handdator

Visa fullständig version : Snorkla?


japa
2005-07-31, 19:11
Hej!
Vi ska för första gången åka till Kreta och funderar på att besöka Elafonissi. Där ser ut att vara väldigt vackert! Är det någon som varit där? Vi ska bo i Agia Marina och undrar hur vi tar oss "lättast" dit, har Fritidsresor utflykter dit, kan man åka buss från Ag. Marina, priser osv... Brukar stränderna vara fullpackade? (Vi ska dit i slutet av augusti).
Har hört att det ska vara ett bra ställe att snorkla på, stämmer det? Finns det andra bra platser att snorkla på i närheten av Ag. Marina?

Vi vet inte så mycket om Kreta. Vi skulle egentligen åka till Egypten, men avbokade den resan såklart. (Fast man känner sig ju nästan inte säker någonstans längre..)

Tacksam för svar bye_bye

Gita
2005-07-31, 19:33
Elafonissi är väldigt vackert, det fanns inga solstolar då vi åkte dit, men en liten Kantina där man kunde köpa enklare rätter samt dricka. Stranden skimrar i rosa, vattnet är kristallklart, blått. Det blåste en del, men detkan väl vara skönt om det är varmt... och man kan snorkla där helt klart.

Fritidsresor hade resor dit för 3 år sedan. Bussresan är som vanligt i Grekland, hårnålskurvor, man ser inget, så man måste tuta för att kolla om någon finns på andra sidan. Svärmor grät nästan... men vi överlevde!

//Gita

Eva A
2005-08-03, 12:13
Har varit där två gånger. Båda gångerna med hyrbil. Första gången 2002, då fanns inga solstolar. Andra gången 2003 och då fanns det massor. Den gången stannade vi i 5 minuter pga att det blåste full storm. Vi kunde knappt se pga all sand som blåste upp i ögonen. Då var det skönt att ha egen bil. Vi körde till Paleochora istället. Annars är det otroligt vackert där. Dock svinkallt i vattnet och långgrunt.

Litet resturangtips i Agia Marina:
Snett emot bensinstationen, alldeles efter hotel Vergina, ligger resturangen Caretta Caretta. De har nog den bästa maten jag ätit i Grekland (har varit på Kreta 3 ggr, Parga, Lefkas, Zakythos och Mytilini).

Ett tips till: Fikonen är mogna nu i augusti. Smaskens. Växer lite varstans.

/Eva A

Stina
2005-08-03, 20:22
Hej!
Elafonissi är en väldigt vacker strand, men allra vackrast är vägen dit tycker jag.
Det finns också ett fint kloster på vägen dit, Chrissokalitissa.
Klostret ligger högt upp med en fantastisk utsikt över havet.
Anledningen till att jag inte blev så jätteförtjust i Elafonissi var främst allt folk!
Vi var där i mitten på juni och platsen vimlade av svenskar, norrmän, finländare, tyskar...och det fanns rader av solstolar.
Det såldes uppblåsbara baddjur och luftmadrasser...
Känslan av orörd paradisstrand infann sig aldrig av förklarliga själ.
Angående resan dit så upplevde inte vi att vägarna var så hemska som många beskriver.
Vi körde kustvägen dit via den lilla byn Sfinari och stannade till i Kefali på vägen dit. Kefali är en underbart vacker liten bergsby där vi åt otroligt god ostpaj.
Det finns en liten sträcka innan Sfinari där vägen är lite smal och saknar vägräcke men det var så gott som ingen trafik.
På hemvägen åkte vi den "större" vägen och den var helt fantastisk!
Precis innan den lilla tunneln är naturen helt enastående med den djupa ravinen och de höga bergen, man känner sig nästan som man hamnat i Alperna.
Hoppas ni får en fin resa till Kreta och se er omkring när ni är där för Kreta har så otroligt mycket mer än de intetsägande turistorterna längs nordkusten.
Kretas själ finner man i bergen! Vi tyckte väldigt mycket om Sfakia och Paleochora.

Mvh. Stina
P.S. Falassarna är en väldigt fin strand. D.S.