Homeros
2007-08-16, 16:24
Satt och läste några gamla trådar som har legat nere en längre tid. Hittade denna om ouzo som alltid bör ligga som ett aktuellt ämne tycker jag!
Ouzo är verkligen gott. Det smakar bara bättre och bättre för varje år tycker jag. Den bästa är Ouzon från Plomari (Mytilini-ouzon).
Flera tavernor i Grekland bjuder gärna på en liten ouzo-hutt blandad med citronjuice efter maten. Detta tycker jag är fantastiskt gott.
Den bästa blandningen här hemma i Sverige är att blanda med Brämhults färskpressade lemonad och några isbitar. Annars är den traditionella blandningen med ett par isbitar och några skvättar kallt vatten inte heller dum. Då känner man den goda anissmaken bättre.
Det får nog bli en ouzo på maten ikväll. :p -Fick ju med några flaskor hem från årets resa (som vanligt), och dessa skall njutas med vördnad.
Ouzo är verkligen gott. Det smakar bara bättre och bättre för varje år tycker jag. Den bästa är Ouzon från Plomari (Mytilini-ouzon).
Flera tavernor i Grekland bjuder gärna på en liten ouzo-hutt blandad med citronjuice efter maten. Detta tycker jag är fantastiskt gott.
Den bästa blandningen här hemma i Sverige är att blanda med Brämhults färskpressade lemonad och några isbitar. Annars är den traditionella blandningen med ett par isbitar och några skvättar kallt vatten inte heller dum. Då känner man den goda anissmaken bättre.
Det får nog bli en ouzo på maten ikväll. :p -Fick ju med några flaskor hem från årets resa (som vanligt), och dessa skall njutas med vördnad.