handdator

Visa fullständig version : Dyka på Amorgos?


sabinita
2008-05-19, 23:28
Hej alla!
Det blir Amorgos i år igen! Vi är ett gäng på fyra personer som åker 30 augusti, Amorgos och Milos står på programmet tror vi. Några frågor till er som vet:

- Finns det möjligheter att dyka på Amorgos? Kommer inte ihåg att jag såg något sådant förra året. Det kan väl inte vara så att man måste släpa med sig egen dykutrustning?!
- Förra året bokade vi inget i förväg. I år funderar vi: behöver vi boka för den första natten 31 augusti? Förstår att det är i sluttampen av högsäsongen...
- Förslag på boende för fyra personer, några tips? Vi siktar nog på Katapola igen. Enda kravet är balkong!

Snart Amorgos - yes!

Yak
2008-05-20, 16:50
Det finns inga dykoperationer på Amorgos. Jag tror tom det är förbjudet att dyka med tuber i vattnen runt Småkykladerna, pga risken för vrakplundring.

31 Augusti är så pass sent så jag skulle iallafall inte boka i förväg, försök kom fram tidigt på dagen istället så ni har tid att leta runt.

Siri A
2008-05-20, 17:34
I ett resebrev från 2006 (länk (http://www.kalimera.nu/resebrev/2006/veronica.html)) står det, eller man kan i alla fall förstå av texten att det är tillåtet att dyka med tuber på Amorgos. Har även läst det på andra ställen än Kalimera...

Hellen
2008-05-20, 18:02
I ett resebrev från 2006 (länk (http://www.kalimera.nu/resebrev/2006/veronica.html)) står det, eller man kan i alla fall förstå av texten att det är tillåtet att dyka med tuber på Amorgos. Har även läst det på andra ställen än Kalimera...

Nu har du lurat mig till att läsa;):D Men ingenstans hittar jag något om dykning med tuber, är jag blind?:(flabb_flab
// Helén

Siri A
2008-05-20, 18:35
Men ingenstans hittar jag något om dykning med tuber, är jag blind?Det är någon av oss i alla fall... Tur att jag ska till optikern nästa vecka... :D;)

Ska jag boka en tid åt dig också?? flabb_flab

http://i191.photobucket.com/albums/z303/siriappelberg/skrp-2.jpg

Inte ser man VAD det står, men VAR, kanske... :Dflabb_flab

Hellen
2008-05-20, 18:48
Ja, nu med hjälp så hittade jag det, en tanke slog mig; skulle han ge tips på dykställen tro, eller tala om för dem att det är förbjudet.
// Helén som är blind på ett öga, det är väl därför jag bara ser hälften av vad jag läser, eller så är det något annat som spökar:D

Peter
2008-05-20, 18:55
Finns det möjligheter att dyka på Amorgos? Kommer inte ihåg att jag såg något sådant förra året.

Jag tror inte du kan hyra tuber på Amo! Se även nedan...


...behöver vi boka för den första natten 31 augusti? Förstår att det är i sluttampen av högsäsongen...


Troligtvis inte. Det är den söndagen de FLESTA åker tillbaka till fastlandet eftersom semestern är slut. Men även Grekerna har börjat flexa lite med semestern in i första veckan i September... Jag hade nog chansat... Ang_elx

Jag tror tom det är förbjudet att dyka med tuber i vattnen runt Småkykladerna, pga risken för vrakplundring.

Så vitt jag vet, dvs vad jag läst, så råder det totalt dykförbud i hela Grekland förutom på några få platser, just pga risk för plundring. Jag tror det är därför man ser ytterst få Dykcenter. Det hade ju varit en blomstrande affärsidé annars med tanke på vattnet! Tänk att ta Padi-cert i Grekland... :D Snorkling är däremot tillåtet.

Jag är bara 99% säker på detta så kolla vidare.

Peter

Siri A
2008-05-20, 19:00
en tanke slog mig; skulle han ge tips på dykställen tro, eller tala om för dem att det är förbjudet.Jag tror på altenativ 1. Sök på 'dyka på amorgos' på google så får du träffar. :)

Citat från annan sida på nätet:
I staden Aegiali på Amorgos finns ett mycket litet dykcenter, "Amorgos diventures". Här prövade jag och min tjej för ett antal år sedan dykning för första gången. Vi gjorde ett provapådyk som sköttes ytterst seriöst. Först en dag teori- och bassängpass sedan ett dyk i havet dagen efter.

