handdator

Visa fullständig version : Hyra av diverse nöjessaker


Alexandra
2005-06-20, 11:56
Någon som vet vad det kostar att hyra typ trampebåt, vanlig cykel, parasailing och sånt? Vindsurfing?
Skulle vara kul att göra något sånt om det inte är för dyrt...

Kan även passa på att fråga ifall det lönar sig att ta med sig lunch till stranden, typ baguetter, lite frukt och så, eller om man lika gärna kan köpa lunch om det finns möjlighet?

/Alexandra_B-anana

inkfish
2005-06-20, 12:01
Det beror på vad du köper! Köper du vanligt bröd hos bagaren, tomater, kanske en ostpaj osv blir lunchen jättebillig. Färdiga baguetter har jag inte köpt men de är garanterat dyrare.

Förr brukade jag bara ha med mig bröd, tomater, små mjukostar typ skrattande kon och frukt. Fast sen blev jag så förtjust i grekisk mat att jag gärna äter på taverna även på lunchen, man hinner med fler rätter då på en semester:cool:

Alexandra
2005-06-20, 12:47
Sant så sant! Är ju smidigare att äta på en taverna om det finns tillgängligt, men varje krona jag kan spara är bra då man kan göra något annat kul för de pengarna ;) t ex äta unna sig något litet extra till middagen...

Jag tänkte att man kanske kunde göra baguetter eller mackor själv och ta med, och det där med paj var köper man det? Vad kostar det, lät ju jättebra!

Tack för svaret /Alexandra

Frappe
2005-06-20, 13:23
Sant så sant! Är ju smidigare att äta på en taverna om det finns tillgängligt, men varje krona jag kan spara är bra då man kan göra något annat kul för de pengarna ;) t ex äta unna sig något litet extra till middagen...

Jag tänkte att man kanske kunde göra baguetter eller mackor själv och ta med, och det där med paj var köper man det? Vad kostar det, lät ju jättebra!

Tack för svaret /Alexandra

Ta med en liten kylväska typ en sån i plast. Och om du har tillgång till frys lägger du i flaska med vatten och använder de som kylklamp! Pajer finns lite överallt men framförallt på bageri, spenatpaj, ost paj mm kostar allt från € 0.50 och upp. Mackor typ baguett ligger från € 2.00 och upp. Dyrare blir det nere vid stranden. Gå till grönsakshandlarn och köp frukt och ta med... gör pasta sallad vad man nu är sugen på, låt fantasin flöda så räcker pengarna längre ;) Åka trampbåt kostar från €7.00 / timme, åka på uppblåsbar ring eller "madrass" ligger på €10.00 för 15 min. Men det varierar säkert beroende på var man är!

Camilla

inkfish
2005-06-20, 15:15
Det är nog inte sådan paj du tänker på, utan paj med frasig deg omkring och feta inuti. Ungefär som croissant fast med ost i. Finns, precis som Frappe säger, hos bagaren.

Ivi
2005-06-20, 16:36
Spenatpajer är bland det godaste som finns! :p Om du inte är "stor i maten" räcker en sådan paj med lite grönsaker och frukt till gott oh väl som lunch! :)

Blev så väldigt sugen på spenatpaj just nu...

/Ivi

Janet
2005-06-20, 16:50
Och som ett litet tips; du klarar dig till och med utan den lilla kylväskan. Använd en ICAkasse eller någon annan bra plastpåse istället, och så som Frappe säger är det väldigt smart att frysa in en vattenflaska och använda som kylklamp. Vira in det hela i en handduk så kanske det håller ännu bättre (?).

