handdator

Visa fullständig version : Båt till och från Sifnos


Hermia
2008-05-21, 16:03
Hejsan!

Vi är två st som i juni ska bege oss iväg på vår första ö-luff i Grekland, Kykladerna. Vi flyger till och från Aten och tänkte avverka tre öar på två veckor. Har fallit för Naxos och Amorgos och vet båtförbindelserna mellan dem. Har däremot också fastnat för Sifnos men inte hittat ngn båtförbindelse mellan Sifnos och Naxos (alt. Amorgos). Finns det? Eller måste vi mellanlanda på en annan ö?
Om det finns båt, hur lång tid tar den cirka?

Tacksam för svar. Har försökt hitta infon själv men inte lyckats. Har också läst mkt på det här forumet och inser så många entusiaster det finns som gärna delar med sig av info. Tack för det! :)

Matte
2008-05-21, 17:04
Det finns några andra trådar om just förbindelser mellan västra och östra kykladerna, så kolla om du hittar mer info där. Jag vet att det finns förbindelser mellan Paros och Sifnos, skulle även tro att det finns mellan Santorini och Sifnos. Mao krävs ett bute oavsett om ni vill ta er från Naxos eller Amorgos till Sifnos. Ett tips är att bara fylla i Sifnos på GTPs hemsida och söka dig vidare från de hamnar som kommer upp då.

//Matte

Hermia
2008-05-22, 08:37
Tack för ditt svar! Det får kanske bli en mellanlandning eller välja en annan ö med direktförbindelser :)

Hellen
2008-05-22, 08:50
Amorgos- Folegandros har nästan dagliga förbindelser, så även Folegandros-Sifnos. Det kan kanske vara en alternativ resväg?

I så fall skulle er rutt kunna se ut så här:

Aten- Naxos- Amorgos

Väljer ni att åka via Paros till Sifnos, då skulle jag föreslå att ni åker:
Aten- Amorgos - Naxos

// Helén