handdator

Visa fullständig version : Boende i Aegiali på Amorgos


Erik H
2008-06-26, 11:21
Hej,
Vi ska till Amorgos sista veckan i juli och tänkte dela upp tiden mellan att bo i Katapola och Aegiali. Har nån något favorit boende i Aegiali att rekommendera?

Utsikt, mysigt och nära till vattnet är att föredra!

Tack på förhand!
/Erik

jaerha
2008-07-03, 09:33
Hei
Vi har bodd i Aegiali 8 sommere på rad og elsker dette stedet, flott strand osv. De siste årene har vi bodd på Pansion Aphrodite som kan anbefales.Kort vei til stranden,duft fra bakeren på morgenen, og flott utsikt fra de øverste leilighetene over vannet og stranden.

M.G
2008-07-09, 18:41
Vi bodde på Pension Amorgosnu när vi var på Amorgos, Katapola. Inte alls tokigt. Rent och AC.
Det finns flera hus som hör dit. Vi bodde i det som låg en bit ovanför men det var ändå nära till centrum. Vi betalade 12 Euro/natt/pers. i slutet på Juni. Bredvid där vi bodde fanns ett hotell som var jätte fint med stora fina balkonger och fina rum (vi var in och tittade), man såg solnedgången därifrån. Det hette Aigaion typ. Tror det kostade 20Euro/pers där.
The Big Blue ser ju också jätte trevligt ut men säkert svårt att få rum där.
Eleni var fullt redan i januari så det är nog ingen ide´.

Ett tips på en restaurang ni INTE borde besöka. Det finns en restaurang på mittemot hamnen. Vet inte vad den heter men den har gula parasoller. Det är en äldre kvinna som äger den och det gick nästan inte att beställa med henne för hon kunde nästan ingen Engelska. Tillslut kom en Grekisk kvinna som bodde i ett hus intill och hjälpte till. Det blev våran 'räddning'.
Vinet fick vi in efter maten, jag föresten all dricka. Min son ville ha en till dricka sedan och då kom hon med en öl till honom! (15år). Notan stämde långt ifrån med verkligheten.
Ja det var inte många rätt där så skippa den. Maten var inte heller speciellt god.

Däremot åt vi på El Greco i hamnen. Suveränt goda pizzor och Gyrosen i restaurangen bredvid!!

M.G
2008-07-09, 18:42
Oj nu såg jag att det var Aegiali du ville ha tips på, sorry!

ozogott
2008-07-10, 10:10
Vårt favoritboende i Aegiali är Big Blue (ja det finns ett Big Blue där också).
Utsikten slår det mesta i Aegiali, det är lugnt, oerhört vänligt bemötande, fina rum, välordnat.
Om "nära stranden" är mycket viktigt finns mer strandnära alternativ. För att komma till Big Blue går man backen uppåt från hamnen och svänger vänster vid OTE/sjukstugan och förtsätter ca 100 m till.

Ägaren brukar möta upp när båtar kommer till Aegiali. Hans varken syns eller hörs mest så man får kolla efter skylten om man inte är tvärsäker på att en liten man med silvergrått hår och vänligt ansiktsuttryck är den Stefano man söker.

/Ozogott