handdator

Visa fullständig version : Fisketur?


nina_77
2008-04-17, 15:06
Min sambo är intresserad av fiske, ja även jag. Läste att det ordnas fisketurer. Nån som har varit på en sådan?? Eller provat att fiska själv. Kan han ta med fiskespö? och fiska från tex en klippa, eller måste man ha "fiskekort"?? Tack på förhand!!! Och vad hugger medelhavsfisken på flabb_flab

UlfWiman
2008-04-17, 18:16
Det går alldeles utmärkt att fiska från klipporna. Fiskekort har jag aldrig hört talas om. Fisken hugger om du agnar med bitar av småfisk. Finns att köpa i stan för det mesta. Se upp så ni inte får en muräna på kroken. De är inget trevliga och biter något våldsamt. Bästa fisket är bottenmete. Gläm ej grov lina för det kan hugga stora saker om man har tur. I alla fall på Kreta. Bästa fiske är höst,vinter och vår.

Uffe

bob-kåre
2008-04-17, 20:31
Jag brukar ha med ett teleskop-haspelspö med 0,45 lina på, beroende på vad man vill ha för fisk så får man välja olika agn. Funkar bra med bröd som man fuktar och gör en klump av och sen lindar reven runt med flera krokar fastknutna. Annars år det med fiskbitar. Ett tips är att leta upp en "fiskeaffär" och fråga om tips, ofta säljer dom olika typer av bete också. Skitfiske på er!