handdator

Visa fullständig version : Luftfuktighet


Getty
2008-01-17, 11:59
Hejsan alla

Jag undrar om det är någon som vet hur hög luftfuktighet det brukar vara i Grekland under sommarmånaderna och om det skiljer sig mellan öarna.

Har lite problem när luftfuktigheten är för hög och termometern börjar närma sig 40 grader. Ni får gärna tipsa om några öar som kan passa mig. Det är några år sedan jag var i Grekland på sommaren men tänkte åka i år igen.

//Ingela

Eva L
2008-01-17, 12:03
Tycker att Grekland brukar vara torrt och hett som på en mindre angenäm plats när det är 40 grader. Har aldrig upplevt någon större luftfuktighet där under sommarmånaderna. Karga öar är säkert torrare än skogsbeklädda med vattendrag. Folegandros är en torr ö där det ofta fläktar skönt även när temperaturen stiger lite.

Eva

Homeros
2008-01-17, 13:57
Tycker mig ha känt en högre luftfuktighet bland de Joniska öarna samt i Parga. Där kan det även bli mycket hett __D också !
-Upplevde sommare -98 i Parga ett par dagar med uppåt 42 grader i skuggan samt även nu i somras flera dagar med runt 40 grader på Kefalonia. Även på Korfu är det vanligt med eftermiddagstemperaturer på över 35 grader.
Som sagt. Svalast och mest behagligt är det i blåsbältet bland Kykladerna. Har här t.o.m. kännts en aning kallt (under 25 grader på dagen) ett par dagar t.o.m. i juli !!!!
-Passa dig även för Samos, även där brukar det bli hett !!!!

Homeros
2008-01-17, 14:05
Kan förövrigt tipsa om en väldigt bra vädersajt, där du kan se historiska, temperaturer, soltimmar, luftfuktighet m.m.
Gå in på www.weatheronline.co.uk (http://www.weatheronline.co.uk)
Klicka på Europe i mitten på sidan under rubriken: Forecast World.
Klicka sedan på South, och därefter på Greece.
Nu kan du välja bland ett stort antal platser i Grekland, både på öar samt på fastlandet.
Läs om temperaturer, luftfuktighet, nederbörd, solskenstid, vattentemperaturer m.m.

Lycka till
/Homeros

Kalimera
2008-01-17, 14:41
Tycker mig ha känt en högre luftfuktighet bland de Joniska öarnaHåller med. När vi vad där i somras var det extremt hög luftfuktighet, kanske berodde på att det extremt varmt, drygt 40 grader. Usch.

Getty
2008-01-17, 15:19
Tack för väldigt bra svar. Nu kan jag välja bort de Joniska öarna och koncentrera mig på Santorini eller Naxos. Har även titttat på Thassos, någon som vet hur det är där? Homeros det var en bra länk du skickade, tackar även för den.

//Ingela