handdator

Visa fullständig version : Gifta sig i Aten!


sahar
2005-02-22, 13:05
Min väninna funderar på vill så gärna gifta sig i Aten, nu har vi hittat svenska kyrkan och prästen och fått reda på priset men hon vill inte bo i Aten, utan boka resa till en mysig Ö, åka till Aten och gifta sig och fira sitt bröllop på ön sedan. Någon som har förslag på vart hon kan åka? Paret har två barn i åldrarna 1 och 5 så snabb båtresa fram och tillbaka från ön till Aten är önskvärt.
Tacksam för Alla möjliga förslag, även florister, romantisk restaurang osv...
Bröllopsfixaren sahar:):)

PO
2005-02-22, 13:40
Testa denna länk, allt i ämnet, även bröllopsresor.

http://www.brollopstorget.se/

//PO:cool:

Ruby
2005-02-22, 13:45
Det låter som om någon av de Saroniska öarna skulle passa - Egina, Poros eller Angistri kanske? De ligger bara någon timme från Aten. Jag har själv bara varit på Egina men där var det trevligt tyckte jag. Det är kanske inte en jättespännande ö för vana öluffare, men för en barnfamilj passar det nog bra.

Ruby

Frappe
2005-02-22, 14:26
Varför inte ta båten från Rafina till Kéa en lite ö där man hittar lugnet.
Ang matställe skall de ligga i närheten av kyrkan? eller kan man tänka sig att åka en bit? Florist vad är man ute efter? blommor till bruden etc, blomster uppsättningar?
Hälsningar Camilla

sahar
2005-02-22, 14:41
Blommorna ska vara till bruden, resturanger får nog ligga nära kyrkan med tanke på barnen och att paret inte känner till Aten så bra.
Sahar

Brige
2005-02-22, 15:43
Skandinaviska Kyrkan ligger österut i PIREUS o inte inne i Aten, eller centralt i Pireus. Maken o jag valde att vigas där, så jag vet;) Min dotter bodde då i Pireus o ordnade allt med brudbukett, tårta till kaffet i "kyrkan" samt middag på en fisketaverna utefter gatan som löper utmed havet. Kyrkan är INTE en kyrkobyggnad utan ser, utifrån, ut som vilken taverna som helst. Ligger i markplan, har en stor skeppsklocka, istället för kyrkklocka, innanför dörren. Själva kyrkorummet ligger rakt fram i lokalen, till höger finns bord o stolar för intagande av kaffe t.ex., samt att det finns böcker att låna.
Innan vi gick uppför gången mot altaret slog organisten på skeppsklockan, sedan spelade han den ingångsmusik vi hade valt. Det kändes väldigt högtidligt och vi är MYCKET glada att vi valde denna enkla ceremoni. Vi gifte oss 20/9-99 och vi bestämde att FÖRSÖKA fira bröllopsdag i Grekland varje år. Och vi har faktiskt lyckats med det:) Få se hur det blir i år:confused:
Efter vigsel och middag i Pireus så tog vi nattfärjan över till Kreta där vi bilade runt i nära tre veckor:):D Färjan brukar avgå vid 6-7-tiden på kvällen och överfarten tog då c:a 10 timmar, till Heraklion. Vi hade bokat lyxigaste hytten, ( i stället för tjusigt hotell), och bodde och sov förnämligt under överfarten.
Lycka till med allt!! önskar
-Birgitta

Eva L
2005-02-22, 15:51
Hydra besökte jag vid en endagskryssning för några år sedan. Bilfritt och mysigt men jag vet inte hur stränderna ser. Personligen skulle jag nog hellre välja västra kykladerna som ex Sifnos eller Syros. Mycket bra båtförbindelser mellan Syros och Aten.

Eva

sahar
2005-02-22, 20:59
Tack så mycket för Era svar! Ska meddela henne snarast. Synd att hon kom på det att gifta sig i Pireus när jag väl hade bokat min Rhodosresa, annars kunde man varit med som vittne/tärna men nu när man är inställd på att åka till Rhodos vill man ju inte boka om allting. Damen i fråga har fortfarande modem av modell äldre och därför måste jag agera reseledare och bröllopsfixare då hon sällan surfar på nätet.Men det är ju skojigt att kunna hjälpa till så jag tar tacksamt emot fler tips:)
sahar

sahar
2005-02-24, 21:08
Nu har hon bokat tid för vigseln (1:a juni) och bokat hotell på Agistiri. Vi hittade en mycket billig resa med Apollo så nu är det bara att hålla tummarna och önska paret lycka till.
sahar