handdator

Visa fullständig version : Samos-tips


Myggan
2005-08-06, 21:47
Hej!
Här kommer vår lilla reseberättelse med tips. Vi var på samos 24 juli - 31 juli 2005, resebolag Air Tours (billigast!). Vi bodde i Pythagorion, på Hotel Labito. Ett helt Ok hotell men det kändes slitet och lite "sunkigt". Det får 2 stjärnor av fem möjliga av oss...! Det ligger vid den lilla steniga stranden som ligger på slutet av den västra sidan av hamnpromenaden.

sön: Ankomst och bad vid den lilla steniga stranden vid vårat hotell. Vi saknade badskor! Finns att köpa på huvudgatan i Pythagorion för ca 50 :-. Middagen på restaurang Faros på andra sidan hamnpromenaden (östra) var mysig i månskenet vid vattnet!

Mån: Vi tog en biltur runt ön. Hyrde bil på Aramis som tog 35 euro. Vi åkte en superfin väg mot Karlovassi, moppe är kanske inte att rekommendera eftersom denna väg är lång och kuperad.

Vi åkte till Potami, där vi parkerade på den lilla gatan som gick genom byn. Det finns en stor parkering vid stranden längra fram. Vi gick på en lättvandrad stig i 20 min tills vi kom fram till det lilla vattenfallet. Vi simmade in ca 30 meter och fick se ett mini-vattenfall. Först blev vi lite rädda för en ål i vattnet men han var mer rädd för oss än vi för honom... Jättehärligt att få bada och simma i sötvatten! man kan klättra upp för dte lilla fallet om du sätter foten i det och häver dig upp. Där möts du av ett lite större fall med ett rep som du också kan ta dig upp för. Om du är stark i armarna!

Efter fallen gick vi till Potamis strand och badade.

Vi tog bilen vidare mot Kokkari men stannade på Tsamadu-stranden och badade. Jättegulligt och fint! Bra dusch, solstolar och parasoll. Vi drog vidare mot Kokkari, Samos stad, förbi Mytilini och hem.

Tis: Vi badade på Potokaki-stranden. Vi la oss utanför Doressa Bay och fick i och med detta tillgång till deras toaletter (med lås!) och duschar. Dessutom har de superstora parasoll att ligga under för 5 euro.

Ons; Vi hyrde vespa och for mot Kerveli Bay, på den östra sidan av ön. Helt klart den bästa stranden! Åk inte ner till Kerveli Bay utan stanna vid Platanis-stranden precis innan stora hotellet.Kul snorkling och en mysig "strand" som var uppbyggd på platåer från vattnet. Gratis parasoll om du handlar i fiket av den trevliga personalen.

På hemvägen åt vi en glass på torget i Paleokastro. Inga turister, bara vi och några greker. Vi for vidare hemåt och gjorde av med lite bensin genom att åka till Spilianiklostret och Eupalinas vattenledning. Fin utsikt!

Middagen åt vi på Annas, en tvärgata till huvudgatan. Superromantiskt! Lampor lyser upp fruktträden underifrån och personalen var trevlig. Vi hade höga förväntningar! Mysigt! Tills strömmen gick.... Vi fick ut kall mat och bestämde oss för att lämna ställen. En pita gyros på huvudgatan som avnjöts i hamnen och en glass vid hamnpromenaden blev middag. Nästan lika mysigt som på Annas faktiskt!

Tors; Vi hamnade vid Potokakistranden igen. Man slipper betala för stolarna om man låtsas sova eller läsa när han som tar betalt går förbi...

På kvällen tog vi bussen till Samos stad. En fin buss med AC, 1.30 euro. Smidigt och enkelt! Vi gick utmed hamnpremenaden i staden och förbi kustbevakningen. Efter lekplatsen hittade vi ett ställe precis vid vattenkanten. God svärdfisk, rekommenderas verkligen! Samos är en stor och livlig stad med puls! Det är nog här grekerna har semester, få turister här. Vi tog taxi till Pythagorion, 10 euro. Han körde rally men det gick bra...

Fre; Hyrde vespa och åkte till Psili Amos. Helt exploaterat och trångt! En långgrund sandstrand där turister låg som mest på 10 (!) rader från vattenkanten.Inget för oss, så vi drog till den västra sidan av ön, upp till Spatharei. För jobbig tur med vespa men det var för sent att vända när vi insett vårat misstag! Jättevacker utsikt över Samiopula innan Spatharei. Vi åt lunch på det första stället i Spatharei även om det lilla haket inne i byn verkade mysigare och genuinare. Det var halt att åka nedför och hem till Pythagorion, så vi stannade ett par gånger och vilade. Massor av Keramik och honung på vägen mellan Pirgos och Kumaradei.

Middag på pizzeria La Strada. Jättegott! Speciellt pizzan vid namn La Strada. Tvärgata från huvudgatan.

Lör: Vi låg vid "vår" strand hela dagen. Kul snorkling, vi snorklade inte förtsa dagen vi var här. Nu såg vi bläckfiskar och sjöborrar och massor annat skoj. Därav rekommendationen om badskor... Vi åt en pita gyros på huvudgatan och kom tillbaka till våra hyrda solstolar efter den delikata lunchen.

Sön: Vi for hem, trötta efter en natt med en trasig AC på rummet och 43 grader ute på dagen.

Misan
2005-10-24, 16:03
Här kommer vår lilla reseberättelse med tips. Vi var på samos 24 juli - 31 juli 2005, resebolag Air Tours (billigast!).



bye_bye Då har vi setts! Jag jobbade nämligen extra som enda svenska guiden för AirTours på Samos. Detta gjorde jag mellan mitten av juni och mitten av augusti... Så jag mötte er på flygplatsen, minsann... Vågar skicka detta eftersom ni verkar rätt nöjda med semestern! flabb_flab

Vi kanske ses nästa år igen om ni kan tänka er ett återbesök: Det lutar nämligen åt att jag ska jobba hela nästa säsong också!

Hälsn Nina aka Misan

Inge
2005-10-24, 18:15
Høres ut som dere har hatt det godt i Pythagorion. Men la dere merke til stranden ved Faros?

Inge
2005-10-25, 13:51
Høres ut som dere har hatt det godt i Pythagorion. Men la dere merke til stranden ved Faros?

Beklager min tankeløshet Kalimera, ved å reklamere slik jeg gjorde.

andgu
2006-01-08, 15:44
Middag på pizzeria La Strada. Jättegott! Speciellt pizzan vid namn La Strada. Tvärgata från huvudgatan.



Kul att La Strada finns kvar, inte vart i Pythagorio sedan 03 men åt då ett par gånger där och var väldigt nöjd. Bra mat och väldigt god service.

\Anders