handdator

Visa fullständig version : Varför "hugger" så många på varandra??


Lissi
2008-04-11, 15:27
Nu tar jag upp en sak som jag som "gammal Kalimeran" undrat lite över de sista åren... Jag kanske hoppar mitt i elden med detta inlägg, men jag måste bara fråga om det är fler än jag som reagerar över att det ibland blir en så tuff och mästrande ton i inlägg?

Det är som om en del alltid måste tala om att just den har rätt (och då indirekt har ju alla andra fel;) kan det låta som).. Jag saknar mer generositet och överseende med språkfel eller om någon har en uppfattning som inte stämmer med den egna... eller väljer en semesterform som man själv aldrig skulle vilja...Då måste man ju inte meddetsamma skriva mothugg...Ibland man man vara tyst också....
Jag tycker att vi haft många infekterade trådar de senaste åren...

Är jag helt fel ute?? I så fall ber jag om ursäkt..

Ha en fin helg!

Lissi

Argyris
2008-04-11, 15:33
Lissi... jag håller 100% med dig... men jag måste även erkänna att jag ha svårt att ge mg om jag har rätt.

Men jag brukar inte vara otrevlig....

Ha en bra helg!

/Nico

Kalimera
2008-04-11, 15:41
Jag tycker att vi haft många infekterade trådar de senaste åren...Jag antar att du tycker att det den senaste tiden, elle kanske rent av i denna stund, finns många infekterada trådar. Att det under åren sker munhugg är inte konstigt, tvärtom, det vore konstigt om det alltid var frid och fröjd. Och vad som uppfattas som infekterat av en person kanske inte gör det av en annan. Vi är ju alla olika och har olika uppfattningar. Inlägg, eller trådar, som vi som modererar forumet anser bryta mot vett-och-etikett-reglerna tas bort.

Om någon tycker att ett inlägg strider mot reglerna (som finns nedan) är vi tacksamma om det rapporteras till oss. Vi har tyvärr inte koll dygnet runt.

Regler för vett och etikett:
Det är viktigt att ha en öppen attityd mot andra läsare och deras inlägg och att visa hänsyn mot varandra. Innan man postar ett inlägg som kan tolkas som provokativt bör man noga väga orden. Det skrivna ordet kan uppfattas som något helt annat eftersom man inte har ögonkontakt med läsarna. Ett luddigt skrivet inlägg kan misstolkas och leda till onödiga personliga påhopp. Och då blir det snabbt en kedjereaktion. Ett inlägg som man själv anser vara kristallklart kan missförstås av andra.

När du skriver ett meddelande ska du uppträda lika artigt som om det vore ett riktigt samtal. Självklart behöver man inte hålla med om alla åsikter eller acceptera andras idéer, men du ska alltid visa hänsyn och respekt för personerna du diskuterar med. Bemöt andra som du själv vill bli bemött.

Samtalstonen ska vara trevlig och artig, precis som den skulle ha varit ansikte mot ansikte, utan skydd av anonymiteten på Internet. Inlägg ska ställa frågor, ge tips eller inbjuda till diskussion - inte provocera. Inlägg som kan uppfattas som provocerande, hets mot folkgrupp, sexuella trakasserier, förtal, personangrepp accepteras inte.

Kalimera
2008-04-11, 15:47
men jag måste även erkänna att jag ha svårt att ge mg om jag har rätt.Jag förstår inte varför du ska ge dig om du har rätt. :confused:

Netwolf
2008-04-11, 16:01
Nä, jag säger som Oscar Wilde: "När folk är överens med mig har jag alltid en känsla av att jag måste ha fel."

/NW

ZoM
2008-04-11, 16:05
Hej Lissi!
Jag måste ge dig eloge som vågar skriva detta inlägg.

Måste tyvärr säga att jag håller med dig, ibland vågar man inte skriva frågor för man blir nonchalerad. Så är det inte alltid Många svarar så gott de kan och mer än gärna och de flesta är supertrevliga, men ibland känner man sig dum som ställde en fråga...

Trevlig helg Lissi....och er andra!

ZoM

Lissi
2008-04-11, 16:06
Det är kanske jag som är "känslig" men vi har ju som ett exempel, de trådar som ibland kommer om "All inclusive"..där får ju nästan OFELBART den som frågar sig serverat att "SÅ skulle jag ALDRIG åka".....fast det var inte alls det frågan gällde....flera liknande trådar tycker jag mig sett....
...många får sig serverat att vissa orter är turistfällor.....inte som något positivt....
Jag vill inte här precisera mer för då känner sig vissa kanske träffade men jag ville bara mana till lite mer ödmjukhet och respekt för olika uppfattningar...
Visst frågar man om saker gällande Grekland så får man självklart olika svar, men det kan ändå sägas på olika sätt....Jag är inte oskyldig heller antar jag ...;) men hoppas att inte trampa nån på tårna.

Lissi

Kalimera
2008-04-11, 16:10
jag ville bara mana till lite mer ödmjukhet och respekt för olika uppfattningar...Jag vet inte hur många forum ni andra är med i, men om jag jämför detta forum med andra forum jag deltar i är Kalimeras forum väldigt, väldigt snällt.

Arne
2008-04-11, 16:10
Ja, men så är det ju!!

Erinrar mig en incident för strax under en månad sedan. Icke på forumet, men väl hemma i villaområdet. Ilsken granne kommer och meddelar svavelosande att jag ska "ge fan i" att mata fåglarna!! Jag svarar att jag heltvisst avser fortsätta matandet, men om han har invändningar, då gäller följande: Om två personer ha olika uppfattningar, då kunna ej den ene hävda att han har rätt.

Frågan må då avgöras endera via lagar, avtal eller bestämmelser/regler. Passa ej dessa heller, då må du gå till de rättsvårdande instanserna för att i civilmål få avgjort vem som har rätt.

Jag har aldrig sett en så häpen granne!! Att han numera knappt hälsar då vi möts, det kan jag ta med ro!! Matningen fortgå med full intensitet!!

Men, tvister måste ju lösas på ett civiliserat sätt. Knytnävar, okvädingsord och tillhyggen är ju ingen framkomlig väg människor emellan.

Arne

Lissi
2008-04-11, 16:17
Jag vet inte hur många forum ni andra är med i, men om jag jämför detta forum med andra forum jag deltar i är Kalimeras forum väldigt, väldigt snällt.

Ja heltvisst! Men jag tycker att det SKA vara det också!
Vi som är här har ett stort gemensamt intresse GREKLAND...och det är ju mycket som ryms där....men det jag sett öka är ändå en "mästrande" ton bland vissa gentemot frågor som ställs....eller så är jag som lågstadielärare yrkesskadad med hänsynsfostrande bland mina elever:D

Lissi

Netwolf
2008-04-11, 16:18
Om man säger så här. Snällare forum än Kalimera finns inte. Jag har sett exempel på många forum på nätet, där man verkligen går hårt åt varandra.

