handdator

Visa fullständig version : Hemma igen från skiathos


theresa
2008-08-06, 14:32
Hejsan alla! nu är jag hemma igen från en helt underbar vecka på Skiathos_B-anana_B-anana....tack för alla super bra tips som jag har fått,dom kom väl till pass. Vi bodde på hotel René och det hotellet kan jag verkligen rekomendera...super frächt....trevlig personal och underbar utsikt från alla håll och kanter...vi hade balkong med havsutsikt och över Megali ammos området. Backen som alla pratat om var verkligen en utmaning,svettades floder varje gång men det är aldrig fel med lite motion;)

Vi hyrde jeep 2 dagar och åkte runt hela ön ett par varv,många små slingriga grusvägar vi åkte på alla som var utmärkta på kartan och även en hel del som inte fanns utmärkta...hamnade på en del vägar som bara tog slut i tomma intet så vi fick backa ner med bara raviner på båda sidor:eek: jag var livrädd men resten av sällskapet bara skrattade åt mej när jag satt och höll i mej vit i ansiktet:oflabb_flab .....det blev många badstopp den ena stranden vackrare än den andra.

En dag åkte vi med badbåten runt ön som skulle ta oss till kastro och lalaria,väl på båten fick vi reda på att det blåste för mycket för att kunna ta sej till den delen av ön så tyvärr fick vi aldrig se Lalaria som vi så länge sett framemot...men kastro åkte vi till med bilen,vi gick aldrig ner till stranden, vid det här laget så hade vi gått så mycket under veckan så våra trötta fötter orkade inte mer,men det var lika vackert att se stranden uppifrån. Kastro var en upplevelse i sej så det räckte gott och väl.

Vi hade planerat att åka till Meteora,men ving hade tagit bort den utflykten p.g.a det stigande bensinpriset...jag hade verkligen sett fram emot den turen så det var en stor besvikelse.

En kväll såg vi Mamma Mia på utomhusbion,det var en upplevelse kom ut ca 02 på natten och var inte ett dugg trötta. Alla kvällar började och slutade med en drink antingen i trappan eller i någon av alla bekväma soffor i gamla eller nya hamnen och tittade på folkmyllret.En annan favorit var att bara strosa runt i alla myllrande gränder i gamla delen av staden jag fick alldrig nog av att gå där.

Vi åt på många goda resturanger och små krypin...Plakes (super god moussaka),No Name (super goda och billiga gyros) Alexandros,Folia (godare pizza har jag alldrig ätit) på min 40 årsdag valde vi Windmill där var det dyrt (som vi redan visste) men värt varenda krona....vilken mat och vilken underbar utsikt. Jag har verkligen tagit Skiathos till mitt hjärta...längtar redan tillbakasnyft_dropbye_bye

Homeros
2008-08-06, 15:24
Kom även jag hem i måndags efter 2 veckor på denna underbara ö.
Bodde förträffligt bra på Poseidon med ett perfekt läge och med en magnifik utsikt över både stad och hav.
Topp Tre-stränder:
Tsougrias Beach: (förövrigt min nya favorit i Grekland)
Vromolimnos: (härlig strand med härlig stämning, dessutom bra snorkling borta vid klipporna)
Koukounaries: (mycket fin strand, dock alldeles för kommersiellt. Inte en tom plats på hela stranden. Dessutom ett totalt kaos när alla ska med bussen hem !)

Topp Tre-restauranger:
Plakes: (mycket bra Fish-plate samt Moussaka, dessutom en fantastisk miljö att äta i !)
En Plo: (härlig miljö invid vattnet och med en fin utsikt över staden. Överlag väldigt bra mat och bra service.)
O Batis: (Fantastiskt goda fiskrätter). Väggivägg med restaurangen Stamatis med likvärdig meny, dock en bättre service på O Batis.)
(Måste även ge ett plus i kanten för maten på Psaradika. Kan här verkligen rekommendera deras tallrik Musslor samt Fresh King Fish ! -Dock ett stor minus, stressade och nonchalanta servitörer.)

Bästa bar är Ice längst bort i gamla hamnen. Goda drinkar och mysig miljö.
Happy Hour fram till kl. 22:30 då drinkarna bara kostar 4,50 €
Seven Steps är den största turistfällan. Missar du Happy Hour kostar drinkarna närmare 12 €uro ! Dessutom är personalen mycket nonchalanta och snorkiga. Man verkar bara vara ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt på en. -Dock är det en sevärdhet att se folk sitta på alla dessa kuddar utomhus, men jag slår ett slag för Ice !

