handdator

Visa fullständig version : Centralt hotell i Rom?


Marianne
2008-03-15, 15:58
Söker hotell med "Adonis-läge" i Rom;) - någon som har tips?

CarinaN
2008-03-15, 17:29
Vi har bott på Hostel des artistes båda gångerna när vi har varit i Rom. Rummen är jättefina, stora och rymliga och har jättesköna sängar. Handfat på rummet och även en safetybox som är kostnadsfri. Fräscha badrum i korridor som man delar med två andra rum. Vill man istället ha eget badrum finns det en hotelldel också. Man kan söka både på hostel des artistes och hotel des artistes på nätet.
Hotellet ligger jättenära centralstationen, Termini. Promenadavstånd till de flesta sevärdheter, även om vi på kvällarna valde att ta bussen för att snabbare ta oss till centro storico. Det är också lite väl långt att gå till Peterskyrkan och Trastevere. Men eftersom man bor nära bussar och tunnelbana färdas man snabbt dit man vill.

Så underbart att åka till Rom... dit vill man åka igen och igen...
När har ni tänkt åka dit?

Carina

Lissi
2008-03-15, 17:52
Marianne!
När goda vänner till mig var i Rom bodde de här!
Alldeles vid Vatikanstaten och MYCKET bra enligt dem!!




San Giuseppe della Montagna
Viale Vaticano 88
001 63 ROMA
Tel. 0039 0639 723807

Det är ett litet hotell precis utanför Vatikanstaten. Mycket enkelt, men rent, med egen toalett och dusch till varje rum. Hotellet drivs av nunnor.



Lissi

kize
2008-03-15, 18:09
Skulle vilja tipsa er om att det finns en svensk resebyrå som heter Klosterresor. De har många olika kloster i hela Italien att välja på.

Kicki

kari
2008-03-15, 23:54
Vi har bodd på "Notti a Roma" et rent, pent og hyggelig B&B med god beliggenhet på Via Firenze. Vi hadde gangavstand til alt vi rakk å se i løpet av våre 3 dager i Roma :)

Enda litt mer sentralt, m i d t i hjertet av Roma bodde vi på
"Hotel Giardino", et hjemmekoselig lite hotell med smilende service/hyggelig vertinne.:)

Et hotel vi har vurdert, men ikke bodd på, enda, er "Sant' Angelo" :)

- ellers finnes det et "orakel" vet du, en ting dette orakelet presiserer er :
"bo ikke f o r nær Termini" :)

bye_bye Kari

Marianne
2008-03-16, 11:16
Tack för svaren!
Har längtat till Rom i flera år, men Aten har alltid "vunnit".
Men jag tror nästa resa ska gå till Rom, hoppas det i alla fall. Har inte bestämt oss helt ännu, flera brickor ska på plats först, men en vårresa lockar.

I hjärtat vill vi bo och era förslag ser fina ut. Karis 'Sant Angelo' skulle man kanske välja för att det ligger på en gata med namnet Mariannaflabb_flab;).
Giardino ser trivsamt ut, men är tydligen väldigt populärt, redan svårt att få plats (kontaktade dem redan häromdagen;)).

Läget är viktigt, vill kunna gå till de flesta sevärdheter och inte ha för långt hem på kvällen.

Carina, ditt hotell har ju fina badrum, om man väljer rum med bad:).

Undrar vad nunnorna skulle säga om vi drömde om en liten ouzo?:o Vatikanstaten och Peterskyrkan ska förstås besökas, men tror helst att vi bor på andra sidan floden med alla platser, gågator och fontäner.

Vi tänker fortfarande ett tag, så om någon har fler tips "i hjärtat" så skriv gärna!

ricky
2008-03-16, 14:44
Vi själva är nämnligen "lägesfanatiker" och som sådan kan jag tipsa om hotel Genio precis vid härliga piazza Navona med gångavstånd till Peterskyrkan med Vatikanen, Pantheon, Fotana di Trevi och de mysiga gränderna i Trastevere!
Inte billigt men mycket prisvärt och absolut bästa läge!