/Netwolf

NewAnn
2008-04-11, 17:22
Om två personer ha olika uppfattningar, då kunna ej den ene hävda att han har rätt.
Frågan må då avgöras endera via lagar, avtal eller bestämmelser/regler. Passa ej dessa heller, då må du gå till de rättsvårdande instanserna för att i civilmål få avgjort vem som har rätt. Arne
Snyggt svarat:) man skulle vilja ha sett grannens min.
Annars så tycker att glada, positiva, hjälpsamma och leende människor som kan uttrycka sin åsikt på ett respektfullt sätt kan man inte få för många av. Mvh Ann

Marco
2008-04-11, 18:01
Jag vet inte hur många forum ni andra är med i, men om jag jämför detta forum med andra forum jag deltar i är Kalimeras forum väldigt, väldigt snällt.

Håller med dig Janne, tycker att forumet här på Kalimera överlag är nästan för snällt.

/Marco

Peter
2008-04-11, 18:04
Måste tyvärr säga att jag håller med dig, ibland vågar man inte skriva frågor för man blir nonchalerad.

Tyvärr så är det så att vissa frågor ibland förbigås med tystnad. Det beror nog ofta på att just den frågan varit uppe många gånger förut och ingen "orkar" svara på den igen. Eller så kan det ju vara så att ingan kan svara! Fast det är nog rätt ovanligt.

Jag har varit med på Kalimera sedan Jan 2001 och jag har sett samma frågor dyka upp år efter år... Ibland svarar jag, ibland tänker jag att det får någon annan ta... Jag orkar inte en gång till... Ibland blir jag lite "trött" på att de nya som frågar inte använder "Sök-funktionen" som fungerar alldeles utmärkt. Mängder med frågor hade besvarats om man använt sig av den. Men det är kanske inte så lätt när man är ny på ett Forum?

En grej jag tänkte på nyligen. Någon tipsade om E-radio. Och fick typ ett svar. Lite senare kom det fler... Det berodde troligtvis på att E-radio var uppe här för flera år sedan och de som verkligen är intresserade av Grekisk musik redan använt sig av den hemsidan sedan länge och inte fann någon anledning att kommentera det ytterligare. Trist för den som tipsade. Ingen respons! Den personen tycker säkert Kalimera är skittrist! För det är ett bra tips!

Med tanke på ursprungsinlägget så är väl jag den som med skammens rodnad på mina kinder borde ta det till mig.

Glöm det! Jag vägrar mjäka med eller låta dumheter eller felaktigheter stå oemotsagda. Men som sagt så är Kalimera ett väldigt nedtonat Forum verbalt sett. Och jag försöker hålla mig inom Forumets regler...

Peter

P.S. Lissi! Det heter som jag. Inte som mig, som du skrev i ett tidigare inlägg.... :D Bara busar...... Ang_elx

Aina
2008-04-11, 18:46
Hej Lissi!
Jag har också reagerat på att det "huggs" och blir irriterad stämning. Kanske för att jag tycker det är konstigt att gräla med folk man inte känner? Stå för sin åsikt är en sak, men att vara spydig eller kalla varandra för otrevliga saker en annan. Anonymiteten på nätet ska inte missbrukas, tycker jag. Bättre att gräla med någon man känner om det är grälsjuk man är.

Att man som ny i forumet frågar om saker som det frågats om femtioelva gånger tidigare, beror nog just på att man är ny. Det tog lång tid innan jag hittade alla funktioner (sök t.ex.) och alla underavdelningar. Upptäcker fortfarande nytt. Och hittar guldkorn i gamla inlägg!

Trevlig helg! :)
Aina

Lissi
2008-04-11, 18:58
P.S. Lissi! Det heter som jag. Inte som mig, som du skrev i ett tidigare inlägg.... :D Bara busar...... Ang_elx

HA ha;:D:D TÄNK att det tog så många inlägg innan någon reagerade, jag trodde att det var det första någon skulle kommentera...;)det är nämligen en av de saker jag reagerat på också att just grammatiska saker kommenteras, eller om ett stavfel smugit sig in som gör att det blir oväntat kul.......om än i all välmening eller skämtsamt så VET man inte hur hur den som skrivit reagerar... SÅNT tycker jag man kan strunta i .. Nu vet jag att DU skämtar nu även utan Din kommentar men GISSA om det tog emot som svensklärare att skriva fel!!flabb_flabflabb_flab

Lissi

laero
2008-04-11, 18:59
Stå för sin åsikt är en sak, men att vara spydig eller kalla varandra för otrevliga saker en annan. Anonymiteten på nätet ska inte missbrukas, tycker jag. Aina

Menar du verkligen forumet i Kalimera när du skriver detta ?:confused:
Jag kan inte påstå att jag läser alla trådar eller inlägg, men av det jag har läst så kan jag knappt minnas vare sig spydigheter eller att man kallar varandra otrevligheter.
Tvärtom så tycker jag att just Kalimera har en ovanligt trevlig ton.
Att det någon gång hettar till lite tror jag hör till. Ett forum där alla bara stryker varandra medhårs blir nog väldigt avslaget.
/Lars

litentuva
2008-04-11, 19:10
Jag håller med Aina, samma sak för mig som hyffsat ny Kalimeramedlem. Dock tycker jag att det här att hävda att man har rätt i en fråga tycker jag har helt att göra med vad frågan gäller. Själv fick jag lite pikar och vassa svar i en "saganakidebatt" för ett antal veckor sedan, med citat ur ordlistor etc. Helt okey tycker jag eftersom jag var ute och cyklade, bara glad atyt få veta hur det låg till även om nu tonen som sagt var lite bitsk.( kan bero på att jag envisades med att tro att det låg till på ett visst sätt :0)!) Om det däremot gäller personliga åsikter är det ju svårt att hävda att just min åsikt är den rätta, då är det fråga om tycke och smak och den är ju som bekant som baken. Ang allinclusivediskussionen som ju varit rätt het är det väl inte fel att svara ärligt, utifrån sin egen åsikt, om man nu tycker att det tex bara är skit. Frågar man får man väl räkna med olika svar och åsikter, sen väljer man ju ändå den resa som man anser passa bäst. Respekt bör ändå visas för att alla reser på olika villkor och av olika anledningar.
Sen ang "turistfälleinläggen" ; Kul att så många här fasar för överbelamrade stränder och restauranger med menyer på svenska etc( jag med, är inte ett dugg bättre!) och helst vill ha det genuina "riktiga" grekland för sig själva. Är det skillnad på turister och turister? Undvik turistfällorna men håll er borta från min egen strand och by :0)

Må debatten fortsätta!

Lissi
2008-04-11, 19:14
Just den "all inclusive" tråden jag tänker på var så att den som frågade undrade om någon kände till just det hotellet...INTE om all inclusive var bra eller inte...så följde en lång debatt om huruvida all inclusive gynnade elle ogynnade grekerna...vilket inte alls var frågan!

