handdator

Visa fullständig version : sträder


friss
2008-02-25, 15:51
Hej!!

Är sugen på att åka till Folgandros. Hur är stränderna runt ön? Svårt eller långt att ta sig till? Finns det sandstränder eller är det bara sten?

MVH

F

Elisabet
2008-02-25, 20:00
Det finns en strand vid hamnen och en liten alldeles "bakom" hamnen, båda är nära att gå till. Det finns också en strand ca 1 km från hamnen, vid campingen. Det är den enda stranden på ön som inte är stenig, men den är inte särskilt trevlig och det är stenbotten i vattnet.

Till Angali kan man åka buss från Chora. Till andra stränder är det en bit att gå, i de flesta fall handlar det om ca 1 timmes promenad eftersom det är backigt överallt på ön och tar tid att gå. Till Agios Nikolaos tar det ca 20 min från Angali.

RUJO
2008-02-26, 14:05
Om det bara gäller att hitta bra badstränder så är nog inte Folegandros den första ö man skall åka till. Stränderna kring hamnorten består för det mesta av småstenar och lite klippor. Folegandros har så enormt mycket annat att ta del av, så stranden kommer lite i andra hand. Choran är bara så ....., den kan inte beskrivas, måste upplevas. I synnerhet i kvällningen och vid solnedgången. Åk till Folegandros och njut av ön, bada går att göra, men då inte på en fullbelagd parasollstrand.