Yak
2008-05-20, 23:21
Jag tror på altenativ 1. Sök på 'dyka på amorgos' på google så får du träffar. :)

Citat från annan sida på nätet:
I staden Aegiali på Amorgos finns ett mycket litet dykcenter, "Amorgos diventures". Här prövade jag och min tjej för ett antal år sedan dykning för första gången. Vi gjorde ett provapådyk som sköttes ytterst seriöst. Först en dag teori- och bassängpass sedan ett dyk i havet dagen efter.

Jag sökte på "diving Amorgos" och fick inte några vettiga svar. Dykcenter brukar annars vara duktiga på att marknadsföra sig på nätet, så det brukar inte vara svårt att hitta.
I Katapola vet jag till 100% att det inte finns några dykcenter. Det som nämns ovan i Eigiali ska jag kolla upp när jag är där i Juni, lovar återkomma med rapport ;)

Edit. Jag läser vidare lite längre ner på den sidan där du hittade ovanstående text:

Vi åkte till Amorgos, bl a för att vi hört positivt om dykning. När vi kom dit hade polisen stängt dykcentret pga bristande säkerhetsrutiner. Åtminstone var det vad vi fick höra från bybor när vi letade efter dykcentret.

Så kan det gå :p
Nu är den tråden 7 år gammal, men jag skall verkligen checka detta när jag åker ner eftersom jag är dykintresserad själv.

Peter
2008-05-21, 06:03
http://www.dive-centers.net/diving-greece-28.html

Verkar vara ett av de mera seriösa ställena på nätet... U P A...

Det finns ett antal andra. Men de hade jag inte ens snorklat med... :eek: Ang_elx :o

Peter

Siri A
2008-05-21, 08:21
Hittade en gammal Kalimeratråd: Länk (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=7351)

Ett till citat från en "guidesida" på nätet:
'Tycker man om att snorkla och dyka, är Amorgos stället.'

Och även lite färskare uppgifter från sidan jag citerade av i mitt förra inlägg:
'I Grekland finns det en väldigt trevlig ö som heter Amorgos.. Dök där förra sommaren.. Nedanför ett kloster som låg uppe i bergen.. Väldigt fint, ett av Europas klaraste vatten...' (uppgifter från 01-04-2005)

...sen kan man ju fundera på om dom syftar på dykning med eller utan tuber... :rolleyes::o

liselotti
2008-05-21, 09:42
Vid en snabbtitt på Padi's hemsida så verkar inte dom ha något dykcenter på Amorgos. Däremot på Milos, Paros, Naxos m.fl.
http://www.padi.com/padi/common/dcnr_distance/Default.aspx

sabinita
2008-05-22, 21:04
Tack för svar! Detta om dykningen låter precis så förvirrande som jag själv uppfattat det via googlande. Ska kolla upp det ytterligare.

Varför skulle dyk med tuber förbjudas just i Grekland pga risk för vrakplundring? Finns det ngt exceptionellt dyrbart nere i djupet i den grekiska delen av Medelhavet? Blir bara ännu mer sugen nu :D

Eva L
2008-05-22, 22:16
Jag tror Grekland har en del skatter där nere att värna om. Tyvärr har möjligheterna att dyka djupt förbättrats avsevärt de senaste åren så forskarna får föra en kamp med världens alla vrakplundrare för att förhindra att historiskt värdefulla föremål från världens hav hamnar i prvatpersoners ägo.

Eva

Yak
2008-06-25, 22:27
Nå. Jag lovade ju att kolla detta när jag var där och se vad jag hittade i Egiali.

http://www.geting.se/image.php/110132-diving_amorgos.jpg (http://www.geting.se/viewimage.php?image=110132-diving_amorgos.jpg)

Det ser ju onekligen ut som det är ganska aktuellt. Jag kikade in genom ett fönster och det såg ganska stängt ut, bara en tom lokal. Möjligt att de inte var igång för säsongen riktigt än.
De finns faktiskt också med på PADI's hemsida.

Amorgos Scuba Diving S-35697
Aegiali Bay
Amorgos Island, Cyclades
GREECE Ph.: (30) 228-5073611
Fax: (30) 228-5073611