Lissi

litentuva
2008-04-11, 19:18
Ja då blir det ju lite konstigt

Hellen
2008-04-11, 19:23
Visst finns det en del diskussioner som hettar till lite extra, men jag kan inte säga att jag läst det som hugg och påhopp, möjligt att jag inte ser dem, vi hade för något år sedan denna diskussionen på en Kalimeraträff i Gbg, det var väldigt stora variationer i hur man hade uppfattat olika inlägg, tyvärr kommer jag inte ihåg vilken tråd det var vi diskuterade, men att vi hade uppfattat den olika var helt klart.
Lärde mig efter den diskussionen att försöka bortse från hur det är skrivet och istället försöka se vad som är skrivet- förstår ni? Exempelvis, ta vilket inlägg som helst och lägg till en sur, gnällig, kortfattad röst när det läses. Läs sedan samma text med vänligt tonfall, det är ibland väldigt stor skillnad hur man uppfattar ett svar.
Vad svamligt det här svaret blev, kan det bero på rödvinet?;)

Lissi: Betr. jag och mig, så var det nog ingen som vågade kommentera
:eek::D
// Helénbye_bye

litentuva
2008-04-11, 19:28
Jag har tänkt samma sak och fick det gäller även när man skickar sms. Himla känsligt det där eftersom man inte kan avläsa tonfall, ironi och dylikt. Kan vara väldigt känsligt och svårt att läsa av innan man känner avsändaren. Lite hjälp har vi ju av smileysfigurerna men det är lätt att det blir fel ändå (hur ska jag för övrigt hitta smileysarna när jag skriver svar, har undrat länge. Hittar bara på de när jag skriver egna nya inlägg)

Peter
2008-04-11, 19:41
...överseende med språkfel eller om någon har en uppfattning som inte stämmer med den egna...

:D Jag retades med dig i inlägget ovan... Ang_elx Att hoppa på språkfel är tämligen lönlöst tycker jag. Billigt och ger inga poäng eftersom en del av medlemarna på Forumet inte har Svenska som modermål.

Uppfattningar, dvs åsikter är olika. (Jag höll på att bli lite vulgär där...snyft_drop Ang_elx) Och det måste få finnas olika åsikter! Men det är ytterst svårt att diskutera åsikter utan konfrontation. Jag försöker undvika det genom att klart och tydligt säga: JAG TYCKER.... Sedan kan andra tycka annorlunda... När det gäller åsikter har jag aldrig bråkat med någon. Smak och tycke kan inte diskuteras....

Men är det en helt annan sak när man diskuterar rena fakta. Som Argyris sa: Jag har svårt att ge mig när jag har rätt. Finns det underliggande Lagar, bestämmelser eller annat, som jag känner till, så ger jag mig ALDRIG! Det har dykt upp rena felaktigheter här på Kalimera som jag påpekat, kanske lite väl vasst då, men de kan inte få stå oemotsagda. Speciellt som de kan vara vilseledande.


...eller väljer en semesterform som man själv aldrig skulle vilja...


Det där är en annan sak som jag också reagerat på och tycker är märklig. Varför sätts charter som någon motsats till att luffa runt öar med ryggsäck eller rullväska?

Lissi: Vi som är här har ett stort gemensamt intresse GREKLAND...

Precis! Min första kontakt med Grekland var -80. Den klassika tågluffen till Korfu. Sedan blev jag snabbt "hardcore" luffare... Men jag har varit på många charterresor ner också. Det beror alltid på ekonomi, familjebild osv... Ibland passar det ena, nästa år passar kanske det andra...

Det finns absolut ingan anledning att sätta det ena mot det andra. Det är i så fall bara snobbism eller orginalitetsjäkt... Mutter...

Peter

ofelia
2008-04-11, 19:41
Litentuva: Gå till rutan med texten avancerad som finns under textrutan så hittar du gubbarna:)bye_byeflabb_flabAng_elx_B-ananasnyft_dropklapp_klap:o:D;):confused::(
Förövrigt håller jag med Lissi. klapp_klapHar tänkt på det flera gånger.

/Ofelia

Rinaki
2008-04-11, 19:41
Tycker som "Hellen" att det nog till största delen är hur man själv "uppfattar" det skrivna ordet, och vad man sen "lägger in i orden"...man s.a.s "färgar det skrivna utifrån en själv"...om jag nu kan förklara mig rätt....:p
Man hör ju inte "tonfallet och ironi och om det ligger lite skämt bakom..osv.
Den som skrev det kanske inte alls menade att vara "otrevlig" men att det sen "uppfattades" så av läsaren.....beroende på humör och dagsform....flabb_flab
Som "Dr Phil" så klokt har sagt: det beror på dig själv HUR man ska reagera och må av en annans bemötande".....:D
Kloka ord i alla sammanhang!

Hellen
2008-04-11, 19:43
(hur ska jag för övrigt hitta smileysarna när jag skriver svar, har undrat länge. Hittar bara på de när jag skriver egna nya inlägg)

Tryck på den blå knappen till vänster under det inlägg du vill svara på. Då kommer rutan med smilisarna upp, det gör den inte om man använder knappen för "posta snabbsvar"
Kan kanske vara en inställningssak, testa!
// Helénbye_bye

Hellen
2008-04-11, 19:43
(hur ska jag för övrigt hitta smileysarna när jag skriver svar, har undrat länge. Hittar bara på de när jag skriver egna nya inlägg)

Tryck på den blå knappen till vänster under det inlägg du vill svara på. Då kommer rutan med smilisarna upp, det gör den inte om man använder knappen för "posta snabbsvar"
Kan kanske vara en inställningssak, testa!
// Helénbye_bye

litentuva
2008-04-11, 20:02
Yippey!_B-anana

theresa
2008-04-11, 20:12
Jag håller med om att ibland vågar man inte ställa vissa frågor...man kan få svaret (har sett att andra har fått det svaret) det forumet finns redan:( eller det svaret finns redan,titta där eller där?men om man är ny här eller ovan vid datorer som jag är så kanske man inte vet var man ska leta...jag kanske är otroligt dum som inte kan hitta dom gamla frågorna:confused: men man drar sej för att fråga vissa frågor och hoppas på att någon annan ska ställa den dumma:eek: frågan så att man själv slipper...men jag kan hålla med om att kalimeras medlemmar är bland dom snällaste jag någonsin mött,jag är medlem i ett annat reseforum och där är dom inte snällasnyft_drop tummen upp för kalimeraklapp_klap överlag är dom flesta väldigt hjälpsamma och snälla här.

Athanasia
2008-04-11, 21:23
Tack Lissi,,,Du har tagit upp nåt som jag tror att många har velat göra...jag själv funderade ett tag på att dra mig ur....för att här på Kalimera verkade det som att Alla måste luffa runt(jag hatar båtar(...och att jag bara åker till Kreta det är ju också dumt...bara inkastare:)Nu har jag varit i Rethymno ..och på Kreta rätt många år...så allt beror ju på människan....naturligtvis fler turister i Rethymno än Amorgos eller Sifnos(undrar vad det beror på)Jag trivs där därför åker jag dit!!Om Ni andra vill åka till öar utan turister...lycka till...alla blir lycklig på sin likör

Peter
2008-04-11, 22:09
Jag håller med om att ibland vågar man inte ställa vissa frågor...

