handdator

Visa fullständig version : Båt-tur runt Skiathos?


DJ
2007-10-08, 22:32
Sitter redan nu och tittar på nästa sommars resa och bestämt oss för 2 veckor på Skiathos. _B-anana Men vet inte än vilket hotell :rolleyes:.

Såg något tidigare inlägg där man rekommenderade att åka en båt-tur runt ön i början av semestern så man får en inblick över var stränderna ligger och hur de ser ut!

Undrar om någon gjort detta och kan rekommendera någon speciell båt och tur?? :D

Ska åka första veckan i Juli? hur trångt är det på stränderna vid denna tiden?

Elisabet
2007-10-08, 23:21
Båtturen runt Skiathos är den klart bästa båttur jag åkt! Dels för att ön är så fantastiskt vacker och varierande, dels för att alla stopp var jättefina platser, dels för att båten var så fin och inte minst för att personalen var så trevlig!

Jag minns inte vad den heter, men har ett par bilder som kanske kan vara till vägledning. Fast jag tror egentligen att alla bolag är ganska likvärdiga, så det spelar nog ingen större roll vilken man väljer.

Jag har ingen närbild av båten, men på håll såg den i alla fall ut så här:

http://s15.photobucket.com/albums/a394/KebneKajsa/bat1.jpg

http://s15.photobucket.com/albums/a394/KebneKajsa/bat2.jpg

Det är en gammal fiskebåt som de varsamt har byggt om till utflyktsbåt. De bjöd på flera saker men det allra bästa var vindruvorna från egen odling:

http://s15.photobucket.com/albums/a394/KebneKajsa/bat3.jpg

Den här mannen hade tagit med sig en kvist hemifrån. När jag tog bilden hade han redan gett bort nästa alla klasar, men så här fina druvor var det:

http://s15.photobucket.com/albums/a394/KebneKajsa/bat4.jpg

Sonen sa att det var de godaste vinddruvor han någonsin har ätit!


Åååh, vad jag längtar tillbaka! Fråga gärna om ni vill veta något mer om ön, jag bara älskar att berätta om den flabb_flab

Elisabet
2007-10-09, 08:06
Sonen sa att det var de godaste vinddruvor han någonsin har ätit!Haha, nej det blåste inte :D Jag måste ha hoppat på tangenten!

Eva L
2007-10-09, 08:49
Hur sent åkte ni till Skiathos?

Eva

Elisabet
2007-10-09, 09:35
Hur sent åkte ni till Skiathos?Bra fråga :) Jag tänkte på det själv sedan; det var i början av oktober, naturligtvis bjuder de inte på vindruvor i juli. Men de bjöd på annat också; godis, läsk, vin och ouzo.

pulta
2007-10-09, 17:14
Hejsan!
Ja jag rekomenderar er verkligen att åka en båttur runt ön!
Vi åkte en relativt stor båt,men framför allt en tur som gick tidigt på morgonen.
Båturen MÅSTE bara gå till Lalaria,en strand man bara kan besöka med båt,den är otroligt vacker,turkos vatten och bara vita stora stenar som man för övrigt inte får plocka med sig. Många båtturer går dit dagligen så en morgonbåt är verkligen att rekomendera.
Vi la till vid ytterligare 3 ställen sen och åkte runt hela ön.Man fick då en överblick på stränder som man sen kunde besöka med hjälp av vespa tex.

Vi åkte i aug och vi hittade faktiskt folktomma stränder fast det var högsäsong,så det finns gott om plats som vi uppfattade det.
Ha de gott
Carina

Buckskin
2007-10-10, 09:29
Hej!

Det är bara att gratulera till valet av ö. Skiathos är underbar på alla sätt. På grund av öns rika tillgång på stränder har ni säkert inga problem med att hitta en som är lite lugnare. Stränder som Kokounaries (osäker stavning), Banana och Vromolimnos är säkert ganska belamrade med turister vid denna tid, men testa Mandraki, min egen favoritstrand på ön. Vi besökte Skiathos 2006, mitt under högsäsong, men trots detta var det ganska lugnt på Mandraki.

_B-ananaklapp_klap_B-anana