handdator

Visa fullständig version : Utan "skydd" i cyberrymden.....


torhildur
2007-12-20, 10:28
Hej alla snälla data-snubbar!flabb_flab
jag är i stort behov av hjälp.....Under veckan här så uppgraderade Comhem sitt virusskydd (som jag abonnerade på i mån/25 kr)Det nya var för "starkt",eller vad säger man...... så min lilla laptop slutade att fungera,tvärstopp på det mesta! Jag fick då av-installera detta,och nu funkar datorn igen,jättebra.Men nu är datorn oskyddad! Har inte pengar till att köpa ny dator,x-tra minne eller nytt virusskydd i affären!
Hur gör jag?
Har någon av er tips på "gratis" virus-skydd som är bra och tillförlitligt!?
SNÄLLA,.... hjälp mej,ni som kan detta med datorer!:o

Tusen tack på förhand ... hälsar Torhildur.

Arne
2007-12-20, 11:00
Men snälla nån!!! Ladda kvickt ned ett gratis antivirusprogram från nätet, men gör det snabbt!!!

Det vimlar av olika fria antivirus - och brandväggsprogram på nätet.

Ett ur högen; http://www.gratisantivirus.se/programvaror/gratis-antivirus/


Arne

Eva L
2007-12-20, 12:04
Hoppas du har brandväggen på. Har du ingen annan kan Windows duga ett tag. När du installerat virusprogrammet måste du genast söka igenom hela datorn och jag rekommenderar dig att även ladda ner ett gratis spionprogram.

Eva

Peter
2007-12-20, 16:43
Datorn ska inte "dö" för att du uppdaterar Comhems virusskydd. Vissa program kan ta mycket kraft, som tex Norton, men inte så mycket att datorn slutar fungera. Det måste blivit något fel vid uppdateringen eller om det finns en konflikt.

Gör så här: Ladda ner programet igen till en Mapp på skrivbordet. Kör http://onecare.live.com/site/sv-SE/default.htm Du behöver inte köra sista delen dvs defragmenteringen. Den ska du själv göra senare. Därefter ska du köra SpyBot och Ad Aware.

Nu kan du installera Virusskyddet från Mappen på skivbordet. När det är klart kan du ta bort den mappen. Töm nu Temporära Internetfiler. Enklast via Verktyg - Intrnetalternativ - Webbhistorik. Ta bort filer och cockies, inget annat.

Nu bör du defragementera disken. Och det skulle förvåna mig om din dator nu inte bara fungerar utan även är snabbare än tidigare.

Peter

torhildur
2007-12-20, 18:09
HEJ!
Tusen tack för svar till alla och envar.....

Comhem's virusskydd är uppsagt,.... försökte med en av gratisversionerna,.... det blev samma "FEL" kommer inte ut på internet Explorer t.ex ,så jag av-installerade även detta nu!Jag måste be om hjälp litet längre fram...... Ska till min lilla familj och fira Jul,så jag släcker ner min "lådda" och önskar GOD JUL!

Arne
2007-12-20, 18:13
Men du!!! I Comhems avtal ingår ju fri support!!! Alltså: Ta kontakt med Comhems support och be dem om hjälp att få funktion på din dator!!

Såvitt jag utrönat kunna anlitar Comhem "F-Secure" som antivirus och brandväggsskydd.

Arne

Kalimera
2007-12-21, 11:10
Jag använder AVG, funkar bättre än allt annat jag provat, är helt gratis och sköter sig själv. Ladda ner här... (http://free.grisoft.com/)