Jag förstår faktiskt inte varför ni inte vågar ställa frågor? Frågan är fri så länge den är ärlig... (Ett gammalt uttryck som säkert få yngre känner till...)

Ställ frågan. Absolut. Men försök också kolla via "sök". Många svar finns redan där. Då kan man även säga/fråga "Det stod tidigare, stämmer det fortfarande osv..."

Men får du inte svar inom några dagar så "väck" tråden igen genom att fråga: Är det verkligen ingen som kan/vet/känner till detta!? Då brukar alltid någon vakna till liv och svara...

Det finns inga dumma frågor. Det finns bara dumma svar... :eek: Och i det stora hela finns det knappt några dumma svar här på Kalimera heller. För är det någon som ger ett felaktigt svar så är det tio som protesterar...

Men som jag skrev ovan så orkar man ibland inte svara på samma fråga om och om och om igen....

När du varit med här i över åtta år, som jag och många andra, så tror jag du har större förståelse för det jag säger...

Jag hoppas du tar det rätt. Jag är inte en Pittbull som morrar och försöker tala om för dig vad du ska fråga eller skriva. Det är ditt val.

Fråga på bara. Så ska vi "gamlingar", och säkert många nya med erfarenhet, försöka ge dig de bästa råd vi kan. När vi "orkar...."

Peter

Eva L
2008-04-11, 22:10
Just den "all inclusive" tråden jag tänker på var så att den som frågade undrade om någon kände till just det hotellet...INTE om all inclusive var bra eller inte...så följde en lång debatt om huruvida all inclusive gynnade elle ogynnade grekerna...vilket inte alls var frågan!

Lissi

Är det inte det som kallas tryckfrihet och åsiktsfrihet.

Eva

nilam
2008-04-11, 22:26
Är det inte det som kallas tryckfrihet och åsiktsfrihet.

Eva

Det finns regler som säger att man ska hålla sig till ämnet dock... vill man tycka om ALLIncklusive så kan man starta en egen tråd där man dissar det istället för att "nervärdera" någon annans fråga...

Jag har själv varit "påhoppad" med råge i forumet och kan ta det... men många skulle säkert välja att sluta skriva om de blev påhoppade.

Ang. "åsiktsfriheten" så är det oxå beroeende på vem som tycker vad här om det är OK eller inte... kan inte påminna mig att många (jo, jag vet att ni finns;)) påtalade tryckfrihet samt åsiktsfrihet när jag en gång i tiden startade tråden "Topless"....:rolleyes:

Håller helt klart med Lissi!

Malin

CarinaN
2008-04-11, 22:33
Just den "all inclusive" tråden jag tänker på var så att den som frågade undrade om någon kände till just det hotellet...INTE om all inclusive var bra eller inte...så följde en lång debatt om huruvida all inclusive gynnade elle ogynnade grekerna...vilket inte alls var frågan!

Lissi

Det där har jag också reagerat på flera gånger! Ibland frågar man kanske så här: "Vad tycker ni här på forumet om all inclusive?" "Vilket är bäst... charter eller luff?" Då visar den som frågar att den vill höra lite olika åsikter om det ena eller det andra resesättet. Men ibland frågar man om någon känner till ett visst hotell... då är det ju DET man ska svara på, inte gå in och "mästra". Man kanske menar väl, eftersom man själv är fullt och fast övertygad om att det är helt "fel" att resa på det ena eller det andra sättet, men jag kan tänka mig att den som frågade känner sig något tillplattad.

Sen är det ju så, precis som någon skrev, att det är alltför lätt att misstolka det skrivna språket, eftersom man inte kan höra tonfall som t ex ironi, eller att saker och ting sägs med glimten i ögat.

Flera här har skrivit att det är en betydligt råare ton i många andra forum... jag blir förvånad och undrar bara varför..?:confused:
Ett forum är väl till för att man ska diskutera sina gemensamma intresseområden... i det här fallet Grekland. Vad finns det då att träta om???

Carina - som också svamlar på p g a rödvinet bye_bye

Eva L
2008-04-11, 23:25
Jag har själv varit "påhoppad" med råge i forumet och kan ta det... men många skulle säkert välja att sluta skriva om de blev påhoppade.

Ang. "åsiktsfriheten" så är det oxå beroeende på vem som tycker vad här om det är OK eller inte... kan inte påminna mig att många (jo, jag vet att ni finns;)) påtalade tryckfrihet samt åsiktsfrihet när jag en gång i tiden startade tråden "Topless"....:rolleyes:


Malin

Ja det var verkligen ett ämne där jag inte delade din åsikt.;) Det gör jag inte nu heller. Varför får inte ett ämne som AI ta en annan vändning inom vissa gränser och inte enbart svara på frågeställarens funderingar. Vid en strikt hantering går all dynamik förlorad och kalimeras forum sjunker som en sten.

Eva

maji
2008-04-11, 23:47
Är ganska ny på forumet och har ingen direkt erfarenhet av andra forum men kan ibland tycka att tonen är lite "tuff". Några av er har ju varit med många år och känner varandra och har t.o.m. träffats och som ny kan man kanske ha svårt att hänga med i en del inlägg. Men man väljer ju själv vad man vill kommentera. Självklart skall man respektera varandra och alla har vi ju våra egna erfarenheter av Grekland. Det finns inget som är mer rätt än något annat. Det JAG är intresserad av är att få tips om olika öar, boende, sevärdheter, stränder m.m. Tycker också det är intressant att läsa om hur ni som bor där har det i vardagen. Det skiljer sig ju en hel del, t.o.m på samma ö och då är det väl inte konstigt om vi andra har olika åsikter och uppfattningar. Att hålla på och komentera stavfel osv. tycker jag inte hör hemma här, det är ju Grekland som vi alla har gemensamt och det är väl bara kul att kunna dela med sig av de upplevelser man har. Sedan får nog ni "gamlingar" stå ut med att en del frågor redan ställts och som sagt man behöver ju inte svara om man inte vill.bye_bye

Lena*
2008-04-12, 07:59
Flera här har skrivit att det är en betydligt råare ton i många andra forum... jag blir förvånad och undrar bara varför..?

Varför kan man verkligen undra, men jag skriver också under på att tonen i andra forum är _väldigt_ mycket hårdare. Här på kalimera tycker jag det allt som oftast är trevligt, mjukt, trivsamt...Har hittills inte stött på särskilt hårda tongångar (men läser ju inte allt förstås) och det är det jag alltid tyckt varit (är) en stor fördel med kalimera, för att inte säga förvånansvärt t o m.

Sen att de flesta här föredrar ö-luffning och gärna framhäver det är en annan sak, men jag tycker ändå inte att det brukar bli otrevliga tongångar för det. Och att hänvisa nya till Sök-funktionen är ju bara smart, hur mycket hittar man inte då? En uppsjö av smarrig fakta! :)

Lena* bye_bye

Eva L
2008-04-12, 08:55
Jag har varit med på Kalimera från starten och svarat på massor av frågor under årens lopp men ibland räcker inte tiden eller orken att svara på en fråga som jag eller någon annan svarat på veckan innan. Jag tror inte att någon tipsar om sökfunktionen för att vara elak utan den är ett komplement till direkta svar.