PS. Ta taxi till/från flyget, är ni fyra blir det t.om. billigare:)

CarinaN
2008-03-16, 15:11
PS. Ta taxi till/från flyget, är ni fyra blir det t.om. billigare:)

Det beror nog på vilken flygplats man landar på. När vi landade på Ciampino åkte vi lokalbuss därifrån för 1 euro per person.

Carina

ricky
2008-03-16, 16:19
Det beror nog på vilken flygplats man landar på. När vi landade på Ciampino åkte vi lokalbuss därifrån för 1 euro per person.

Carina

:) Jo visst, väljer man att gå så sparar man 1€ också;)

Skämt o sido.

Säg att man är fyra personer som ska böka med tåg in till Termini
och betala 85 spänn eller vad det nu kostar, sedan ta buss eller taxi vidare till sitt hotel c:a två km som det ofta rör sig om. Då tycker iaf jag att det är värt att lägga till vars 10-20:- och komma direkt till hoteldörren på 30 minuter från flyget.

Fantastiskt nog vill vi alla ha ut olika av sin semester, och kan man spara tid och besvär på en liten slant extra så är det definitivt något som vi prioriterar;)

Flyger man till Ciampino blir det lite billigare än om man flyger till da Vinci-flygplatsen!
Det man ska tänka på är att man väljer en kommunaltaxi vilket de flesta är.
Samt att man klargör att man vet vad det "ska" kosta alternativt gör upp om priset!
Vi betalar 45€ från da Vinci till centrala Rom och även om bara vi är två så tycker vi att det helt klart är värt att lägga till de 100-200:- extra jämfört att böka med tåg och buss!

Men du har helt rätt i att det är ett billigt alternativ:)

Marianne
2008-03-19, 11:51
Tack för alla goda tips vi har fått!:)

Genio ser ju onekligen ut att ligga mitt i prick - undrar om de har safety box på rummet, vet du det, Ricky? Vi brukar inte ha det i Aten, men tror det är nödvändigt i Rom.:confused:
Mysiga gränder i Trastevere... - det måste vi ju också hinna med_B-anana.
Tack också för tipset om att vara uppmärksam på att det ska vara kommunaltaxi. En av oss insisterar nog på taxi, den andra väljer ofta lika gärna buss/metro. Vi får se.
Sterling tycks landa på Ciampino och SAS på da Vinci - vi har inte beställt biljetterna än.:o

ricky
2008-03-19, 18:41
Hur det är med Safetybox på rummet låter jag vara osagt, minns inget iaf?
Jag förstår din oro!!!
Tyvärr är den "ofarliga" kriminaliteten väldigt utbredd i Rom__D
Tänker på lurendrejare, ficktjuvar och klassiska bondfångare!
Var väldigt observant och misstänk absolut något skumt om någon okänd stoppar er och vill "prata" eller om en bil stannar och undrar något.
Dom är inte farliga men deras mål är att pungslå er på pengar!

Dock har jag inte upplevt några problem med folk i turistnäringen.
Låt inte ovanstående förta känslan för er, Rom är helt underbart!Man vill gärna jämföra Rom med Paris och London men Rom har bara 2.000.000 invånare! En fantastisk storstad att promenera i. Det dyker upp spännande och mysiga piazzor hela tiden och en hel del gågator också. Man bara känner sig tvungen att sätta sig och studera folk, ta en cappucino eller ett glas vin och bara mysa för att sedan fortsätta färden vidare!

Bor du på Genio och du tar promenaden på en halv minut till piazza Navona som är en av Roms mest uppskattade platser, och sedan vidare genom gränder, gågator och piazzor under en dag så lovar jag dig att du ramlar över Fontana di Trevi, spanska trappan och otroliga Pantheon!
snyft_drop Jag vill till ROM!!!

