handdator

Visa fullständig version : 50 års fest i Aten


zeus
2007-10-28, 20:30
Hej
Jag fyller snart 50 år(i sommar) och vill bjuda mina syskon och närmaste vänner på middag.Är det någon som kan rekommendera en bra restaurang gärna med utsikt mot akropolis?
Jag har hittat en restaurang som heter Olivegarden.Finns det någon som har erfarenhet av den restaurangen?
-Zeus-

Admirala
2007-10-29, 11:50
Jeg har vaert der, men bare for en drink. Utsikten er fantastisk, det er en skikkelig lekker restaurant. Bildene de har paa nettet lyver ikke. Hoeye priser, iallfall paa drinkene, men det gjoer kanskje ikke saa mye paa en 50aarsdag...

zeus
2007-11-06, 00:21
Hej Admirala
Nej jag hade inte tänkt snåla på 50 års kalaset.Vi blir ju inte så många vilket är en del av planen eftersom jag inte gillar att vara i Centrum.Kanske är det en galen idé att samla folk på 50 årsmiddag i Grekland.Jag har ingen egen erfarenhet av födelsedagsfirande i Grekland och jag hr tror jag hört att man inte firar födelsedagar bland grekerna men det kanske är ett missförstånd.Det har visserligen mindre betydelse för oss för det handlar ju mer om att få några bra tips på restauranger som kan erbjuda en god middag och helst med utsikt mot acropolis som jag tycker är så tjusigt när det är belyst framot kvällen.
-Zeus-

Admirala
2007-11-06, 10:11
Vi feiret svigermors 70aarsdag i Nafplio, 17 stykker totalt, og det ble gjort stor stas paa henne, ogsaa av grekerne. Foedselsdager feires ogsaa her, saerlig runde tall.
Vi var et par dager i Athen med 70aarsjubilanten ogsaa, og da bodde vi paa nettopp det hotellet Olive Garden ligger paa toppen av.
Oensker deg en fantastisk feiring!

zeus
2008-01-31, 00:23
Hej
försöker igen att efterlysa en restaurang centralt belägen i Aten med god mat och trevlig miljö.Gissar att vi blir ca 20 personer.
tacksam för alla tips
-zeus-

Lissi
2008-01-31, 15:10
Vi har varit på en trevlig restaurang i Thission inte långt från Akropolis. Metrostation Thission .
Den har mycket god mat, men inte utsikt mot Akropolis... Deras innergård är åt andra hållet och jag VET inte om det sätts ut bord på framsidan på sommaren. Jag tror nästan det och DÅ är det kanske möjligt att man ser Akropolis, är osäker då vi suttit inne...Vi var där i februari senast och då fanns bara bord inne...Det är ju värt att ringa och fråga kanske hur det är med det på sommaren.
Stället heter "Mesodopoleio" Adress: Akamantos str.28, Thission Tel 0030-210-3476524..
Tavernan är familjeägd och vi har båda gångerna vi varit där ätit JÄTTEGOTT till mycket humana priser...

Lissi

ramses
2008-01-31, 19:19
Den restaurangen du fått träff på, Olive garden finns i Georgia, Athens USA. har väl inget tips att ge dig. Mer än att om ni kommer att vara i Aten några dager före festen/middagen så har du möjlighet att spana in nåt mysigt ställe, finns många i tex. Plaka området, där du kan hitta utsikt.

ramses
2008-01-31, 19:28
Oops, hur det kan bli.. Fann ju en hotellrestaurang i Aten med det namnet. Lite lustigt faktiskt. En som gillar att Googla, fast ibland går det lite fort...;)

Marianne
2008-01-31, 22:09
Om ni bor centralt i Athen så vill ni kanske ha en bra restaurang i Plaka och då kan jag rekommendera Restaurang Elaía, som ligger på hörnan av Erechtheos och Erotokritou (från Adrianou kan man gå Flessa till Tripodon och sedan till höger på Erotokritou till nr. 16 - eller man kan från Adrianou gå trapporna upp på Mnisikleous och så till vänster på Erotokritou och så ligger Elaía i nr. 16).

Restaurangen är gammal, men helt nyrenoverad sedan ett halvår. Vi åt där nyårsafton och maten var mycket god! Vi satt inne nyårsafton, men jag gick upp på takterrassen och tog en bild ut över staden kl. 24 - utsikten var mycket flott helt bort mot Likavittos. Jag tog en bild, som tyvärr blev väldigt mörk, men kanske du i alla fall kan föreställa dig vilken enormt fin utsikt det måste vara från terrassen sommartid. Likavittos syns upplyst just under fyrverkeriet.

http://i45.photobucket.com/albums/f84/Marianne45/Greece/IMG_8509a.jpg

På Elaías visitkort har man valt utsikten åt andra hållet, nämligen Akropolis:

http://i45.photobucket.com/albums/f84/Marianne45/Greece/Elaia01.jpg

Tel.nr är 210.32.49.512 om du vill ringa och beställa bord (säkert helt nödvändigt när ni är så många). Men du bör nog poängtera att du vill ha bord på terrassen med god utsikt över hela staden - de har ju inomhusservering också (där vi satt nyårsafton).

Prisnivån är högre än de tavernor vi vanligen väljer, men rimlig, och maten och servicen var mycket god. Vi var som sagt där nyårsafton och det fick gärna vara lite extra, det är klart. Jag tror vi betalade 20 euro för en utsökt oxfilé om inte jag minns helt fel.

PS. Vill du ha flott utsikt mot Akropolis från andra hållet kan jag rekommendera mezedopoleio/kafé/restaurang Lontos på Plateia Thissiou, Ap. Pavlou 33-35, tel. 210-3463844. Gå gärna förbi och kolla vad du tycker, maten är mycket god och utsikten verkligen fin.