handdator

Visa fullständig version : Tips om vart på Kefalonia


tilde
2008-07-06, 07:19
Hej!

Önskar veta från er Kefaloniaresenärer vilken del är bäst att åka till.
Bad, mysiga restauranger och byar är mycket värt för oss att se och uppleva.

Hälsningar Tilde

hewah
2008-07-07, 15:10
Hej!

Vi kom hem från Kefalonia för snart en vecka sen och jag längtar tillbaka. Vi bodde i Lassi på Silo. Makris Gialos stranden är jättefin och god mat på restaurangen där. Vi fick en favoritrestaurang inne i Lassi som heter Sirtaki. Jättegod mat och supertrevlig personal - dit måste ni gå. På onsdagar har de grekisk livemusik men gubbar som sjunger - det var ett trevligt inslag tyckte vi.

Vi hyrde bil en dag och åkte runt lite. Vi var bl.a ner till Myrtos stranden och den är verkligen värt ett besök. Se upp för sten ras vid grottan om ni tar er dit.

Abi
2008-07-07, 22:48
Vi kom hem den 14/6, och bodde också i Lassi, på Hill Side Apartments. Det ligger som det låter, med en tuff backe upp, och fantastisk utsikt. Vi hade nära till Argostoli och ännu närmre till Kalamia beach, som blev lite av en favorit.
Restaurang Sirtaki lyckades vi också besöka en onsdagskväll, och hamnade t o m vid bordet bredvid musiker och sångare. Det blev en fantastisk kväll med härlig stämmning och god mat.
Vi hade bil i 3 dagar, och en av dem besökte vi byn Assos och Mirtos beach, riktiga höjdare båda två.
Fiscardo är också en mysig plats, men där är dyrt. Vi kom med buss strax före lunch och åkte vidare med båt till Lefkas vid 5-6 tiden. Vi lyckades faktiskt hitta matställe med det lägsta priset på greksallad som Janne angett i e-guiden (4.50-8 euro).

Spännande att se var du hamnar Tilde.

bye_byeAbi

Nattfari
2008-07-08, 07:12
Även vi bodde i Lassi, på Sissy apartments. Jag kan verkligen rekommendera hyrbil, det finns mycket att se på Kefalonia.
Förutom Myrtos, Fiskardo, melassanisjön, drogaratigrottan och Assos kan jag verkligen rekommendera ett besök i Poros, en jättemysig liten by vid havet.
Missa inte heller Lixourihalvön och stränderna Xi och Petani.
Längs sydkusten finns Avithos Beach som är mycket fin, samt Agia Thomas, två mysiga småstränder.
Vi promenerade in till Argostoli en morgon där vi såg havssköldpaddor nere i hamnen. Argostoli är en mysig stad och väl värd ett besök eller flera.

Nu åkte vi bara igenom Skala, men det såg väldigt mysigt ut...däremot ligger det sämre till än Lassi om man vill göra utflykter runtom ön.