litentuva
2008-09-26, 08:04
Kan jag få fresta med goda rulader till Fredagsmiddagen?!
Detta behövs till två personer på ett ungefär, hungriga öser på med mer såklart:D:
4 lövbiff
200-300 gr fetaost
Färsk basilika
1/2 lök
1 klyfta vitlök
1 dl rödvin
Köttbuljong
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
4 skivor bacon
1 1/2 tesked dragon
1 tsk chilipuré
1 mtsk olja att steka i
Banka ut köttet och smula på fetaosten+ några blad basilika. Rulla ihop och linda bacon runt, sätt ihop med tandpetare.
Bryn i gryta eller wokpanna. Fräs ned finhackad lök+vitlök+chilipuré+dragon. Krydda med peppar och salt. Smula ned buljongtärning, lägg i lagerblad och slå på vatten och rödvin. Koka på svag värme tills skyn gått ihop sig. Smaka av med salt och peppar
Servera med klyftpotatis och kokt broccoli och såklart ett gott rödvin ;). (torkade kryddor fräser jag alltid i oljan innan vätskan slås på så att smaken verkilgen kommer fram)
Kali sas opexi!:D
Detta behövs till två personer på ett ungefär, hungriga öser på med mer såklart:D:
4 lövbiff
200-300 gr fetaost
Färsk basilika
1/2 lök
1 klyfta vitlök
1 dl rödvin
Köttbuljong
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
4 skivor bacon
1 1/2 tesked dragon
1 tsk chilipuré
1 mtsk olja att steka i
Banka ut köttet och smula på fetaosten+ några blad basilika. Rulla ihop och linda bacon runt, sätt ihop med tandpetare.
Bryn i gryta eller wokpanna. Fräs ned finhackad lök+vitlök+chilipuré+dragon. Krydda med peppar och salt. Smula ned buljongtärning, lägg i lagerblad och slå på vatten och rödvin. Koka på svag värme tills skyn gått ihop sig. Smaka av med salt och peppar
Servera med klyftpotatis och kokt broccoli och såklart ett gott rödvin ;). (torkade kryddor fräser jag alltid i oljan innan vätskan slås på så att smaken verkilgen kommer fram)
Kali sas opexi!:D