handdator

Visa fullständig version : Utflyktsmål efter Rethymnon o Chania kusten


systeryster
2008-07-31, 19:47
Vi åker till Georgioupolis om 15 dagar_B-anana!!!

Vi kommer att hyra bil hela tiden och skulle vilja ha tips på några bra utflyktsmål.
Etersom vi bara stannar 1 vecka :( denna gång har vi inte tänkt vara så kulturella denna resa.
Vi är helt enkelt ute efter lata dagar och skön avkoppling :cool:!
Har någon tips på bra stränder (föruton Falasserna o Elafonissi) eller badvikar där det är bra att snorkla och man slipper ligga som "packade sillar" på stranden?

Lääängtar bye_bye!!!

litentuva
2008-07-31, 22:25
Det är nära över till sydsidan från Rethymno sett och jag rekomenderar varmt att åka över! Tex Plakias är en trevlig liten "stad" med närliggande fina stränder. Tar ca 30 min från rethymno, alltså inte mkt längre tid från Georgipolis som ju ligger rätt nära Rethymno. Vill man åka lite längre är det jättefint om man tar sig till "kato rodakino". Där vägen slutar finns en taverna och en liten fin strand som nästan jämt är tom. Man kan även klättra över lite klippor för att komma än mer ostört. Tavernan har även rumsuthyrning för 25€/natt (förra årets pris).
Frango Kastello har också en fin strand men där är det lite mer folk.
Åker man motorvägen förbi rethymno mot Hirakleion kommer man efter ca 15-20 minuter till en stor bro, under den bron har man en ostörd strand som heter "greapotamo". Perfekt om man inte vill åka för långt. Där finns även en taverna med underbar grillad bläckfisk och mycket trevliga ägare!

Kalo taxidi, trevlig resa!bye_bye ( bali är också en jättefin ort dock med många turister)