handdator

Visa fullständig version : Direkt!! Kretas sydkust


Arne
2008-10-03, 17:22
Vi startade i Chania 20 September och for efter tvoe dagar vidare med buss till Paleochora. Fem dagar daerstades och daerefter kustfaerjan till Chora Sfakion, Ytterligare fem dagar i Chora sfakion, och sedan har vi nu anlaent till Loutro,

Boende och vaeder. Froensett en halv dags regn i Chania och dito halvdag i C.F har vaedret varit mer aen suveraent. Mellan 25 och 30 grader och sol. I Vattnet minst 25 grader.

Boende nu. Vi har genomgoende betalat 35 Euro per natt foer utsoekta studios med balkong och havsutsikt inkl AC. Aer det loegsoesoeng so aer det!!!

Lokalisering boende.
Chania. La Casa Del Amore, old town.
Paleochora. Soula Apartments
Chora Sfakion. Livakia
Loutro. Vet ej vad staellet heter, bara grekbokstaever.

Nu poe soendag far vi vidare till Rethymno och tager oss haerbaerge poe
Olgas i Old town. Efter trenne dagar daer soe tar vi bussen tillbaka till Chania och tre dagar poe La Casa innan vi far oeter hem till Sverige den 11 Oktober.

Hela resan har hittills praeglats av fulltraeff avseende soevael boende, bemoetande som vaeder. Vad mera kunna vi begaera....

Arne och Birgitta i 27 graders hetta poe Loutro

UlfWiman
2008-10-03, 17:30
Inte det minsta avis, inte jag inte med plus 3° och övermulet ute.

Uffe

Siri A
2008-10-03, 17:44
Roligt att höra från er! Jag önskade att vi också hade möjlighet att åka på hösten.

Ha en fortsatt trevlig resa!

litentuva
2008-10-03, 19:21
Hälsa Jorgos o Stella från Tuva och Elsas mamma!bye_bye Å vad jag längtar efter en Kretaresa på hösten, men det får bli när studierna är avklarade...

Athanasia
2008-10-04, 06:51
Ni kommer att få det underbart på Olga´s(som vanligt)...akta trappen och hälsa alla!

Arne
2008-10-05, 17:34
Vaedrets makter orsakade att vi ej kommo oss ivaeg froen Loutro i morse!!! Lugnt i bukten och fint vaeder, men ute poe havet var det elaka vindar och voegor vilka gjorde att faerjorna loeg kvar vid kaj!!!

Alltnog, vi fick tillbaka voer fina studio och har att se morgondagen an med tillfoersikt. Kanske Daskalogiannis kan avsegla haerifroen till Chora Sfakion vid pass halv tio??

Soe kunna vi doe ta bussen laengs serpentinen till Rethymno....

Vi fick kontakta C och G att avbloesa Olgas rooms foer i kvaell. I afton ska vi som vanligt intaga middagen poe naerbelaegen taverna. De servera var afton
Pork from the grill!!! Vansinnigt gott!! Skada bara att Hustrun laert sig vad extra vitloek heter poe Grekiska!!! Denna foerdomda Skordo!!!

Emellertid leka livet och vi trivas rent foertraeffligt haer i Loutro!!!

Arne och Hustru Birgitta

Lissi
2008-10-05, 18:47
Härligt att höra Arne!
Hälsa C o G!

Lissi -19 dagar från Greece!

liselotti
2008-10-05, 18:58
Vaedrets makter orsakade att vi ej kommo oss ivaeg froen Loutro i morse!!! Lugnt i bukten och fint vaeder, men ute poe havet var det elaka vindar och voegor vilka gjorde att faerjorna loeg kvar vid kaj!!!



Aj då, får väl bli vandrarkängor och ryggsäck i riktning Chora Sfakion då!:D :D
(Fast sämre ställe kan man i och för sig bli inblåst på.)

Jag är så nyfiken - kommer getterna fortfarande nerspringande från bergen klockan 18.00 för att för att få lite godsaker (= gammalt bröd från tavernorna)?

Kul att höra att ni trivs!

Abi
2008-10-05, 19:52
Det låter som att ni har det precis så bra som man har i Grekland :D.
Vi hade också hoppats på att hamna där förra veckan:o, men p g a bekvämligheten med direktflyg från Kalmar, hamnade vi på Mallorca i stället. Vi hade i alla fall tur med vädret.........
Så var det ju lite häftigt att återuppleva en del platser från senaste besöket, för 33 år sen :eek:, då med club 33.

Men nästa gång får det bli Grekland igen, vi saknade de trevliga Grekerna och den goda maten:p.

Ha en trevlig avslutning på resan!

bye_byeAbi

Stinab
2008-10-06, 11:36
Härliga rapporter!
Underbart att läsa och önskar att jag också kunde åka på hösten...
Får bli om några år när barnen är klara med skolan och på väg att flytta hemifrån... Då sticker jag o gubben precis när det passar oss!

Hälsningar
Stinab

Ha en fortsatt skön resa!

Arne
2008-10-07, 17:54
Ja!!!!! Vi kunde aeendock avsegla froen Loutro i goer morse med FB Daskalogiannis och anloepte Chora Sfakion en halvtimme senare.

Soe elvabussen på foermiddagen laengs den sansloest vackra serpentinvaegen oever bergen till Vrissis daer bussbyte till Rethymno sker.

Efter visst virrande i Rethymnons graender hittade vi fram till Olgas Pension där vi togo oss härbärge. Notera att jag nyss drabbades av vanmakt och gick in och försåg cafedatorn med svenskt språkstöd.....

Alltnog, vädret i Rethymno är vackert och vi äro i afton bjudna ut till en god vän att spisa middag. Ska bli spännande.

I morgon eftermiddag fara vi enligt planen vidare till chania där vi ska bo hos George på La Casa Del Amore fram till lördag då vi återresa hem till Sverige med Sterling.

Hela vår resa har vi haft det bra och trivts så rent förträffligt. Allt har fungerat som vi tänkt oss då med reservation för det extra dygnet på Loutro där vi blåstes in. Men vad då!!! Loutro är inget dåligt ställe att bli inblåst på....

Hälsningar- De bästa

Arne och Birgitta

Siri A
2008-10-07, 19:24
Ja!!!!! Vi kunde aeendock avsegla froen Loutro i goer morse med FB Daskalogiannis och anloepte Chora Sfakion en halvtimme senare.MEN!!!! :eek: Är ni fortfarande kvar!? Vad tiden måste gå långsamt för er därnere... :D

Hur länge har ni varit borta?

Arne
2008-10-11, 15:21
Efter en underbar tid laengs sydkusten foro vi emellertid vidare froen Chora Sfakion i soendags vidare foer att med buss taga oss till Rethymno va serpentinvaegen. En i sanning vacker resa!!! Vi besoekte vaennerna i Rethymno i tvenne dagar och tog soe bussen till Chania onsdag eftermiddag.


Har nu haft haerbaerge poe La Casa och ska i afton foerhoppningsvis fara hem med Sterling i afton vid pass 23.15.... Vi ha boende bokat poe Rest and Fly natten till Soendag.,

Allt har fungerat perfekt och voer treveckrorsresa har utfallit till full beloetenhet!!! Ja, mer daertill!!!!

Nu oeterstoer att avnjuta sista kvaellens middag poe voer favorittaverna haer i Chania, Samiramis!!!! God mat, bra priser och till detta den eminenta bouzoukiensemblen!!! Detta aer livet!!!

Haelsningar De baesta

Arne och Birgitta

Lissi
2008-10-11, 15:24
Ha en fin sista kväll (Man vet ju hur sorgliga de ändå känns de där "sista för dennagången"- kvällarna) och en fin hemresa!

Lissi -14 dagar från Tinos:D