handdator

Visa fullständig version : Mytilini


Lopez
2007-11-19, 20:36
Jobbar fortfarande på att hitta en trevlig sommarresa till mina vänner. Är nu lite inne på Mytilini. Är en familj på 2 vuxna och tre barn (9, 13, 15).

Kollar alternativ i Petra och Anaxos.

Ni som varit där..........vad är era synpunkter???????
Fördelar och nackdelar?????

Hasse
2007-11-19, 21:15
Mytilini, Lesbos blev en riktig fullträff för oss, 2 st. 40-plusare i somras. Första veckan bodde vi i Petra och andra veckan i Agios Isidoros utanför Plomari på södra sidan (egenhändigt påhittad kombinationsresa men all transfer med Apollos bussar). Byn Anaxos såg vi under några timmar, verkade inte vara mycket att bo i tyckte vi. Petra några kilometer därifrån har mer av allt. Anaxos strand var bättre men som by var den betydligt mindre och ocharmigare.

Fördelarna var många, men vi kan bara tala för oss själva. Hur det skulle vara för en familj med 3 barn vet vi inte. Det var en äkta ö, riktigt trivsam på alla sätt och vis. Vi kände ett lugn, en trivsamhet medan ingen gjorde någonting extra för att vi turister skulle trivas mer än vanligt. Med andra ord får man själv plocka ut allt på egen hand och om rutin finns, se hur denna relativt turistoerfarna ö ur nordiskt perspektiv fungerar.

Det var hyggligt billigt men då räknar vi enbart med att vi "lever", bor i lägenhet och varken slösar eller snålar ute på taverna varje kväll. Någon shopping sysslar vi inte med.

Nackdelar ? Nja, emellanåt var det lite slitet byggnadsmässigt. Några små problem med boendena hade vi. Usla glödlampor, dåliga vattenkranar, lite insekter på ett av rummen (hemskt då, att skratta åt nu), inte alltför muntra och glada hotellchefer. Men bra duschvatten hade vi i alla fall, det rann på bra i stort sett varje tillfälle = uppskattas ! Hotellen vi bodde på var delvis slitna som sagt, byggda för rätt länge sedan men det var ju just de två vi valde, hur andra hotell är kan vi ju inte säga.

En annan nackdel är att det är en stor ö, långa avstånd mellan byarna och eftersom jag kör för lite bil hemma här så vill jag inte utsätta mig för trafik i utlandet bakom ratten. Därför missade vi de byar som ligger i bergen, de som med all säkerhet saknar turism i större skala. Den vane bilisten tar sig givetvis runt bra mycket enklare.

Därför är det så klart enkelt att säga att Lesvos/Mytilini är fantastiskt bra för oss medan det kan vara "jaha" för andra kanske ? Ett resonemang vi i alla fall hade när resan tog slut var: "Om vi åker hit om 10 år igen tror vi inte att någonting har förändrats".

Eller det går ju även att säga så här: Vi lyssnade (i lönndom) på en diskussion som pågick mellan några andra svenska familjer, en av de sista kvällarna då vi satt i hotellbaren. Det var ett par medelålders (+ 50) familjer som pratade med ett ungt par (c:a 25) och de var alla missnöjda. Vi listade i smyg ut att de antagligen fått sina resor som enda sista-minuten-alternativ. "Det var inte som Kreta eller Rhodos", "vi har varit runt hela tiden och nu har vi sett allt". Olika uttalanden som vi verkligen häpnade inför. Nej, tror man att en ny ö är som Kreta eller Rhodos utan att ta reda på ett uns information så får man skylla sig själv om man i detta fall hamnar på Lesbos. Efter dryga 20 öars erfarenhet (visserligen inte Rhodos) så har vi aldrig upplevt en ö som just Lesbos. Men det är klart, alla har ju olika preferenser, behov av olika typer av upplevelser så Lesbos var nog för äkta för dessa ? Eller för lugn och saknar partaj kanske ??

En del information, ställ gärna fler specifika frågor. Vad vill barnfamiljen göra ? Bästa badet är i Agios Isidoros på södra sidan. Den stranden var makalöst bra.



Hasse :cool: