handdator

Visa fullständig version : Behöver hjälp angående båtrutt!!!


Despina 08
2008-06-21, 23:35
Min första båtluff och att få allt att klaffa är ett riktigt pussel må jag säga...

Jag och min sambo tänkte åka från Amorgos till Pireaus lördagen den 9 augusti. Vet inte vilka sajter jag kan kolla båtarna på mer än hellenic seaway.. kollade där och det fanns en flyingcat den dagen som skulle ta 4 timmar och 20 minuter för 87 Euro för mig och min sambo.

Min sambo tyckte att det var alldeles för dyrt. Kollade även bluestarferries, lite billigare alternativ men dock hela 5 timmars längre restid. Finns det andra alternativ för oss? :confused:

Det är dessutom viktigt att vi kommer fram till Aten innan sen kväll eftersom vi ska ta en buss därifrån till fastlandet.

Vore väldigt tacksam för svar...

Hej så länge!

Nicka
2008-06-22, 00:12
Hej!
Titta på gtp. www.gtp.gr (http://www.gtp.gr)

nickabye_bye

Despina 08
2008-06-22, 11:46
Kollade upp den sidan och min sökning gav endast två träffar. En tur med bluestarferries och en med hellenic seaways. Det kostar som sagt 87 Euro men jag antar att det inte går att komma undan med ett billigare alternativ om man vill komma fram så fort som möjligt.
Om man bokar biljetter via nätet vart hämtar man då ut biljetterna? Och hur pass säkert är det att båten verkligen går den tiden, brukar tiderna ändras ofta?

Vad jag förstår så är det lång resväg från Amorgos till Pireaus och att det därför inte går att ta dessa "mindre" båtar som kanske skulle vara ett billigare alternativ.

Bör jag boka i förväg eller ska jag chansa och boka dessa båtbiljetter i Amorgos istället när jag väl kommer dit?

:)

Hellen
2008-06-22, 11:53
I Kykladerna är det Hellenic seaway, Ga Ferries och Blue Star som kör. Har jag glömt något rederi?

Skopelitis Line kör i småkykladerna, tror inte att den ekonomiska vinsten blir så stor (om än någon) genom att först ta den och sedan byta till annan båt på Naxos.

Det är ett antal år sedan jag åkte med Skopelitis, någon som vet hur mycket en biljett mellan Naxos och Amorgos kostar?
Hoppas verkligen att vi skall slippa Meltimin i år, ett av åren vi åkte till Koufinissi såg vi delfiner.
// Helén

Nicka
2008-06-22, 12:16
Hej!
Jag hittade biljetter till Pireus från Amorgos den 9 augusti för 30 euro st. Det finns ju vad jag förstått två ställen att åka ifrån på Amorgos och jag vet ju inte vart ni vill åka ifrån. Här får du två bra länkar: www.greekferries.gr (http://www.greekferries.gr) och www.ferries.gr (http://www.ferries.gr). Här kan du provboka och kolla priser.

nickabye_bye

Ps Jag har inte lyckats hitta några busspriser: Aten-Preveza kanske kan den här länken hjälpa dig www.ktel.org (http://www.ktel.org). Har inte testat den själv Ds

Despina 08
2008-06-22, 14:33
Tack för hjälpen Nicka :)