Någon funderar på att gå hur forumet för att den personen bara åker charter och hatar båtar. Låter otroligt konstigt i mina öron. Nästan lite självömkande.;) Det kan väl ändå vara trevligt att läsa om ö-luffning annars är det väl bara att hoppa över dessa inlägg. Vi som reser både som ö-luffare, reguljärt och charter skriver naturligvis om våra erfarenheter. Att någon sedan skriver ner ens favoritö bör man väl inte ta som en personlig förlämpning. Av naturen tror jag att fler frågar om ö-luffning beroende på att resande på egen hand kanske kräver att man tar reda på mer före resan om de ställen som man vill besöka. Den som åker charter och bokat hotell har ju redan löst boendefrågan. Sen har väl även den som åker charter en massa erfarenhet att dela med sig av om utflykter, sevärdheter, maställen, stränder etc. Reste mycket charter när barnen bodde hemma och vi gjorde alla möjliga avstickare under våra resor som att ex lämna Parga för 5 dagar på Lefkas och en rundtur bland dessa öar. Massor av sevärdheter besöktes under våra resor och berättelser om detta blir ju lika informativa oavsett resform.

Eva

Athanasia
2008-04-12, 09:37
Menade absolut inte och vara självömkande....och om man läser noga så står det nog inte att jag bara åker charter.....Går ju flyg till Kreta utan charter:-):oOch jag skrev FUNDERADE..(inte funderar).Och den tanken att dra mig ur har jag tagit bort för länge sen....Vet massor om Rethymno ,som jag kan dela med mig av om nån vill veta:o(såg just att nästa inlägg blir mitt tusende:-)

ZoM
2008-04-12, 10:15
Tyvärr så är det så att vissa frågor ibland förbigås med tystnad. Det beror nog ofta på att just den frågan varit uppe många gånger förut och ingen "orkar" svara på den igen. Eller så kan det ju vara så att ingan kan svara! Fast det är nog rätt ovanligt.

... Ibland blir jag lite "trött" på att de nya som frågar inte använder "Sök-funktionen" som fungerar alldeles utmärkt. Mängder med frågor hade besvarats om man använt sig av den. Men det är kanske inte så lätt när man är ny på ett Forum?

Peter



Hej Peter!
Jag måste säga att ditt svar var mycket bra, att du lyfte denna infallsvinkel. DET är ju en bra förklaring till varför man ibland känner sig nonchalerad när man ställer frågor. Som du skriver så finns det många som har varit kalimerare i flera år medans som jag är ganska ny. Att det finns en sökfunktion visste jag inte, och det är ju bra att någon (du) berättade det. :).

Annars som jag skrev i mitt första inlägg är många och de flesta kalimerare trevliga och hjälpsamma och jag har fått erhört mycket tips och idéer till min resa vilket jag är tacksam för.flabb_flab

Mvh ZoM

Birgitta63
2008-04-12, 10:34
Bra du skrev!
Birgitta 63

Aina
2008-04-12, 10:55
Menar du verkligen forumet i Kalimera när du skriver detta ?:confused:
Jag kan inte påstå att jag läser alla trådar eller inlägg, men av det jag har läst så kan jag knappt minnas vare sig spydigheter eller att man kallar varandra otrevligheter.
Tvärtom så tycker jag att just Kalimera har en ovanligt trevlig ton.
Att det någon gång hettar till lite tror jag hör till. Ett forum där alla bara stryker varandra medhårs blir nog väldigt avslaget.
/Lars

Jo, jag menade Kalimera när jag skrev mitt inlägg. Dock inte överlag borde jag kanske ha påpekat. Med spydiga inlägg och att man kallar varandra otrevligheter, tänker jag främst på inlägg som i slutändan plockats bort av administratören! (En eloge till att det plockas bort! Mitt intryck är att sidan sköts väldigt noga, att allting läses, inlägg flyttas till rätt plats osv. I början skrev jag allt på "Samos" eftersom det var det enda "forum" jag hittat till... :rolleyes:)

När jag diskuterade det här med min man tyckte han som du att det här är en väldigt snäll sida. Kanske har det med känslighet (överkänslighet om man så vill) att göra. Jag är inte intresserad av att gräla och tjafsa på nätet. Tycker inte att övertramp här (lyckligtvis inte så många) kan ursäktas med att finns sidor där man är mycket råare mot varandra.

Mitt sista inlägg i detta ämne, hoppas jag.

_B-anana (vald av min son)
Aina

Hasse
2008-04-12, 14:01
Det är nog svårt att förklara på ett enkelt sätt varför det huggs, blir infekterat mm. Men det är nog helt normalt att det förekommer eftersom kommunikation i digital form är en så totalt annorlunda uttrycksform än i verkliga livet.

Lite egna reflektioner är dessa:

Någon/några struntar i forumets regler, alternativt gör egna tolkningar.

Någon gång har frågan ställt - "får vissa forumdeltagare använda sig av en högre gräns för hur de får uttrycka sig" ? Svår fråga, jag har tyckt så själv vid något tillfälle men i regel faller frågeställningen då den som anses bryta mot reglerna själv agerar genom tystnad.

För en tid sedan var en hel grupp deltagare i forumet bara intresserade att "diskutera allt annat än Grekland" under en rubrik där de "började misstänkas" för att vara aktiva med detta en viss tid på dygnet. Resultat - flera av dem blev utkickade härifrån.

Det förekommer vad som skulle kunna kallas "förakt" mot oss som föredrar charter före öluffning. Jag har själv fått påståendet "du ser ju inte lika mycket av Grekland som charterresenär, än som öluffare" - kastat på mig.
Denna syn på andras resande har jag mycket svårt att förstå. Jag skulle gladeligen vilja lära mig att uppskatta öluffning men jag väljer själv när jag och mitt resesällskap har lust att byta formerna för vårat resande.

Som flera andra mycket riktigt har konstaterat har ibland nya medlemmar i forumet svårt att accepteras för att deras premiär med egna inlägg mer eller mindre "ratas" eftersom deras fråga(-or) har varit med massor av gånger tidigare. Det sägs ibland att frågandet från dem även innehåller "önskan om att uppnå acceptans av forumets mångåriga deltagare".

Större delen av forumets innehåll handlar mycket om känslor, upplevelser och därför uppstår lätt diverse former av meningsskiljaktigheter som tyvärr spårar ur på olika sätt. Resor generellt är inte helt lätt att diskutera utan att det förekommer sådant vi nu tar upp.

Det går nog att dissikera orsaker och verkan mycket mycket mer men jag kommer inte på mer just nu. Jag har själv varit med lääänge här och bidragit med en hel del skit även jag och det har jag fått äta upp. Retar jag någon så må det vara hänt men jag läser i alla fall det jag brukar skriva och aktar mig för att bryta mot reglerna. Vill någon tala om för mig att jag någon gång har fel i något jag skriver - varsågod men MOTIVERA då vad jag har fel i/om.

