litentuva
2008-05-16, 20:06
Nu är lammet klart som jag ska ha med på knytkalas i morgon.
2 kg lammgrytbitar med ben
Blanda en marinad av:
2 dl olivolja
1-2 citroner, pressa men släng med klyftorna också
1-2 gula lökar
5 vitlöksklyftor, hacka grovt
1 knippe Rosmarin, färsk
2 mtsk oregano
Havssalt efter behag
Svartpeppar
häll över lammbitarna och låt marinera ett dygn, knåda köttet emellanåt
Häll allt i en form, slå på vatten men täck inte köttet helt. Det ska få lite stekyta i ugnen. Smula ned en buljongtärning och ställ in i ugnen. Börja på 225 grader tills köttet fått lite färg. Vänd runt bitarna och låt koka på 175 grader.
Efter ca 1,5 timme vänder ni ned hackad savojkål, låter koka i 20-30 minuter till. Sist vänder man ner finhackad färsk dill.
2 kg lammgrytbitar med ben
Blanda en marinad av:
2 dl olivolja
1-2 citroner, pressa men släng med klyftorna också
1-2 gula lökar
5 vitlöksklyftor, hacka grovt
1 knippe Rosmarin, färsk
2 mtsk oregano
Havssalt efter behag
Svartpeppar
häll över lammbitarna och låt marinera ett dygn, knåda köttet emellanåt
Häll allt i en form, slå på vatten men täck inte köttet helt. Det ska få lite stekyta i ugnen. Smula ned en buljongtärning och ställ in i ugnen. Börja på 225 grader tills köttet fått lite färg. Vänd runt bitarna och låt koka på 175 grader.
Efter ca 1,5 timme vänder ni ned hackad savojkål, låter koka i 20-30 minuter till. Sist vänder man ner finhackad färsk dill.