handdator

Visa fullständig version : Santorini - fantastisk vecka


Olsson
2007-09-04, 08:53
Just hemkommen efter en fantastisk vecka på Santorini. Innan vi åkte läste jag så många negativa berättelser om dålig mat, turistfällor och dyra priser att jag nästan ångrade valet av resmål. Därför hoppas jag att många ser detta - för Santorini är definitivt en ö som jag rekommenderar!

Fantastiskt vackert, förstås, precis som på alla kort man ser därifrån. Tänk er en typisk grekisk by på kanten av Grand Canyon med klarblått vatten nedanför. Ungefär så var det, överallt. Man ville bara ta fler och fler kort.

Vi bodde i Perissa, på hotell Meltemi, tyckte både om hotellet och stranden. Hotellet hade trevligt poolområde och låg väldigt centralt (bussen mot Fira stannade alldeles utanför), stranden bestod av halvgrov lavasten som inte fastnade överallt. Varken långgrunt eller djupt direkt, precis perfekt.

På Santorini finns mycket att göra. Vi vandrade över berget till Kamari (jobbigt, men häftig utsikt) en dag. I Kamari blev det tvärdjupt direkt när man badade, och flygplanen ven över huvudet, så det kändes inte lika bra som Perissa. Tog badbåt tillbaka.

En annan dag hyrde vi fyrhjulingar och såg bland annat fyren Faros, Red Beach, Vlychada och Missa Pigadia, tre fina stränder. Gick runt i Kasteli i Emborion, häftigt. Och åt middag på Honeymoon Beach Hotel, efter allt tjat här på Kalimera (ja, det var gott). Perivoulos kändes dock mer off än Perissa, där var det mycket färre folk på tavernorna och således ganska ödsligt.

Åkte en organiserad utflykt till vulkanön, med bad i varm källa, stopp på Thirasia (vackert!) och slutligen solnedgång i Oia (ännu vackrare!). Trapporna upp från hamnen i Oia var tuffa, särskilt när åsnorna kom och jagade ...

Och sedan slöade vi på stranden flera dagar, och åkte lokalbussen till Fira för solnedgång och middag.

Kort sagt en helt fantastisk vecka, god mat varje dag, strålande sol och lagom fläktande vind så att man inte svimmade i värmen.

Kvar att se: Gamla Thira (det blåste så mycket när vi kom upp på berget att vi inte gick vidare upp), Pyrgos, Santos Wines, klippbadet nedanför Oia. Men det får vänta tills vi sett alla andra grekiska öar med flygplats ...

/Olsson

LN
2007-09-04, 13:20
Kul att höra, funderar nämligen på att åka dit om någon vecka. Läste också en del negativt men har samtidigt hört bekantas positiva omdömen om ön. Alltså bäst att själv utvärdera resmålet. Står i val mellan Kamari och Perissa med Perissa som förstaval. Så lurad som man blev på den här sommaren här hemma så är Greklandsabstinensen tuff att klara.
Hittar jag inget lämpligt på Santo så får det bli något annat, är ganska flexibel när det gäller avresedatum, men man längtar ju!!!:D

inkfish
2007-09-04, 17:24
Tack för ett inspirerande inlägg! Ännu ett bevis för att man ska göra sina egna erfarenheter och inte lyssna alltför mycket på andraklapp_klap