PS. Jag kom just på ett jättebra sätt ang er reskassa om det inte finns safetybox!
Ta med två bankkort (fall ett skulle strula) Ta ut pengar efter hand på "minuten" som finns överallt. Pengar kan ni överföra med hjälp av telefon, data eller svenska vänner hemma om det skulle behövas!klapp_klap

Hehe...titta vad pappa hittade till dig på Genios hemsida:
Rooms features:

Air Conditioning
Direct Phone
Hair Dryer
Minibar
Safe
Satellite or Cable TV
Tv

Peter
2008-03-19, 21:54
Mysiga gränder i Trastevere... - det måste vi ju också hinna med

Absolut! Trastevere är lite som Plaka...! Fast betydligt dyrare tyvärr.

Ni bör/måste se Forum Romanum. Pallantinerna (trädgårdarna) med den äkta antika Arenan, som ligger precis ovanför F R. Försök att komma in i Calligulas hus om det går numera? Jag var där för länge sedan och kände på väggarna. (Nu blev jag nostalgisk....snyft_drop)

Förr fick man gå in i några av de Romerska baden där uppe där mosaikerna fortfarande fanns kvar. På baksidan av baden sänds då och då Operor eller andra föreställningar på TV. Lite som från Acropolis i Athen... :) Är det Atticus arenan heter? Det är lite samma i Rom. Fast där måste de sätta upp bänkar...

Panthenon som nämndes är ett annat ställe man måste besöka. När det byggdes sprang vi här uppe i Norden omkring i djurhudar.... Och det står fortfarande kvar.... Panthenon ger mycket att fundera över.

Senast jag var där träffade jag en ung Amerikan som satt med hakan i knät! :) Och han sa: Jag förstår inte hur de kunde bygga detta 1000 år innan ni ens hittat Amerika... Den tanken ger både lite perspektiv och distans...

Colluseum, tja. Intressant att ha sett det, men det ger inte speciellt mycket. Det är nästan mer spännande att se det utifrån! :D För det är stort! Vissa TV-program visar mycket mer än man får tillgång till som besökare!

Spanska Trappan och Fontana Di Trevi är lite blasé! Men visst. Är man där och har tid så varför inte... Samma sak gäller Parlamentet...

Vatikanstaten och framför allt Petruskyrkan är ett måste! Som jag sa så är det ett MÅSTE! Jag är inte på något sätt religiös eller troende, men jag besöker och tittar gärna i katolska kyrkor just för de ofta är så vackra. Och Petruskyrkan är sanslös! Om ni vill och orkar kan ni gå upp till nivån under kupolen på kyrkan och se hela torget framför er. Det är värt det. Jag har gjort det ett par gånger trots att jag hatar trappor... Ang_elx snyft_drop

En dag bör ni göra en utflykt med hyrd bil. Börja med att åka ut till UNO. (?) Jag har för mig att det heter så!? Rätta mig den som vet! Universitetsområdet som skapades av Mussolini. Därifrån åker ni sedan till Ostia. Dvs Roms "badstrand". Ärligt talat så är den som vilken halvdan sandstrand i Grekland som helst... Ang_elx Har man sett en, har man sett alla... :o

Därefter kör ni vidare till Lake Como. Igen tror jag att den heter så? Rätta mig! Där Påven har sitt sommarresidens. En sjö med underbara gröna omgivningar som man inte trodde kunde finnas i Italien. Ni bör hinna detta på en dag och vara tillbaka i Rom i god tid för en god middag i Trastevere. :D

Ni vill INTE bo i närheten av Termini, dvs Centralstationen. Det finns enkla billiga hotell där men det är ett område som är svårt belastat av kriminalitet osv.... Urrrk... Jag har bott där...

Två andra saker.

1. När ni är ute och äter så lägg INGA saker på bordet! Ingen plånbok, kamera ellar annat. INGET! Om ni gör det riskerar ni att det försvinner fortare än ni hinner blinka Tyvärr.

