handdator

Visa fullständig version : Vad nu då?!


Stina
2005-07-20, 21:24
Hej!
Har alltid åkt en snabbfärja från Pireus till Sifnos, den brukade gå på eftermiddagen vid femtiden och det gör den också men enligt tidtabellen på GTP så går den inte på söndagar längre! :confused:
Eftersom Apollo flyger Landvetter-Athen på söndagar så har den båten tidigare passat oss perfekt, men nu verkar det som sista båten går vid tolv och den hinner vi ju absolut inte.
Någon som vet om turlistan stämmer? Kanske någon har åkt till Sifnos i år på en söndag?
Som det ser ut nu får vi en dag mindre på Sifnos på grund av detta:(
Hade tänkt att tillbringa sista natten i Athen innan hemresa och det är ju ok, men vi hade ju inte tänkt oss en natt innan Sifnos:( eftersom vi ju landar så pass tidigt så vill man snabbt iväg!

Mvh. Stina

Stellwerk1
2005-07-21, 09:50
Hej, generellt känns det som om trafiken under bla högsäsong i år är minskad mot tidigare, det gäller dom flesta ö-grupper och framför allt med dom klassiska färjorna medans högfartsbåtarna har tagit mer och mer trafik.
Tror lite att det kan bero på flera saker, bla så fanns det under 90 talet en överkapacitet, det kunde ju gå 3 färjor från olika bolag samtidigt till en ö, sen har nog Grekland tappat lite turister, kan nog tänka mig att tex Croatien kommer starkt även för Italienarna som var en stor grupp i Grekland.
När det gäller din resa som inte finns med just på en Söndag när du vill åka enligt GTP, kansken den mycket väl kommer att existera i verkligheten, det har hänt ett flertal gånger att färjor som inte stått med på nätet sen tuffar iväg när man är på plats. Fast det är inget man kan räkna med vid planering. Kan ju nämna även att Hellenic Seaways(Hellas Ferries) har minskat ner turerna på både Milos linjen och Santorini linjen med färjor, vissa dagar går inte morgonturen från Pireus till Santorini, troligen bla för att Blue Star är snabbare på sträckan och alla åker med dom. Det har blivit mera Tors-Sönd styrt.

Detta var kanske inget direkt svar på din fråga,
:confused:
men lite allmänt om att det verkar minskas på turerna i år.

//R