Arne
2008-03-01, 10:43
Så är det ånyo dags att hänga ut tvenne kilo renkött på tork inför
vårens resa till öarna. Cirka en månad åtgår för torkningen.
Som extraproviant sett anse vi renköttet vara i särklass. Lägg därtill den
starka sältan som utmärkt balansera en eljest hotande saltbrist i kroppen under en månadslång tur i arkipelagen.
Viktminskningen är påfallande. Av dryga två kilo renkött återstå efter torkning strax runt åtta hekto.
Bild http://www.sendpix.com/albums/08030102/cch7rs8ayg/?a=view&i=0
Arne och Hustrun
vårens resa till öarna. Cirka en månad åtgår för torkningen.
Som extraproviant sett anse vi renköttet vara i särklass. Lägg därtill den
starka sältan som utmärkt balansera en eljest hotande saltbrist i kroppen under en månadslång tur i arkipelagen.
Viktminskningen är påfallande. Av dryga två kilo renkött återstå efter torkning strax runt åtta hekto.
Bild http://www.sendpix.com/albums/08030102/cch7rs8ayg/?a=view&i=0
Arne och Hustrun