handdator

Visa fullständig version : Kefalonia Garden Village


Pepsi
2008-06-17, 11:30
Hej. Det skulle vara kul om ni som har bott på Kefalonia Garden Village kunde berätta lite om vad ni tyckte om hotellet. Stranden, maten, poolerna mm mm. Hur var stränderna i närheten, behöver man hyrbil?
Tacksam för all information som kan vara till nytta. Vi åker dit i Augusti

anna73
2008-06-18, 11:31
Hej,

Kom hem från Kefalonia Garden village förra tisdagen. Det beror nog helt på vad man har för syfte och förväntningar på resan, vad man kommer att tycka om hotellet. Det ligger helt ute i ingenstans och det är dyrt att ta taxi in till Lixouri. Vill man bara ha en lat semester där man vill ligga vid poolen och slippa laga mat är det perfekt, det finns inget annat att göra... Det var ett jättefint och fräscht hotell med fina stora pooler och vattenrutschbanor. Maten var helt okej men alldeles för lika dag efter dag så vi ledsnade snabbt. Stranden var inte alls fin så där badade vi inte alls. Man får ju inte alls känslan av att vara i Grekland när man bor och äter så där. I höstas bodde vi i Lassi, det passade oss bättre. Jag rekommenderar er att ta båten över och spendera en dag i Argostoli och också en dag på stranden Makris Gialos i Lassi. Hoppas att jag inte har grusat era förväntningar och att ni får en fin semester, det kanske passar er bättre än oss.
Anna

Pepsi
2008-06-20, 13:13
Hej och tack för svaret!

Vi skall tillbringa 14 dagar på Kefalonia och vi tänker hyra bil i minst 1 vecka och åka runt på ön. Hur är stränderna och vägarna på halvön där hotellet ligger? Hur långt är det till Xi stranden respektive Petani stranden.
Hur långt är det till Assos?

Panakakis
2008-06-20, 13:50
Hej! Det finns många bra stränder på Lixoyrihalvön och på hela Kefalonia. Vägarna på ön är bra och många har rustats de senaste 10 åren. När det gäller avstånd från Garden village så är det ca. 7 km till XI om man tar bilen går man efter stranden blir det ca 3 km. Till Petani är det ca 14 km. Från Garden village till Assos är det drykt 30 km. Att tänka på tiden när man åker så är vägarna bitvis rätt krokiga så det blir rätt låg genomsnitthastighet. Det är många fina utsikter efter vägarna så stanna och beundra.Tar ni vägen till Assos så kosta på er att fortsätta färden ca. 15 km till och besök Fiskardo på norra Kefalonia.
Hälsningar PANAKAKIS

Pepsi
2008-06-24, 19:00
Tack för informationen.

Therese75
2008-07-17, 11:08
Vi kom tillbaka från Kefalonia Garden village i tisdags. Vill man se ngt annat än hotellet så behöver man hyra bil men om man vill åka till Lixouri så går det bussar från hotellet flera gånger/dag några dagar i veckan. Vi var dock ute efter en slapparsemester med våra barn 4 och 7 år och var på hotell-området hela veckan. Poolerna är bra, särskilt vattenparken med fem olika rutschkanor, flytringar och uppbyggda hajfenor i vattnet. Stranden var helt okej för oss men våra barn föredrog poolerna så vi var inte där så ofta. Det finns dryck, mat, glass och tilltugg hela dagarna så man behöver inte vara hungrig. Det är dock brant på området och det är jobbigt att gå när det är varmt men eftersom man äter så mycket så är det inte helt fel med den motionen. I baren på taket är det underhållning på kvällen av det engelska "animation teamet". Först barn-disco och sedan har de en show med sång och dans. Lite hemmagjorda scenkläder och det sjungs inte alltid helt rent men de var väldigt charmiga! Helt klart en bra semester utifrån våra förväntningar!!!

Pepsi
2008-07-17, 12:00
Tack för informationen. Hur var bufféerna? Var det mycket grekisk mat, bra variation?
Finns det strand-/poolhanddukar att låna eller ska man ha med detta hemifrån?

Therese75
2008-07-18, 10:42
Poolhanddukar får du ta med dig hemifrån. Buffén var en blandning av delvis grekiskt och barnmat, dvs spaghetti och köttfärssås. Det fanns alltid tzatziki, feta ost och sallader, auberginer i olika former. En hel del friterat. Buffen var okej tycker vi. Frukosten bestod dock i stort sett bara av ägg i olika former, croissant, vitt bröd. Inga yoghurt-produkter alls men sockriga flingor med mjölk. Lite svårt att få barnen mätta förutom de mornar det fanns pannkakor, men å andra sidan gick det att äta sig mätt på glass fom kl 10 på fm...