handdator

Visa fullständig version : Underbara Kokkari


Inas
2008-06-09, 21:40
Kom hem från Kokkari för 2 veckor sedan men är fortfarande kvar där i sinnet. Vilket underbart ställe!! I huvudet planerar jag redan nästa resa dit. Hoppas det inte dröjer för länge, jag åker helst nästa vecka flabb_flab

Aina
2008-06-09, 22:26
Vi längtar! Tretton dagar kvar bara... :)
Berätta gärna mer, Inas!
Aina

Inas
2008-06-11, 14:23
Okej här kommer lite tips från semestern i Kokkari där vi var 25/5 - 1/6.

När det gäller restauranger så finns det ju väldigt många att välja på. Vi provade på restaurangen Bibelo som ligger på bron. Läget är ju väldigt mysigt men det var det enda som var bra. Personalen verkade precis ha vaknat och brydde sig inte dugg om gästerna. Maten var fruktansvärt äcklig med massa segt kött. Sen att det står typ 5 hundar och lika många katter och tigger mat gjorde ju inte saken bättre :mad:

På bygatan ganska nära hotell Athena ligger en italiensk restaurang/pizzeria som heter Girasole. Där var vi 3 ggr. Fantastiska pizzor, härlig utsikt, mysig inredning och gott vin! Ganska mittemot Girasole låg restaurang Mythos. Där fick man sitta inne på gården, i en mysig trädgård. Jättegod mat, stora portioner ,inte speciellt dyrt och så fick man gratis kaffe efter maten. Sånt uppskattas, smålänning som man är! :D
En annan restaurang som vi besökte 2 ggr var Kariatida som ligger nere vid hamnen. Trevlig personal och väldigt god mat. Första gången tog vi moussaka och andra gången souvlaki. Mkt gott!!

Ett annat ställe som jag måste rekommendera är en bar som ligger ganska precis innan Kariatida om man kommer från “stan”. Kommer inte ihåg vad den heter men det är knallrosa dynor i stolarna. Där provade vi den godast drinken någonsin: Copa cabana. Prova den om ni gillar glassdrinkar! flabb_flab

Vi trivdes så bra på stranden i byn så vi tog oss aldrig till Tsamadou eller någon annan strand. Blåste gjorde det, men aldrig så det störde, förutom en dag då det var lite jobbigt och man fick sitta med en tröja på sig. Åt lunch varje dag på Alfa Bar (mittemot hotell Athena). Deras grekiska omelett var gudomlig!!

En annan sak som ju absolut måste prova är deras egna vita vin. Sött och väldigt gott om man blandade ut det med iskall Sprite. Köpte hem några flaskor.. Ska nog öppna en till helgen :)
Jag och min pojkvän hade en fantastisk semester, finns egentligen inget att klaga på. Lite dålig frukost på hotellet och ett par kackerlackor i badrummet får man ta flabb_flab
Hoppas verkligen att jag kommer tillbaka till Kokkari en dag. Vi gick förbi lägenheter “Maria” som låg på huvudgatan. Där skulle jag vilja bo nästa gång, någon som har bott där kanske? Jag önskar er som har Samos-resan kvar att se fram emot en mycket trevlig resa!!
/ Ina

Aina
2008-06-11, 18:15
Grekisk omelett? Låter spännande. Pizzerian Girasole kommer att uppskattas av sonen. Annars prövar vi oss nog fram och ser vad vi gillar. Jag ska framför allt äta mer ugnskokta kötträtter och prova fler förrätter.

Inte klokt vad resan närmar sig! Och just nu börjar vädret bli mer "normalt", d.v.s. kring 15 grader här och minst 10 grader varmare i Grekland. Men det hinner säkert ändras, vädret i Sverige alltså.

Aina

Grekaliam
2008-06-11, 23:18
Ett annat ställe som jag måste rekommendera är en bar som ligger ganska precis innan Kariatida om man kommer från “stan”. Kommer inte ihåg vad den heter men det är knallrosa dynor i stolarna. Där provade vi den godast drinken någonsin: Copa cabana. Prova den om ni gillar glassdrinkar! flabb_flab

Vill bara förtydliga min flickväns inlägg om att cocktailbaren heter precis som denna sida. Kalimera Cocktails. Mycket trevlig personal och skönt ställe att koppla av på.
7 € kostar en Copa Cabana som blandas med Baileys, Triple Sec, caramelglass och bananglass. Smarrigt värre.

Jesper Johansson
2008-06-15, 14:55
Vi bodde i Kokkari i 1 vecka för 3 år sedan. Oj vilken by!..

För de som har planer på Samos och byn Kokkari så säger jag: Åk!... ni kommer inte att ångra er.
Dock är norra sidan lite blåsig och det blir fort djupt. För att komma till den underbara viken som vi ofta låg vid så ta en promenad längst med vattnet genom byn vidare förbi klipporna (berget)... för att sedan få en lite lugnare plats, där vinden inte är så stark.

En annan rekommendation är det långa vattenfallet som man kan vada, klättra och simma i för att till sista komma fram till "slutet".

Inte så värst långt från Kokkari.