handdator

Visa fullständig version : virginia hotel på kalithea!!


j-lem
2005-06-27, 14:31
tjena alla greklandsälskare!! Vi sticker hela familjen nu på söndag och skall tillbringa 2 veckor på rhodos. Stället vi ska till heter Kalithea och hotellet Virginia. E de nån som möjligtvis har vart där och kan säga hur hotellet/kalithea är. Stranden? restauranger? lite sånt smått o gott som e bra att veta.
tacksam för svar. ha de gött!!:-)
Jani

sahar
2005-06-27, 16:12
Hej!

svar är skickat till din inbox.
MVH:sahar

Themis
2005-06-29, 15:13
Hej Sahar!

Kan du inte skriva här också hur ni hade det på Virginia?
Jag åker dit med min son på 9 år i augusti. Är van Rhodos-resenär sedan 70-talet, men har alltid bott i stan innan. Jag har varit på Virginia en gång, när det var nybyggt 1989 men det skulle vara kul att höra hur det har satt sig!!:p

sahar
2005-06-30, 18:11
Hej!

Nu är det så att jag har bara varit i Grekland två gånger så jag har inte mycket att jämföra med men jag var helt nöjd med Virginia. Man fick inte känslan av att vara på ett stort hotell eftersom de 8 olika byggnaderna låg var för sig och inte ihop som ett stort hotell. Vi fick ett rum på markplan som vi hade som önskemål och hade en mysig altan och stor gräsmatta utanför altanen. Rummet var lagom stort och köksdelen var avskild från sovrummet med en vägg. Badrummet var det bästa med lägenheten för det var ett rejält badrum med badkar men tyvärr så brukade varmvattnet ta slut ibland.
Poolområdet var också helt ok med tre olika pooler och på resturangen erbjöds man frukost, lunch och middagsbuffe. Frukosten kostade 5 euro och lunch/middag med dryck kostade 15. Barnen åt gratis.
Från hotellet var det promenadavstånd till Kalithea och taxi till Rhodos stad kostade 7 euro (om man ringde efter taxin) och 6 euro tillbakavägen.
En låg backe alldeles mittemot Virginia ledde ner till stranden med sand och finslipade stenar vid vattenbrynet. Det fanns parasoller, taverna och dusch och toa på stranden. Tavernafolket var himla trevliga och deras souvlaki, frappe och grekiska sallad var bara smaskens.
En bit bort till vänster om tavernan såg man Sunving och där fanns en kiosk/liten taverna till. Det fanns båtar till uthyrning och glasbåten gick också därifrån.
Kan passa på och rekommendera ett ställe i Kalithea som blev vår favorit, Playland hette stället och det var ett jätte fräscht cafe med bollhav, rutschbanor osv till barnen. Man kunde ta sig en kopp kaffe medan barnen lekte och det fanns personal som hela tiden var med och tog hand om barnen. Det kostade 2 euro/barn.
Fråga gärna om Ni vill veta något mer.
Sahar

Themis
2005-06-30, 21:48
Tack så mycket!

Taxipriser är alltid bra att veta på förhand. :)
Provade ni lokaltrafiken någonting? När jag o mina kusiner var barn åkte vi buss med våra mammor så gott som varje dag från Rhodos stad till Faliraki. 14 dagar om året 6-7 år i rad. Jag har beundrat deras tålamod (vårt också för all del:rolleyes: ) många gånger..

Det svåraste blir nog att lyckas övertyga min 9-åring om att havet är överlägset poolen. :rolleyes:

sahar
2005-06-30, 22:25
Din 9 åring får gå upp tidigt på morgonen för att garantera sig en plats vid poolen. Det var lite för mycket folk vid poolen tyckte jag och de flesta var vuxna tyskar men då när vi åkte hade inte sommarlovet börjat iof. Kanske det är fler barn nu. Vi åkte inte buss för det är lite svårt för mig att ta bussen om jag inte står vid startstationen. Jag måste dels vika ihop tvillingvagnen o få in den i bagageluckan och dels hjälpa barnen upp för trapporna på bussen och om föraren börjar köra innan vi satt oss blir barnen hypernervösa.
sahar

Themis
2005-07-02, 01:01
Oh nej..tyskar.. denna hotellpoolernas plåga.. __D
Min chef kom hem från Turkiet för en vecka sedan och berättade att han hade ställt väckarklockan på 05.30 varje morgon för att gå ut och paxa solstolar.
Det är alltså förbjudet att göra det innan man lägger sig, eller vad?? Vid vilket klockslag blir det tilåtet?? :confused:
Sådant är under min värdighet.

9-åringen vill dock inte ha plats VID poolen utan I poolen, kanske lite lättare om inte mycket.. flabb_flab

sahar
2005-07-02, 01:38
Aha! Tänkte snarare på mina barn som är riktiga badkrukor och vill ha plats VID poolen för att fylla sina vattenkannor med vatten men så klart att 9-åringen vill ha en plats i poolen. Måste dock säga att när mina barn efter många om och men lät sig övertalas och försiktigt hoppade i barnpoolen så kom en tysk liten rackarunge och gjorde allt för att störa, tog deras leksaker och tryckte ner under vattnet och ställde sig på dem, skvätte vatten på dem och mamman bara låg och rökte och sa ingenting. Samma pojke var på oss även på resturangen och knuffades och hade sig. Jag blev inte irriterad på barnet utan på modern som HELA dagen låg där och rökte, drack och pratade med sin väninna. Hallå! :mad: Det var helt uppenbart att pojken ville bara ha sin mammas uppmärksamhet.Däremot bodde en svensk familj bestående av föräldrar och tre barn i åldrarna 11, 2 och 7 månader i rummet bredvid oss och hade inte den lilla flickan åkt på öroninflammation andra kvällen hade man inte märkt att de hade en bebis med sig. Hon var så lugn och go och även de andra två barnen var väldigt väluppfostrade och fina. Stora pojken tog hand om två åringen och lekte även med mina barn. Snällare barn har jag aldrig sett.klapp_klap
Hoppas att ni får en trevlig vistelse på Virginia. Själv kan jag absolut tänka mig och bo där igen. Gärna redan imorgon tack:D
sahar

j-lem
2005-07-02, 07:44
Tack allihopa för alla bra tips. Om ca 24 tim sitter vi på planet ner. Nedräkningen började redan på nyårsdagen...haha...
Det låter som dom flesta är nöjda med Virginia, och det var ju gött att höra.
Hoppas bara man slipper tyskarna...
2 bra veckor ska vi iaf ha.
Ha de gött allesammans, hoppas eran sommar blir bra!!
MVH: Jani

Gita
2005-07-03, 20:23
Sahar,

Jag undrar hur långt det var till Sunwing ungefär? Vi har bott där nämligen, men det var så dyrt, så jag funderar på Virginia istället.

Vi tog bussen in till Rhodos stad varje kväll, kostade en "spottstyver", särskilt som han som tog betalt envisades med att varje gång vi sa "two adults and two children" så sa han "two adults" och log pillemariskt. Vi fattade aldrig varför han inte tog betalt för killararna, (6 o 9 år), så vi körde med samma visa varje kväll. Och han verkade gilla att vi gjode det, för han tog betalt av andra som hade barn...:confused: Han kanske hade bara kul... för jag skrattade lika gott varje gång...

//Gita

Themis
2005-07-15, 11:47
Hej Gita!

Jag tror inte att det är så långt emellan, har för mig att Sunwing och Virginia "delar" strand?
Men som sagt, det var några år sedan jag gjorde ett besök över dagen på Virginia så jag kan ha fel..