Det finns dessutom kompis/ignorera-funktioner och där kan jag för egen del säga att jag har båda aktiverade. Finns jag själv med i motsvarande form hos någon eller några så vet jag ju i alla fall inte om det men vad skulle jag bry mig om det i så fall ??? Min uppgift här är inte att uppnå popularitet. Uppgiften jag har tagit på mig är att på ett sakligt och trevligt sätt diskutera resor med andra som gillar samma land som jag. Det är dessutom gratis och kul !

Dock.......tycker jag att detta forum är VÄLDIGT SNÄLLT, har ingen erfarenhet av andra forum där det förekommer "värre saker". Vill man ifrågasätta detta forum så tycker jag att man verkligen ska läsa igenom reglerna samt lära sig mer om de otroliga verktyg man har tillgång till.

En gammal regel som faktiskt borde tillämpas mer är "skriv som om den du talar till stod framför dig". Om det förekommer värre övertramp som kan räknas som t.ex hot så har Kalimera´s administratör ett ansvar där ni om jag förstått det rätt, gemensamt kan gå så långt som t.ex polisanmälan. Internet är en uttrycksform som precis som i verkliga livet omfattas av Sveriges Rikes Lag. Även samtliga leverantörer av tjänster för datakommunikation har funktioner där du som enskild kan få en person anmäld för diverse oegentligheter som kan uppstå med datorer och kommunikation på detta sätt. Fast det var väl inte riktigt vad denna tråd handlade om..........

Man kan även försöka sig på att använda sunt förnuft vilket ibland inte alltid är så enkelt som att skriva det. Lyckas jag inte med detta så har jag i alla fall någonting nytt att lära mig.

En annan sak som jag försöker tillämpa på min arbetsplats är: Det är lika lätt och tar lika lite tid att säga någonting trevligt, berömmande, uppskattande eller kanske t.o.m humoristiskt som någonting nedsättande, otrevligt, spydigt eller trakasserande.

Retade jag någon nu ? Tog någon illa upp ?



Hasse ;):cool:

Argyris
2008-04-12, 14:17
Jag har varit med ett tag och tycker att detta forum är fantastisk, man hittar allt (ok, inte allt) i detta forum som handlar om Grekland.
Jag är själv halvgrek och tycker at det är kul att så många intresserar sig för grekland.
Om man reser AI eller Charter eller båtluffa etc spelar för mig igen roll. Jag tycker att vi skall hjälpa alla här som ställer frågor att ge dom möjlighet till en bättre bild om det område dom skall åka till => bättre upplevelse.

Jag har blivit påhoppad vid 2 trådar senaste tiden (senaste månader) och tyckte att det inte va så kul, jag förstå att det är flera som har upplevt detta.

Jag funderar på om det kanske kan bero på att vissa (mig själv inräknat) kan tycka att om det kommer nya personer i forum att dom skall vara "snälla".

Jag kommer definitivt fortsätta att svara på dom frågor som jag är kunnig i.

Fortsätt med detta fantastiska forum!!

/Nico

Riitta
2008-04-12, 15:03
På tal om kompis/ignorera funktionen:rolleyes:Har en del folk på min kompislista,men det skulle inte falla mig in och ha någon på ignorera listanAng_elx Så illa behandlad har jag inte känt mig av någon så jag skulle börja göra en sån lista.:rolleyes:

Riittabye_bye

NewAnn
2008-04-12, 15:42
Om man reser AI eller Charter eller båtluffa etc spelar för mig igen roll. Jag tycker att vi skall hjälpa alla här som ställer frågor att ge dom möjlighet till en bättre bild om det område dom skall åka till => bättre upplevelse./Nico
Jag håller med, bra skrivet. Mvh Ann

NewAnn
2008-04-12, 15:49
(såg just att nästa inlägg blir mitt tusende:-)
Grattis i förskott till det 1000 inlägget. Kul att du har lagt ner så mycket tid på att svara och väcka frågor. När jag åker till Rethymnon någon gång så ska jag komma ihåg att fråga om tips. Mvh Ann

91kg
2008-04-12, 18:49
Hej!

Själv har jag min uppfattning och det är att många som skriver till varann och som känner varann och på ett löjligt sätt bemöter medhårs - larvigt.

Är det vänskaps skriverier så tycker jag man kan maila varann internt.

En annan sak är att det finns skribenter som bara måste bemöta och visa och bemöter någon om nåt känsligt så skall det vara ok då vi tycker olika och om vi alla försöker förstå vad vi vill säga så blir det betydligt enklare och trevligare.

Jag har sett inlägg där någon haft en åsikt om en plats där någon som tycker tvärtemot bemött med illska på ett omoget sätt.

Forumet är till för att delge och berika och ju mer förstålelse vi har ju bättre forum.

Själv kommer jag att fortsätta tycka att Platanias och Hersonissos är turistgetton, men respekterar ni som älskar platserna;)


Mvh!

ricky
2008-04-12, 19:50
:rolleyes: Hmm..!
Efter att ögnat igenom föregående inlägg så kan jag krasst konstatera att ett icke statistiskt säkerställt resultat anser medlekalimerianen att greklandseliten ser ned på charterturister och att Kalimera egentligen trots allt är ett ganska snällt forum:)

Ps: Jag tycker Retsina är skitäckligt!

Peter
2008-04-12, 20:45
Hej!

Själv har jag min uppfattning och det är att många som skriver till varann och som känner varann och på ett löjligt sätt bemöter medhårs - larvigt.

Är det vänskaps skriverier så tycker jag man kan maila varann internt.

En annan sak är att det finns skribenter som bara måste bemöta och visa och bemöter någon om nåt känsligt så skall det vara ok då vi tycker olika och om vi alla försöker förstå vad vi vill säga så blir det betydligt enklare och trevligare.

Jag har sett inlägg där någon haft en åsikt om en plats där någon som tycker tvärtemot bemött med illska på ett omoget sätt.

Forumet är till för att delge och berika och ju mer förstålelse vi har ju bättre forum.

Själv kommer jag att fortsätta tycka att Platanias och Hersonissos är turistgetton, men respekterar ni som älskar platserna;)


Mvh!


Hick! Du har säkert rätt... Ehhhh......?

Peter

Admirala
2008-04-12, 21:02
Ps: Jag tycker Retsina är skitäckligt!

Det synes ikke jeg, men jeg blir ikke sur fordi om du mener det flabb_flab

Tror nok at hovedsaken for meg, iallfall, med et forum som dette er å innhente og uttrykke meninger (og med det formidle kunnskap). Da må man tåle at andre har meninger man ikke liker. Å uttrykke en mening om et tema, enten det gjelder All Inclusive eller si noe om (for meg) turisthelvetet vest for Chania, må man jo kunne gjøre - og "motparten" tåle å høre, når man ber om andres oppfattelser. Hvis vi bare skal stryke hverandre opp etter ryggen blir det jo kjedelig. Når det er sagt, en høflig og respektfull tone burde være en selvfølge, selv om man uttrykker en sterk og motstridende mening.

