ju inte om "det är som förr..." :p

Tack på förhand, från en mycket ressugen en!

/Julia

ciakoohler
2005-08-22, 07:08
Ta o köp flygstol bara o ordna boendet när ni kommer ner.

Elisabet
2005-08-22, 09:21
Mina erfarenheter av sista minuten-resor är att man får väldigt bra rum oavsett vad det står när man bokar. Det gäller åtminstone om man inte reser i högsäsong. Även om man inte betalar för garanterad egen dusch och wc så får man det. Detsamma gäller pool.

De barnfamiljer som varit med när jag åkt på sista minuten har fått lägenheter, medan ensamstående och par fått hotellrum.

Men HELT SÄKER kan man naturligtvis inte vara. Man har ju trots allt inte fått LÖFTE om mer än det som står angivet om den resa man betalar för. Skulle det visa sig att det rum man får är väldigt dåligt, så går det ju oftast att ordna något annat eget boende på plats. Hemresan har man ju i alla fall.

Men som sagt; de gånger jag köpt restisar har jag fått lägenhetshotell med betydligt högre standard än jag någonsin skulle ha ordnat på egen hand - och för ett mycket lägre pris. Eftersom ni inte ska åka förrän om två veckor, så tror jag att ni också kommer att få ett bra lägenhetshotell.

wilda
2005-08-22, 10:30
Att resa sista minuten och ospecificerat under högsäsong är ju ofta både dyrt och mer "riskfyllt" än under lågsäsong. Mitt i semestertider är ofta de egna hotellen fulla, men det finns fortfarande flygstolar kvar. Alltså hyr man in hotellrum från olika hotell på orten. Det kan vara halvtaskig standard, mitt ut i ingenstans, långt från strand, utan balkong, osv... Dock tror jag inte det finns rum utan dusch o wc i Grekland längre. Det finns kvar som försäkran från resebolagen eftersom det ändå kan finnas.

Under lågsäsong är hotellen sällan fullbelagda och man kan ha tur att komma till ett toppenhotell. Att man får rum istället för lägenhet kan ju däremot hända. Det beror ju på hur bokningar ser ut i övrigt.

Är det riktigt billigt att boka med rum tycker jag ni ska chansa på det och sen byta till eget boende om det skulle bli fel. Annars är det ju inte alls svårt att hitta eget boende om ni bara tar flygstol.

Vart har ni tänkt att resa??

/anna

Julia71
2005-08-22, 14:30
Tack allihop för era svar. Det känns lugnande att få bekräftelse på det jag trots allt misstänkte; att man "fortfarande" får bo bra, trots reseföretagens brasklapp om kyffen... Dessutom, om jag får lov att spekulera, så vore det väl i rent demonstrationssyfte (dvs "-Jaha ja här kommer en barnfamilj och tror att de ska komma undan för en billig penning, vi ska allt markera för dem att det är bättre att boka ordinarie resa...") som ett charterbolag medvetet placerar en familj med litet barn på ett opassande hotell. ;) Fast som sagt, det finns ju aldrig några garantier...


Vart vi ska åka? Dit det finns en billig resa -hahahaha- nej men skämt åsido så spelar det ingen större roll egentligen. Bara det är Grekland! :)
Ser man till utbudet av restresor så lutar det väl åt Kreta, vilket inte är helt fel eftersom dottern älskar att bada och maken att gräva (han är arkeolog). Först hade jag lite bråttom och ville åka nu nu nu! men ju mer jag forskar i ämnet, desto mycket bättre verkar det att åka första dagarna i september, när högsäsongen officiellt är över.
Hoppas bara att priserna inte går upp lite grann igen tills dess; de brukar väl vara som allra lägst nu i slutet av augusti..? Håller på att ta körkort också, så kassan är väl inte direkt oförskämt fet...

Tack förresten om tipset att söka eget boende om det inte är OK på hotellet; hade inte ens tänkt tanken själv :p

Hoppas hoppas vi kommer iväg!!! _B-anana _B-anana _B-anana

/Julia

Elisabet
2005-08-22, 14:43
Hoppas bara att priserna inte går upp lite grann igen tills dess; de brukar väl vara som allra lägst nu i slutet av augusti?Priserna på ospec resor denna vecka ligger ca 2000 lägre än förra veckan. Min gissning är att de sjunker ytterligare i början av september.

Hoppas hoppas vi kommer iväg!!!Såklart ni gör :)

Julia71
2005-08-22, 15:11
Priserna på ospec resor denna vecka ligger ca 2000 lägre än förra veckan. Min gissning är att de sjunker ytterligare i början av september.

Såklart ni gör :)

Gillar ditt positiva tänkande, Elisabet! klapp_klap
Förra året var vi också på väg, men det drog av olika anledningar ut på tiden. För att göra en lång historia kort, så beställde dottern och jag till slut nya pass förra året, och när de väl anlänt så var inte restresorna sådär hiskeligt billiga längre så jag la ner projektet.

Maken är inte så överdrivet ivrig tyvärr, tror det är lite flygrädsla som spökar, kombinerat med att han är en riktig "hemma är bäst"-filur (triiiiiist! hihi) och sen har han svårt att ta ledigt från jobbet, vilket jag förstår, men vill man så kan man; visst?:p Han har typ en miljon innestående semesterdagar att ta ut.
I år har jag "förvarnat" honom sen länge tillbaka, och verkligen poängterat hur gärna vi vill åka och att vi SKA iväg nu i år. Jag har sån reseabstinens!
Jag vet av erfarenhet att när han väl kommit iväg någonstans, så njuter han nog mest av alla. (Det är väl som med att gå till gymmet; det svåraste är att komma utanför dörren... hahahaha)
Dottern är också eld och lågor, trots att hon i realiteten inte riktigt kan föreställa sig vad vi ska göra, mer än det jag berättar för henne. Hon är så söt!

