Visa fullständig version : Egen Frappé
Köpte med en stor burk Nescafé Classic "Frappe" ifrån den senaste Greklandsresan. Med detta gör jag en förträffligt god Frappé :D
Har inte hittat denna sort i de svenska butikerna. En hyfsad Frappé går visserligen att göra på Nescafé Red Cup, men det är inte riktigt densamma.
Någon som vet om Nescafé Classic "Frappé" finns i Sverige ?
:confused:
CamillaN
2008-08-08, 12:59
Vet inte... men du får ännu godare Frappé tycker jag om du går till en affär i Grekland som mal eller har malt frappé kaffe... det är inte kornigt utan finmalet liksom, som pulver. Mycke godare o mera likt den frappén man får i Grekland ... tycker jag alla fall ...
Yepp!! Alexandra i Stora Saluhallen, Göteborg har den av dig efterfrågade varan.
Alexandra har funnits i Stora Saluhallen sedan 1972. Det är den första butiken i Stora Saluhallen med grekiska delikatesser och troligen första i hela Göteborg......
Många nöjda kunder genom åren, som handlat av den egna tillverkade marinaden eller såser/dip. Speciella varor som Alexandra saluför är olivolja Evlogia, Nescafé Classic Frappé och äkta grekisk fårost, Hotos.
Stora Saluhallen
411 17 Göteborg E-post:soozni@gmail.com Telefon:031-7112381
Arne
Någon som vet om Nescafé Classic "Frappé" finns i Sverige ?
:confused:
Knalla ner i Hötorgshallen, affären i mitten med allt naturgodis, drivs av greker och självklart finns kaffet där:):)
Camilla
Tack för era snabba svar.
Nu är det bara det vackra och varma vädert som saknas här hemma, så det blir lite äkta Greklandskänsla när man ska avnjuta sin frappé !
Homeros,
Kan du bidra med ett "recept".
Har försökt få till Frappe, men det vill inte riktigt bli bra.:confused:
Lars
Homeros,
Kan du bidra med ett "recept".
Har försökt få till Frappe, men det vill inte riktigt bli bra.:confused:
Lars
Hej
Det finns nog flera sätt att göra den på. Men mina är så här:
Ta ett ganska högt glas, fyll med ca 3-4 cm kallt vatten. Häll i Nescafé efter önskad styrka (jag brukar ta en knapp matsked), skumma upp detta med en mjölkskummare. Jag brukar använda en vanlig batteridriven kaffe-latte-mjölkskummare, brukar bli perfekt. Lägg sedan i 3-4 st isbitar. Önskas mjölk (som jag vill ha en skvätt), häll då på det efter behag. Full på med vatten nästan ända upp. Jag vill även ha lite socker i min frappé. Häll då i det nu (strösocker är bäst, ej bit). Sätt i ett sugrör och vispa runt några varv med det så att mjölken och sockret blandas lite med resten.
Drick och njut !!!!!!!!
:)
Omtrent samme måte som jeg laver den på, men har både sukker og kaffe (en matskje av hver, kanskje litt mindre med sukker) i sammen med de første 3-4 cm. med kaldt vann..før jeg visper den opp med min ganske nyinnkjøpte frappemaskin :D
Så en god dasj med helmelk, noen isbiter og fylles op med vann (som gjerne har stått i kjøleskapet og blitt riktig kaldt)
Skal jeg riktig skeie ut med noen ekstra kalorier så fyller jeg på med en spiseskje el. to med iskrem... ;)
Minst et glass om dagen må jeg ha selv i dette dårlige sommerværet...
Ia
Även jag tackar för receptet det verkar ju inte så svårt.... Jag tror jag skall hålla utkik efter frappe-kaffet som också nämndes i denna tråd när jag åker ner...
Ja de veier ikke mye.., tok med meg to store bokser hjem..;)
Jag gör som Homeros fast jag mixar kaffet och sockret samtidigt, när det gäller mjölken tycker jag att kondenserad mjölk blir godast och det är de man använder i Grekland.
Camilla
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.