Gällande lunchen brukar vi variera oss; är vi på en strand nära boendet går vi hem på lunchen och äter yoghurt och bageribröd, en andra frukost kan man säga.
Är vi längre bort är en hemgjord baguette med ost eller ägg mättande, och orkar man inte fixa med något själv på morgonen kan man ju alltid köpa toast och glass. Men det blir lite dyrare. Grekisk sallad tycker jag är perfekt lunch, och pojkvännen gillar fried potatoes :) Lite lagom halvlätt mitt på dagen, så kan man ladda magen ordentligt på kvällstavernan :)

jensohlsson
2005-06-20, 18:54
Det är skumt det där med priserna. Jag har nästan bara erfarenhet från Patmos, som är en ganska dyr ö. Där brukar jag betala 6 pengar för en moppe (förvisso långtidshyra och samma-ställe-varje-år-pris). Tror jag betalade 2500 drachmer innan de byttte valuta. I sommar blir det kanske 7 pengar. Dock verkar det vara väldigt billigt om man jämför med andra öar.

Solstol hyr jag i princip aldrig, men min flickvän envisas med att göra det och betalar väl 3-4 pengar för en sådan, vilken är rätt dyrt. På Samos kostade det lika mycket för två.

Trampebåt brukar jag väl betala 3 pengar i timmen för. Förmodligen lite dyrare om om man betalar "touristprice".

Öl tror jag kostar runt 2 pengar, lite mer ibland på många caféer och restauranger på Patmos. Mat på restaurang är också relativt dyrt på Patmos, jämfört med t.ex. Samos. (Fast då jämför jag med restaurangerna i Pythagorions hamn som ligger på rad med inkastare och hela kittet.)

Samanfattningsvis skiljer priserna sig åt ganska mycket i grekland. Mycket är också en fråga om förhandlingar. Inte i mataffären, men om du ska hyra saker, bil, cykel, moppe, rum, solstol, vad som helst. Priserna skiljer sig mellan öar och mellan olika tider på året. Trots att de har euro som valuta... :-)

/Jens

spagetti
2005-06-20, 19:29
På Patmos vill dom har 9 Euro för en dags hyra av solstol i Petra där det även finns en bar tillgänglig. moppe på Patmos prutade jag ner till 7 Euro per dag i slutet på april. det var enkelt att ta sig runt Patmos även om Skala ligger s.a.s. i mitten av ön, bästa stranden helt klart Kambos!!!

Att handla mat i bageriet är helt klart bäst i grekland där man kan köpa baguette för typ € 0.60 och sedan handla ost eller vad man vill i supermarketen....

Michael

Alexandra
2005-06-20, 21:47
Tack för alla bra svar :D
När det är så varmt som det antagligen är äter man eller i varje fall inte jag så mycket, så en lättare lunch blir utmärkt. När jag var på Naxos för några år sedan åt vi pasta carbonara till lunch på ett favoritställe (den goaste jag någonsin ätit förresten), dessvärre var jag mätt när det var middagsdags :rolleyes:. Om det är så billigt med baguett så är det perfekt, man kan ju alltid lägga i lite sallad och typ ost eller nåt och ta med lite frukt...

Spenatpaj lät väldigt gott, särskilt som jag är en riktig spenatälskare!
Verkar som att man kan köpa ganska mycket på ett bageri i Grekland, har aldrig varit på ett där...Ska bli kul

tänkte att jag skulle försöka få ner matkostnaderna något, enda anledningen till att inte ta med lunch för mig är egentligen att man kommer bort från solen en stund, men man kan ju alltid köpa en dricka eller nåt sånt och sätta sig en stund i skuggan:)

/Alexandra

jensohlsson
2005-06-21, 03:22
9 pengar för en solstol. Det är verkligen inte billigt alls! 3-4 kanske är lite i underkant, men 9 är verkligen (för) mycket.

Däremot är ju moppepriset jag brukar betala riktigt bra, även om det finns några exempel på folk som varit nere i 5 t.om. Men det beror nog både på var man hyr, vem man känner, hur länge man ska ha den, vilken sesong det är, samt hur fräck man är med prutningen. Själv brukar jag hyra på Billis precis vis Scala strand. (Det är killen med Patmos bästa jobb. Han har sin moppeuthyrning på rakt över gatan från stranden. På dagarna brukar han sitta och läsa en bok, spela lite strandtennis eller bada tills det kommer någon som vill hyra en moppe.)

Moto Rent Express har jag däremot inga bra erfarenheter ifrån. Dessutom ligger han högt i pris.

/Jens