handdator

Visa fullständig version : Reskassa?


Eva&Jim
2008-05-11, 21:12
Vi är en familj med tre barn, 4,6 och 9 år gamla, som kommer att båtluffa i september. Vi flyger till Skiathos, men planerar att åka vidare rätt så snart till Alonissos och Skopelos. I vilken ordning och hur länge på varje ställe återstår att se. Vi blir borta i två veckor och har inte ordnat med något boende utan tar det lite som det kommer.
Nu börjar vi få lite kalla fötter när resan så sakteliga börjar närma sig. Är det verkligen lätt att fixa boende på plats när man är 5 personer? (Vi är ute efter enklast möjliga logi) Och vad bör man räkna med att det kostar/natt?
Vad får man räkna med att betala för restaurantbesök, och är det någon prisskillnad egentligen mellan öarna? Man får ju för sig att åtminstone Skiathos är lite dyrare eftersom där finns flygplats och många turister...

Tacksam för svar från en förväntansfull familj!

Bennyboy
2008-05-12, 08:55
Det bør inte være noe problem å finne boende i september.
Mot slutten av august blir det mindre og mindre folk.

Henriksson
2008-05-12, 16:44
Hej!
2006 åkte vi, familj på 5 personer, till dessa öar i juni. Vi betalade ca 35 euro/natt för vårt boende. Vi bokade inte i förväg, det var inga problem att hitta studios!

hasa
2008-05-12, 17:46
Har inte varit på någon av dessa öar men vi har öluffat med våra 3 barn ett flertal gånger. Det brukar inte vara några problem att finna rum, speciellt inte om man ,som du skriver, är beredd på att ta enklast möjliga logi. Visst har det varit trångt ibland med två extrasängar i ett dubbelrum och ett barn emellan sig i sängen, inte mycket golvyta kvar att gå på, men man är mest på rummet för att sova så det har gått bra. Det har aldrig varit några problem med extra säng eller att vi varit för många, så länge vi har tyckt att det är ok så har den som hyr ut också tyckt det. Däremot har det hänt att den utlovade extra sängen inte dykt upp förräns nästa dag :-)

Elisabet
2008-05-12, 20:34
Vi flyger till Skiathos, men planerar att åka vidare rätt så snart till Alonissos och Skopelos. I vilken ordning och hur länge på varje ställe återstår att se. Eftersom ni förmodligen flyger från Skiathos också, så är det smart att avsluta med den ön, så att ni är på plats i god tid.
Att åka direkt till Alonissos (samma dag som ni landar om inte sista båten har gått) känns liksom "rätt" bara för att den ligger längre bort, och sedan ta Skopelos på vägen tillbaka till Ski. Gillar ni sandstränder så är det för övrigt på Ski ni ska lägga mesta tiden! Bättre stränder finns inte! I slutet av september, som det ju då hinner bli, är det dessutom inte mycket folk ens på de populäraste stränderna. Det är då Skiathos är som allra bäst!

Vad får man räkna med att betala för restaurantbesök, och är det någon prisskillnad egentligen mellan öarna? Man får ju för sig att åtminstone Skiathos är lite dyrare eftersom där finns flygplats och många turister.Det är 1½ år sedan jag var där och jag vet inte om priserna har gått upp något, men våra middagar för två gick de flesta dagarna på mellan 20 och 25 euro. Var sin gyro med en läsk och en öl gick på 7:50.

På maten är det ingen prisskillnad mellan öarna. Däremot såg jag fler dyra restauranger på Skiathos än på de andra två.

En dag ville sonen har en hamburgare på en strand på Skiathos. Den var svindyr. Även milkshake som han gillar var betydligt dyrare på hamnpromenaden på Ski än på Sko. Vill man hålla nere kostnaden är det sådant man ska se upp med.

Att hitta logi i september är inga problem som de andra redan sagt.