handdator

Visa fullständig version : Skiathos och Skopelos med småbarn


ofelia
2008-01-04, 02:06
JASSAS!

Inför sommarens ö-luff har vi varit inställda på att åka till Kykladerna igen efter att ha åkt charter till Karpathos i somras. Vi har varit i Kykladerna flera gånger och vet därför vad vi får. Men nu har det börjat att sås ett frö av nyfikenhet på dessa öar istället.
Vad säger ni? Vi vill luffa på egen hand och har två barn som i sommar är två och fyra. Det gör att vi vill bo på gångavstånd till stränderna.

Öarna som var tänkta annars till i sommar var flyg till Santorini och direkt till Naxos och vidare till Koufonissi(för första gången).

Vi är vana att luffa med eftersom barnen är ganska så små så måste valen vi gör leda till en resa som är anpassad därefter.

MVH Ofelia

Ia
2008-01-04, 08:13
Når vi var der for noen år siden så var det mange med små barn der..., så lenge de synes det er greit å kjøre båt så ser ikke jeg på det som noe problem. Utrolig deilig og stille + barnevennlig øy. Dog den gang..., for 3 år siden, så var veien fra "byen" og ut til Finikas ikke så godt egnet for barnetrille med små hjul...

Ia

Kalimera
2008-01-04, 10:24
Skiathos är en utmärkt ö för småbarn, de flesta stränder är barnvänliga. Strandnära boende finns också, något som är svårare att hitta på Skopelos. Koufonissi är en av de mest barnvänliga öarna som finns, mycket tack vare de korta avstånden, bristen på bilar och fantastiska stränder.

Elisabet
2008-01-04, 11:53
Sporaderna är jättebra att båtluffa i eftersom det är korta båtturer, täta avgångar och lätt att hitta boende om man inte åker i högsäsong.

Som de andra har sagt så har Skiathos fantastiska sandstränder som är mycket barnvänliga. Det finns många boenden nära stränderna MEN inte om ni vill bo i staden, därifrån är det en bra bit att gå till den närmaste stranden.
De finaste stränderna ligger 6 km eller mer från staden, men om ni kan tänka er att bo utanför staden så är Skiathos perfekt!

Skopelos är en mycket vacker och trevlig ö, men stränderna är steniga och blir ganska snabbt djupa. I staden finns ingen strand, men man kan bo nära några av stränderna, till exempel vid Stafilos och Agnonda, men som sagt, även om de är vackra stränder är de inte särskilt barnvänliga med sina hårda stenar.

ofelia
2008-01-04, 12:14
Tack för svar!

Vi bor gärna lite utanför, vilket vi ofta föredragit när vi valt boende. Så det passar oss nog bra.
Stenstrand: Vi tyckte mycket om stenstranden i Amopi, men den har väldigt fina och "mjuka" stenar.

Vad tror ni om Alonissos?

Angående Koufonissi: De lättillgängliga stränderna och lugnet är det som lockar.

/Ofelia

Elisabet
2008-01-04, 12:24
Skopelos och Alonissos är ganska lika, bortsett från att hamnstaden på Alonissos är rätt ful och tråkig i jämförelse med Skopleos stad som är fantastiskt mysig. Det som finns kvar av den gamla choran uppe på berget på Alonissos är i gengäld väldigt fin, men tyvärr förstördes stora delar av den i en jordbävning på 60-talet.
På Alonissos finns det en strand ganska nära huvudstaden, men jag vet inte hur den är.

Abi
2008-01-04, 18:08
På Alonissos finns det en strand ganska nära huvudstaden, men jag vet inte hur den är.

Om du med huvudstaden menar hamnstaden Patitiri så är närmsta stranden riktigt skaplig fram för allt för barn.
Vi var förra sommaren på Alonissos, Skopelos och Skiathos i nämnd ordning. Vi var visserligen 4 vuxna, men jag tror inte det är någon fara med barnvagn, man får undvika trapporna bara.

Lycka till med fortsatt planerandeflabb_flab.

bye_byeAbi

Minx
2008-01-04, 19:15
Jag kan hålla med om att Alonissos som stad inte är så imponerande men som ö är den mycket vacker. Alonissos har en mycket vacker natur och flera fina stränder. Det finns vandringsleder och halva ön är en del av The national Marinpark, där det bor Munksälar. Chansen att se delfiner är inte heller lite på denna ö. :)
Så jag antar att det beror på vad man är ute efter, vill ni ha lite mer "stadsliv" är Alonissos inget för er men om ni vill ha lung och vacker natur är detta en pärla.;)

MjW
2008-01-05, 17:05
All 3 islands are very good and recommended by me. Of course that is comparing to the southern islands which luck the green and the nature Sporades offer. I come from Alonnisos the smallest of the three and more peaceful.

If you are after partying which I would guess you are not, you are better of to Skiathos anyway, if you are after peace and nature you are better of to alonnisos.

My pick would be Skopelos since it combines a bit of crowdy Skiathos and relaxing Alonnisos and has easy access to both so you can see yourself what N. Sporades islands are all about.

I hope you will enjoy your vacation wherever you decide to go and find what you are after.

ofelia
2008-01-05, 20:03
Tack för utförliga svar!
Jag blir mer och mer nyfiken på att ta en flygstol till Skiathos. Det känns som om dessa tre öar är en bra kombination för en tvåveckorsluff. Vi gillar inte stora ställen utan föredrar lugnet. (förutom Naxos, som vi trots sin storlek och mängd på turister, har kommit att älska) Dessutom passar det ju med korta resor nu när barnen är små.

Finns det fler som vill tycka om dessa öar?Ang_elx Det är så roligt att få läsa om era upplevelser av öarna. Tidigare har vi åkt mer på vinst och förlust (fast förlust blir det i princip aldrig) men nu måste vi ta hänsyn till de små också.

/Ofelia