2. Marianne. Du bör inte ha några smycken i öronen eller runt halsen som ser värdefulla ut. Helst inget alls! Den vanligaste skadan på sjukhus i Rom är/var att sy ihop sönderslitna örnibbar! Småkillar springer förbi och bara drar bort örhänget...

Och oavsett var ni är så måste ni hålla koll på era grejer! Rom är ficktjuvarnas Paradis...!

Hoppas inte någon missförstår mig. Jag ÄLSKAR Rom. Rom som stad är min absoluta favoritplats efter Grekland och Athen. Det är en fantastisk stad! MEN! Tyvärr så finns det mycket problem med kriminalitet...

Peter

ricky
2008-03-19, 22:52
Håller med föregående talare om att Forum Romanum är väl värt ett besök, nästan som ett Pompeji i miniatyr frånsett vulkanaskan alltså!:)
Definitivt ska (Vatikanen) Petersdomen besökas och synnerligen kupolen!

Den ser enorm ut från marken, men det är ingenting vad mot man inser när man är där uppe! Jag tror faktiskt att man kan ställa ett 15-våningshus inne i Peterskyrkan!?
Ett 8-vånhus är 25 meter högt! Bara kupolen är 40x42 meter:eek::eek:
Det säger en del va?!

Tips: Ta hissen upp första biten till kupolen, gå sedan i lugnt mak annars blir ni trötta.

Coloseum tycker jag också gör sig bäst på håll...det räcker att passera den en bit bort och tänka sig tillbaka i tiden..brrr!

Marianne
2008-04-06, 15:38
Tack för härliga tips!

Resan har bokats och planeringen är igång. Boendet blir inte långt från ditt hotell med det suveräna Adonis-läget, Ricky.:)

Försöker att vänja mig vid ”Buon giorno” i stället för ”Kalimera”, ”Grazie” i stället för ”Euharisto”, ”Antipasti misto” i stället för ”Mezedes” – det känns ovant!Ang_elx

Akropolis byts ut med Peterskyrkan, Vatikanen, Colosseum (utifrån i alla fall), Forum Romanum och Pallantinerna - och Peter, finns Caligulas hus kvar, så hälsar vi från dig!;)
Plaka byts med Trastevere, Piazza Navona, Sant Angelo, Pantheon, Spanska trappan, Trevi och alla fontäner.
Saluhallen blir till Campo de Fiori och Piazza Testaccio.

Behagliga storstadsskor packas ner tillsammans med nyfikenhet och äventyrslust – det blir första gången i Rom, undrar om Aten får en konkurrent i framtiden?

Vi vill nog gärna se påven även om det blir på långt håll, men klockan 12 på en söndag går det väl knappast att komma in i kyrkan också. Man får kanske ta de två upplevelserna i två omgångar, se påven när han visar sig om söndagen och se Peterskyrkan en vardag. Vill ju gärna upp till nivån under kupolen (om vi orkar trapporna, hur många är det?) – man ska kanske komma innan kl. 9 eller efter 4 eller 5 på eftermiddagen, när är kön kortast?

Lissi
2008-04-06, 15:45
LÅTER HÄRLIGT !!!
Men Marianne, med det programmet, hur länge ska ni vara där??? Ni måste väl på Aten-vis också bara sitta ner med grappa istället för ouzo och se på folk!!! När åker ni???

Lissi - som inte tror att ni så lätt byter ut Aten mot Rom för gott!;)

Marianne
2008-04-06, 16:06
Ja, det ska bli spännande att se hur det kommer att kännas i Rom, när vi nu är så vana vid Aten.:)

Men visst kommer vi att "sitta taverna":D (eller vad det nu heter på italienska - "sitta piazza" kanskeflabb_flab), jag tror inte man behöver många minuter för att komma från den ena lockande piazzan efter den andra - och vi har fem dagar i Rom, så planeras ska det. Vi har inte tänkt att sova bort dagarna.flabb_flab Men vi förstår också att mycket får sparas till en annan gång.;)