handdator

Visa fullständig version : Biluthyrning i Nidri


karpau
2008-06-21, 12:32
Hej!

Vi ska åka till Lefkas och bo i Nidri under nästa vecka. Vi undrar om det är någon som vet vad det kostar att hyra bil i två dagar där? Är det något särskilt man ska tänka på? Kan någon rekommendera ett bra ställe?

Surfdude
2008-06-25, 00:34
Hej Karpau!

Hoppas detta inte kommer för sent... :rolleyes:

Priset beror naturligtvis på hur stor bil Du behöver/vill hyra. Men generellt kostar det från c:a 35-40 euro per dygn. Vi hyrde i mitten av maj en 7-sätes Opel Zafira för 60 euro per dygn.

Att kolla upp innan man hyr är bl a:

1. Försäkringsfrågan. Normalt ingår en grundplåt i hyran, men vill man försäkra bort punktering mm mm så kan det vara nödvändigt att teckna extra.

2. Besikta bilen med avseende på befintliga skador, slitna däck mm. Det kan bli dyrt om man inte ser upp!

3. Drivmedel i tanken. Vissa uthyrare (de flesta?) gör inte som i Sverige, dvs man måste lämna tillbaka bilen med full tank, utan här finns det bara en liten skvätt i när man tar ut bilen. Håll isåfall koll så att Du inte lämnar tillbaka en onödigt vältankad bil till uthyraren!


Ett bra ställe som vi använt många gånger på Lefkas är "Aris". De finns i Lefkas Stad invid polisstationen (+30 26450 22027) samt i Ligia (+30 26450 72011).

Detta är (till skillnad från de opersonliga stora drakarna - Hertz mfl) ett mycket flexibelt och trevligt familjeföretag som alltid verkar ställa upp för kunden! Senast i maj kom hela familjen och hämtade oss i egen bil på Aktio flygplats för att sedan lotsa oss (i vår hyrbil) tillbaka till Lefkas Stad!! Snacka om service! klapp_klap