Bästa transportmedel: Båttaxi. Håller alltid tiden exakt, samt ett väldigt skönt sätt att färdas till och från stränderna !

Bästa sevärdhet i staden: Alla stora superyachter, somliga en bit över 50 meter långa ! -Kan även varmt rekommendera snorkling då vattnet är mycket klart och sikten mycket god. Såg både bläckfisk, barracudor, färgglada maneter, stora fiskstim samt flygfisk samt även färggranna anemoner vid Tzaneria beach på Kanapitzahalvön.

/Homeros
PS. -Rankar dock fortfarande Naxos som min favorit i Grekland !!!

CamillaN
2008-08-06, 15:31
Vet du om dom har börjat igen med Beach Party på Vromolimnos. Brukade komma igång runt 17 tiden ?? Var alltid party där innan men har försvunnit på senare år.
//Camilla

theresa
2008-08-06, 17:24
Vet du om dom har börjat igen med Beach Party på Vromolimnos. Brukade komma igång runt 17 tiden ?? Var alltid party där innan men har försvunnit på senare år.
//Camilla
Vi var där vid 17-tiden då var där ganska lugnt med lite musik i baren och en kille som stod och dansade på verandan för sej själv....sen vid 18-tiden började dom med någon slags gympaAng_elx i vattenbrynet med en ledare på stranden som peppade mer o mer...mycket hög musik..bara ungdomar överallt så vi gamlingar passade inte riktigt in;):rolleyes: vad som hände sen vet jag ej för vi hade fått nog av solande och badande för dagen så vi tog bilen och åkte tillbaka till staden...kan hända att stämmningen steg högre efter vi åkt..._B-anana_B-ananabye_bye

Homeros
2008-08-06, 21:40
Vet du om dom har börjat igen med Beach Party på Vromolimnos. Brukade komma igång runt 17 tiden ?? Var alltid party där innan men har försvunnit på senare år.
//Camilla

Kom till stranden vid 10-tiden, och var då nästan helt ensam där.
Stranden var halvfull vid lunchtid och smockfull vid 5-tiden. Beachpartyt pågår mellan kl. 17.30-20.30.
När jag lämnade standen vid 18-tiden gående mot busshållplats 13 mötte jag långa karavaner med bilar på väg mot stranden.
Verkar vara ett jätteparty där !

Elisabet
2008-08-06, 22:12
Så roligt att höra att ni hade det bra på Skiathos och gillade ön, Theresa och Homeros! Hoppas man får se lite bilder och höra mer framöver om vad ni gjorde.

Kalimera
2008-08-07, 09:31
Hejsan alla! nu är jag hemma igen från en helt underbar vecka på SkiathosVälkomen hem. Kul att du är så nöjd med resan och att Windmill var värt pengarna. :)

Elisabet
2008-08-07, 09:44
Vi åt på många goda resturanger och små krypin...(...), No Name (super goda och billiga gyros), (...), Folia Åååh vad gott!! No Name och Taverna Folia - två av mina bästa minnen från Skiathos!!

Måste berätta någon roligt; på onsdag morgon förra veckan ringde telefonen - och det var mina vänner som var på Skiathos! De ville bara berätta att de hade varit på Folia kvällen innan och haft med sig den lilla lappen med en handritad karta som jag hade gjort för att förklara var i gränderna den ligger. De hade visat lappen och sagt att en vän i Sverige hade föreslagit tavernan. Det förde med sig att de blev bjudna på en massa gott; dryck och efterrätt. Maten var de jättenöjda med!

Måste även ge ett plus i kanten för maten på Psaradika. Kan här verkligen rekommendera deras tallrik Musslor samt Fresh King Fish ! -Dock ett stor minus, stressade och nonchalanta servitörer.Trist. När vi var där var det tvärtom; vi var nästan de enda gästerna och fick massor med uppmärksamhet och god service. Men det var i början av oktober. Och gott var det!!

CamillaN
2008-08-07, 09:53
Kom till stranden vid 10-tiden, och var då nästan helt ensam där.
Stranden var halvfull vid lunchtid och smockfull vid 5-tiden. Beachpartyt pågår mellan kl. 17.30-20.30.
När jag lämnade standen vid 18-tiden gående mot busshållplats 13 mötte jag långa karavaner med bilar på väg mot stranden.
Verkar vara ett jätteparty där !

Vad roligt om /att det kommit igång igen _B-anana_B-anana
Då får det bli en sväng dit när vi åker om 10 dagar.