Og siden Ricky slakter retsina, vil bare jeg si at jeg synes både charterturister og øyhoppere er idioter som ikke har "oppdaget" fastlandet.

(Neida, men hvordan skal jeg uttrykke at jeg mener det som en fleip...? Nesten)

ramses
2008-04-12, 23:04
Som en intresserad nordisk medborgare ställer jag frågan... vad betyder fleip?
Jag tycker för övrigt att det är bra med den frågeställning som Lissie gör. Ibland kan det bli lite inbördes klubb i trådarna som säkert gör att en del väljer att inte besöka Kalimera nån mer gång, det är ju synd. Vi är ju alla "fan" of Hellas.
Det synes ikke jeg, men jeg blir ikke sur fordi om du mener det flabb_flab

Tror nok at hovedsaken for meg, iallfall, med et forum som dette er å innhente og uttrykke meninger (og med det formidle kunnskap). Da må man tåle at andre har meninger man ikke liker. Å uttrykke en mening om et tema, enten det gjelder All Inclusive eller si noe om (for meg) turisthelvetet vest for Chania, må man jo kunne gjøre - og "motparten" tåle å høre, når man ber om andres oppfattelser. Hvis vi bare skal stryke hverandre opp etter ryggen blir det jo kjedelig. Når det er sagt, en høflig og respektfull tone burde være en selvfølge, selv om man uttrykker en sterk og motstridende mening.

Og siden Ricky slakter retsina, vil bare jeg si at jeg synes både charterturister og øyhoppere er idioter som ikke har "oppdaget" fastlandet.

(Neida, men hvordan skal jeg uttrykke at jeg mener det som en fleip...? Nesten)

Eva L
2008-04-12, 23:11
Det synes ikke jeg, men jeg blir ikke sur fordi om du mener det flabb_flab

Tror nok at hovedsaken for meg, iallfall, med et forum som dette er å innhente og uttrykke meninger (og med det formidle kunnskap). Da må man tåle at andre har meninger man ikke liker. Å uttrykke en mening om et tema, enten det gjelder All Inclusive eller si noe om (for meg) turisthelvetet vest for Chania, må man jo kunne gjøre - og "motparten" tåle å høre, når man ber om andres oppfattelser. Hvis vi bare skal stryke hverandre opp etter ryggen blir det jo kjedelig. Når det er sagt, en høflig og respektfull tone burde være en selvfølge, selv om man uttrykker en sterk og motstridende mening.

[/SIZE])

Det här var det klokaste och mest uttömande inlägget i den här debatten. Förövrigt har ditt epitet på Santorini plastiköa rönt mycket uppskattning bland några jag umgås med. Mitt i prick. flabb_flab

Eva

Hellen
2008-04-12, 23:36
Förövrigt har ditt epitet på Santorini plastiköa rönt mycket uppskattning bland några jag umgås med. Mitt i prick. flabb_flab
Eva

Vad referar detta inlägg till?
// Helén

ricky
2008-04-12, 23:40
Jag vet vem det är som "hugger", beter sig och lever rövare på forumet!

Det är Hellas Angel´sflabb_flab

yeasou
2008-04-13, 00:11
Jag tycker det är kul med lite mothugg ibland. Däremot tycker jag inte om att forummedlemmar gör personangrepp. Det finns saker i livet som vi inte förstår men som en annan person tror sig förstå. Då tycker jag inte att man ska idiotförklara den personen bara för att han/hon har en annan syn på saken än vad jag själv har!

Jag var medlem på ett forum som heter Bouzouki forum. Jag la in en länk till vad jag och grannen hade gjort veckan innan jul. Två låtar på vår hemsida spelar vi där. Här är länken
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=195815867

En av medlemmarna på det forumet skrev att, jag citerar. "Tack för det värdefulla bidraget till forumet, hoppas att ni bara spelar vid jul och inte någon annan tid på året"! Slut citat.
Killen som skrev detta bor i Melbourne Australien..... Han tycker väl att han själv är lite mer värd som musiker/människa eller liknande än vad vi är i denna branchen!
Jag svarade honom att han måste vara en väldigt värdefull person för samhället och troligtvis en väldigt duktig bouzoukispelare. Jag har inte deltagit i det forumet senare, en massa självlärda profeter sitter där och har sin egen klubb för inbördes beundran!

Att vara ödmjuk är en gåva!

Puss&kram
Yeasou_B-anana

Athanasia
2008-04-13, 09:21
Mitt tusende inlägg!!!Jag älskar Retsina!!_B-anana_B-anana_B-anana

Eva L
2008-04-13, 10:02
Vad referar detta inlägg till?
// Helén

Ett gammalt inlägg av Admirala. Hon förstår det säkert.

Eva

Hellen
2008-04-13, 10:13
Ett gammalt inlägg av Admirala. Hon förstår det säkert.
Eva

Ja det gör hon kanske. Men jag tänkte att det kunde vara kul om fler kunde ta del av det. :D
// Helén

Eva L
2008-04-13, 10:16
Hittade inte igen det annars hade jag länkat. Jag är väldigt svag för norskan tycker att det är ett så beskrivande språk. När sonen min kommer hem från jobbet i Norge pratar han numera norska första dagen och det är trevligt att höra på.

Eva

Hellen
2008-04-13, 10:21
Hittade inte igen det annars hade jag länkat. Jag är väldigt svag för norskan tycker att det är ett så beskrivande språk. När sonen min kommer hem från jobbet i Norge pratar han numera norska första dagen och det är trevligt att höra på.
Eva

Ok, jag förstår.
// Helén

Priamos
2008-04-13, 10:28
Jag tycker det bara är stimulerande när det är lite bett i inläggen.
Forumet blir mycket roligare och mer intressant då.
Själv har jag försökt dra mitt strå till stacken genom att skriva några avsiktligt provocerande inlägg, men det var inte många som högg.

Annars är ju många inlägg här ganska onödiga, typ :
"100 dagar kvar"
eller
"Jag längtar så"

Vem bryr sig ?

Lissi
2008-04-13, 10:30
yeasou: Underbart att höra sån musik på söndagsmorgonen!!! TACK....Yeasous vänner: Hur blir man medlem där????
Nu väntar jag på CD:nflabb_flabflabb_flabflabb_flab

Lissi

Lissi
2008-04-13, 10:31
Annars är ju många inlägg här ganska onödiga, typ :
"100 dagar kvar"
eller
"Jag längtar så"
Vem bryr sig ?

..det behöver man inte , men man behöver heller inte kommentera dem;)

Lissi

ZoM
2008-04-13, 10:33
Jag tycker det bara är stimulerande när det är lite bett i inläggen.
Forumet blir mycket roligare och mer intressant då.
Själv har jag försökt dra mitt strå till stacken genom att skriva några avsiktligt provocerande inlägg, men det var inte många som högg.

Annars är ju många inlägg här ganska onödiga, typ :
"100 dagar kvar"
eller
"Jag längtar så"

Vem bryr sig ?