Så som sagt... håll tummarna att han kan ta ledigt efter stora stiftelsemötet den 31/8 och att resorna är ännu billigare! :D

/Julia

inkfish
2005-08-22, 16:53
Priserna på ospec resor denna vecka ligger ca 2000 lägre än förra veckan. Min gissning är att de sjunker ytterligare i början av september.

Såklart ni gör :)

En annan spekulation på sistaminuten-börsen;) : jag tror att de går upp igen i början av september! Det brukar ju bara vara några augustidagar som det är så där billigt.

Elisabet
2005-08-22, 16:58
En annan spekulation på sistaminuten-börsen;) : jag tror att de går upp igen i början av september! Det brukar ju bara vara några augustidagar som det är så där billigt.Äh, det VILL du bara tro för att du redan har köpt din biljett ;)

inkfish
2005-08-22, 17:02
Nejdå:D. Den var så dyr så jag var helt klar över att priserna kan gå ner.

Men i september brukar det inte vara lika snorbilligt som några dagar runt 20 augusti. Å andra sidan tycker jag att sänkningen verkade komma lite senare i år än den brukar, så den kanske varar längre också.

Elisabet
2005-08-22, 17:07
Å andra sidan tycker jag att sänkningen verkade komma lite senare i år än den brukar, så den kanske varar längre också.Dessutom tror jag den var större än den brukar vara också. Fast iofs var nog resorna innan sänkningen dyrare än de brukar vara.

Jaja, den som lever får se. Blir det riktigt billigt kanske även jag svingar en bägare på Karpathos innan snön faller. Jag menar, om det är riktigt billigt behöver jag ju inte jobba Ang_elx

Eva L
2005-08-23, 08:41
Jag tror Inkfish har rätt. Enligt mitt minne brukar priset vara som lägst runt skolstarten för att sen stiga i början av september.

Eva

wilda
2005-08-23, 08:48
Just som ni skriver så brukar priserna gå upp igen i början av september. När säsongen börjar gå mot sitt slut så stänger ju många hotell och rumtillgången minskar drastiskt hos charterarrangörerna. De erbjuder även färre flyg. Detta i kombination med att vi ändå är ganska många som tycker om att resa innan eller efter den stora turistvågen, gör ju tyvärr att priserna stiger igen.

Men jag har också en känsla av att "augusti-sänkningen" kom senare än vanligt. Den brukar väl vara strax innan skolorna börjar, och så höjs priserna samtidigt som skolstarten... Eller har jag fel?

/anna
(som reste för hundra år sen, i början på sommaren, och nu önskar att jag hade sparat resan till nu... eller hade mer semester att ta ut för en resa till...)

Elisabet
2005-08-23, 08:50
Men jag är en obotlig optimist och tror ALLTID att priserna ska gå ner _B-anana

MonicaC
2005-08-23, 09:23
Hej Julia !

Jag och min familj har rest på sista minuten resor med barn ( idag är de 8 och 10 ) åtminstone tre gånger ( utan dusch och toalett) och vi har haft turen att få lägenhet varje gång , visserligen två 1-rummare ibland så vi får ha delat sovande men det har inte gjort så mycket. Sen om vi har haft tur eller vad det är det kan jag inte säga.

Åker själv på måndag till Skiathos på en ospec utan dusch och toa så vi får väl se om det blir stampat jordgolv denna gång eller ?? :rolleyes: flabb_flab

Jag tror som tidigare inlägg att det beror när man åker hur bra standard man får. Vi har åkt i maj de andra gångerna och det är ju lågsäsong så därav säkert bättre boende.

Lycka till med resan var ni nu hamnar !

/ Monica

Themis
2005-08-23, 09:44
Jag har dålig koll på sistaminuten-priser, men är det så som många säger att sänkningen har kommit senare så kan väl det hänga ihop med att skolorna börjar senare?

Min 9-åring har skolstart idag..

nilam
2005-08-23, 17:59
Skolstarten är mer "varierad" i år runt om i landet. En del städer hade skolstart redan förra torsdagen och sen har det varit skolstart fram till idag....har rest i augusti ett antal gånger och har den erfarenheten att priserna är som lägst strax innan och efter skolstarten.

Om boendet på sistaminuten har jag oxå blandade erfarenheter, har alltid fått dusch o wc men har dock hamnat på hotellrum även om barn varit med. Det värsta som kan hända tycker jag är om man åker på en veckas semester med småbarn och får flytta flera gånger under vistelsen. Detta hände en familj med en liten som var på Kreta, de fick flytta från ett fint hotell vid stranden med pool och hamnade sen i ett litet rum inne i chania stad...det tyckte inte de var så lyckat!

Hoppas ni hittar en billig resa!

Malin

Julia71
2005-08-23, 20:45
... återigen, tack allihop för era inlägg och synpunkter. Står nu i ett vaccuum vad gäller både priser och tidpunkt och avresans vara eller icke vara, men som det så fint heter: "Den som lever får se..." :D

I'll keep you posted

/Julia