Eva L
2008-02-29, 20:50
Ja grekisk är den inte helt men med en stor grekisk touch. Ni vet den där maten ni lagar till för en hemmakväll framför Tv:n och kanske inte bjuder gästerna på. Trött efter en lång arbetsvecka vill jag att det ska gå fort men smaka som jag vill. Hoppas ni alla delar med er av era grekiska snabbmatsrecept. :)
Ikväll för vilken gång i ordningen vet jag inte lagade jag min variant av fetafourni. Fräste ett par skivade mandelpotatisar, lite grön paprika och en gul lök i smör och olivolja. Kryddade med grekiska örtkryddor som basilika och oregano samt lite mineralsalt. La ner den mjukfrästa blandningen i en liten djup ungsform med halverade körsbärstomater(den avlånga smakrika sorten) och tjocka bitar av Fages fetaost toppad med mera örtkryddor. La ;ver en bit smörpapper och gräddade i ugnen ca 200 gr, 20-25 min. Under tiden rostade jag en näve pinjenötter i torr stekpanna som jag strödde över ett par skivor serranoskinka vilket sen garnerades med granatäppelkärnor och en skiva honungsmelon. Vips var min snabbmat klar och den serverade jag mig själv med ett glas vitt grekiskt vin i Tv-soffan. Superenkelt men gott. Kan det bli bättre.
Eva
Ikväll för vilken gång i ordningen vet jag inte lagade jag min variant av fetafourni. Fräste ett par skivade mandelpotatisar, lite grön paprika och en gul lök i smör och olivolja. Kryddade med grekiska örtkryddor som basilika och oregano samt lite mineralsalt. La ner den mjukfrästa blandningen i en liten djup ungsform med halverade körsbärstomater(den avlånga smakrika sorten) och tjocka bitar av Fages fetaost toppad med mera örtkryddor. La ;ver en bit smörpapper och gräddade i ugnen ca 200 gr, 20-25 min. Under tiden rostade jag en näve pinjenötter i torr stekpanna som jag strödde över ett par skivor serranoskinka vilket sen garnerades med granatäppelkärnor och en skiva honungsmelon. Vips var min snabbmat klar och den serverade jag mig själv med ett glas vitt grekiskt vin i Tv-soffan. Superenkelt men gott. Kan det bli bättre.
Eva