Hej!
Se, nu lyckades du provocera mig iallafall flabb_flab
//ZoM

aris4
2008-04-13, 10:56
Det är kanske jag som är "känslig" men vi har ju som ett exempel, de trådar som ibland kommer om "All inclusive"..där får ju nästan OFELBART den som frågar sig serverat att "SÅ skulle jag ALDRIG åka".....fast det var inte alls det frågan gällde....flera liknande trådar tycker jag mig sett....
...många får sig serverat att vissa orter är turistfällor.....inte som något positivt....
Jag vill inte här precisera mer för då känner sig vissa kanske träffade men jag ville bara mana till lite mer ödmjukhet och respekt för olika uppfattningar...
Visst frågar man om saker gällande Grekland så får man självklart olika svar, men det kan ändå sägas på olika sätt....Jag är inte oskyldig heller antar jag ...;) men hoppas att inte trampa nån på tårna.

Lissi

:) Hej allihopa!!
Jag vet inte om jag är extra trög eller ....:o men var hittar jag tråden om "all inclusive"???:confused:
Har för mig att jag var med o gjorde nåt inlägg där :rolleyes:eller om jag tänkte göra det och det inte blev gjort.
Ber om ursäkt om jag trampat nån på tårna, det var inte alls meningen att göra det. Jag ville bara säga vad jag tyckte om just all inclusive. Men som sagt var, det var ju inte rätt tråd eftersom någon efterlyste vad hotellet heter. Kanske de har all inclusive där o vederbörande som skrev om det kanske bara inte gillar just det. Har då för mig att jag gjorde ett inlägg att jag heller inte reser till den typen av hotell. Det betyder ju dock inte att alla andra måste göra det och att de är konstiga på något vis.
Många av er har ju redan skrivit om det här och jag kan förstå både för och emot MEN det är ju upp till var och en och formulera sig på bästa sätt och alla kanske inte tänker att "hugga" fastän det låter så.
Ok, nu har jag sagt vad jag tycker om det nu är nån som bryr sig:D:rolleyes::cool:

Var hittar jag nu inlägget???:rolleyes:
Tack på förhand!!
Ha en trevlig söndag!!
Sannabye_byebye_bye

nekjam
2008-04-13, 11:03
Mitt tusende inlägg!!!Jag älskar Retsina!!_B-anana_B-anana_B-anana


Jag tycker också om Retzina samt oliver.bye_bye

Hjalta99
2008-04-13, 12:07
Jag var medlem på ett forum som heter Bouzouki forum. Jag la in en länk till vad jag och grannen hade gjort veckan innan jul. Två låtar på vår hemsida spelar vi där. Här är länken
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=195815867

Att vara ödmjuk är en gåva!

Puss&kram
Yeasou_B-anana

Härlig musik, Yeasou! klapp_klap
Kan jag ladda ner din musik? Och hur gör man då? Jag är helt tappad bakom en vagn när det gäller nedladdningar från nätet. Trots att jag haft dator lääänge... det har liksom aldrig blivit av.

För övrigt tycker jag att den här tråden är så trist. Om vi alla använder sunt förnuft och tillåter varandra att vara de olika individer som vi är, så kan Kalimera fortsätta att vara världens bästa forum. För det tycker vi väl? Var annars kan man inhämta så mycken kunskap, tips och annat som vi kan behöva både före, under och efter våra resor? Vi måste lära oss att acceptera att vi har olika bakgrund, olika förutsättningar, olika smak och att ingenting är rätt eller fel. Om jag känner mig påhoppad så försöker jag att strunta i det, varför ska jag behöva försvara min åsikt? Den är min och ingen annans... Liksom din är din och ingen annans.

AI, charter eller flygstol? Har det någon betydelse? Vi reser på det sätt som passar oss just för den resan. Har själv alltid åkt charter utom de två sista resorna då det blev flygstol. Och inte var det nån ö-luffning utan vi stannade på Kalymnos våra två veckor. Det viktiga i sammanhanget är att vi reser till vårt älskade Hellas, inte hur.

Eva - med hopp om att allas resor blir till det bästa!

Chras
2008-04-13, 12:19
[QUOTE=Hjalta99;124374]Härlig musik, Yeasou! klapp_klap
Kan jag ladda ner din musik? Och hur gör man då?

Varför inte tänka på den gamla frälsissången "Varför skola mänskor strida".
Var istäälet tacksam för varje dag Vi kan vara med. Att vi sedan har olika åsikter om saker och ting är fullt naturligt men för den sakens skulle behövs ingen pekpinne.
Dewt finns ett talesätt somsäger att Du ska bemåta mänskor det det sätt som Du själv vill bli bemött.
Söndagströt Chras efter tre dagar i Köge.
PS. Har satt mjuka skor på katten (uozo)DS

yeasou
2008-04-13, 15:53
Jag vet inget om hur man gör för att ladda ned musik! Ska man vara helt ärlig så är det väl oxå så att det är otillåtet:confused:
Finns det någon som är intresserad av vår lilla CDproduktion så kommer jag se till att den kan köpas! Skivan kommer att heta. "Greek Classics our way"
Hälsningar
Yeasou_B-anana

Lissi
2008-04-13, 16:25
Finns det någon som är intresserad av vår lilla CDproduktion så kommer jag se till att den kan köpas! Skivan kommer att heta. "Greek Classics our way"
Hälsningar Yeasou_B-anana

Ja det ser vi fram emot...Den livespelning vi fick oss till livs på Kalimerafesten gav verkligen mersmak!klapp_klapklapp_klap

CarinaN
2008-04-13, 20:19
Finns det någon som är intresserad av vår lilla CDproduktion så kommer jag se till att den kan köpas! Skivan kommer att heta. "Greek Classics our way"


Jag vill köpa!!!!!!!!

Carinabye_bye

Kalimera
2008-04-14, 07:33
Den här tråden handlar om Varför "hugger" så många på varandra?. Jag vore tacksam om alla höll sig till ämnet.

yeasou
2008-04-14, 08:43
Se där nu e janne inne och hugger han med:)Jag ber om ursäkt för attjag var orsak till trådförvrängningen, ska bättra mig!
Yeasou_B-anana

Lissi
2008-04-14, 08:51
Eftersom jag tror att ämnet är färdigventilerat så har jag faktiskt bett Janne att låsa tråden. Bara så ni vet så ni inte tror att något mer dramatiskt skett och börjar undra...;)

Tack för bra inlägg!
Ha en härlig dag!

Lissi

Hasse
2008-04-14, 09:13
Eftersom jag tror att ämnet är färdigventilerat så har jag faktiskt bett Janne att låsa tråden.

Lissi


Fast jag skulle gärna se att den kunde få fortsätta. Den har bara varit igång i tre dagar.

Men jag protesterar inte om den blir låst.



Hasse :cool:

Hellen
2008-04-14, 09:16
Fast jag skulle gärna se att den kunde få fortsätta. Den har bara varit igång i tre dagar.
Men jag protesterar inte om den blir låst.


Jag håller med Hasse
// Helén

Kalimera
2008-04-14, 10:21
Tråden är låst på trådskaparens begäran. Vill ni fortsätta diskutera forumet är det bara att starta en ny tråd.