handdator

Visa fullständig version : Övernatta i Aten/sammanslagen tråd


Ingegerd_Lasse
2007-07-27, 21:19
Hej! Vi kommer att behöva övernatta i Aten på hemvägen från Sifnos, men kommer inte att ha tid för att turista. Vi vill hitta ett lätt-tillgängligt, prisvärt hotell, varifrån man enkelt tar sig till flygplatsen. Tacksam för alla tips!
Ingegerd

Eirini
2007-07-27, 22:16
Det ligger flera hotell nära tågstationen i Pireus, vet inga namn men man brukar bli tillfrågad om man söker hotell vid båten av hotellpersonal. Annars har ni ju Andonis hotell och Acropolis House i Plaka , som ligger nära Syntagma och där finns flygbussar som går till flygplatsen.

bye_bye

Peter
2007-07-28, 03:35
Pireus är inte så kul att bo i... Det finns hyfsade ställen men sedan ska ni ta er till flygplatsen nästa morgon. Och Pireus är inte kul på natten eller kvällen!

Adonis och Acropolis House vid Plaka är bra. Ni kan förboka och priset är samma som om ni kommer in från gatan. Och kommer ni inte för sent så hinner ni se lite av Plaka också. Från Pireus till Adonis tar det ca 15 -20 min med taxi. Ca 15 €. På morgonen tar det 10 min att gå upp till Metron på Syntagma. Direkttåg till flygplatsen som tar ca 35 min.

Peter

Agda
2007-07-28, 10:42
Amaryllis Inn Hotel, lätt att kolla in och boka via nätet,ett bra övernattnings hotel. Nära till allt,19km till flygplatsen tex.

Ingegerd_Lasse
2007-07-29, 22:41
TacK Agda, Amaryllis hade rum, Adonis och flera andra vi testat är fullbokade.Och tack alla andra vänner i forumet, resorna skulle inte bli hälften så lyckade utan ER!klapp_klap

Smultron
2007-07-30, 13:09
Acropolis View (inte att förväxla med Acropolis House) är ett utmärkt hotell till bra pris som ligger i lugnt område precis nedanför Akropolis. Man når enkelt flygplatsen från tunnelbanestationen Akropoli. Att man från sin balkong har utsikt mot Akropolis gör ju inte saken sämre!

Vi betalade 76 Euro per natt för ett dubbelrum inklusive frukostbuffé.

Smultron

Lissi
2007-07-30, 13:56
Tack för tips! Nu har även vi bokat på Amaryllis Inn hotel i Aten sista kvällen då vi kommit från Naxos! Härligt att avsluta semestern med en Atenkväll!!klapp_klap Rafina är inte alls lika trevligt på kvällen och hotellrum MYCKET dyrare! 59,5 euro för ett dubbelrum inkl frukost mitt i högsäsong i Aten är inte dyrt!!!

Lissi - imorgon bär det av äntligen!!!

LA
2007-07-30, 16:03
Jag kan i alla fall tipsa om vårt boende om inte annat:D...Vi ska inte bo hela tiden i Naxos stad utan bo i andra byar också....

Lissi
OK.
Vi har tänkt 5 nätter på Naxos i närheten av Agia anna stranden sedan blir det 3 nätter på Koufonissi, och till sist en natt i Athen troligtvis i Plaka.
Ligger Amaryllis i Plaka?

LA

Lissi
2007-07-30, 16:14
OK.
Ligger Amaryllis i Plaka?
LA

Nej det ligger Nära Athinas-gatan och Pireos Str.mellan Plaka och Omoniaplatsen ung..Alltså ca 20 min promenad från Plaka skulle jag tro. Väldigt centralt ändå...Man tar tunnelbana från Pireus till metrostationen som heter Pireos Str. och som ligger 250 m från hotellet! Vi ska åka första båt från Naxos på morgonen så vi får en eftermiddag och kväll i Aten...en stad vi älskar!
Förra året bodde vi sista natten i Rafina men hotellen är så dyra där och det är lite trist på kvällen...

Lissi

Easy
2007-07-30, 20:48
Amaryllis är ett första klassens lopphotell, måste finnas bättre alternativ än så. Bodde där för två år sedan, och det gjorde ingen glad, knappast en omgivning man vill promenera med barnen i.

Marianne
2007-07-30, 22:19
Om man vill bo väldigt lättillgängligt från metrostationen med tanke på transporten till flygplatsen så är Hotell Attalos på Athinas-gatan väldigt nära Monastiraki-stationen ett utmärkt val. Inte mycket mer än 100 m att gå skulle jag tro.

Men Athinas-gatan är ju mycket trafikerad så ett rum mot gatan kan nog innebära en del trafikljud.

Men mycket centralt och bekvämt med tanke på transporten.

Lissi
2007-07-30, 22:30
Amaryllis är ett första klassens lopphotell, måste finnas bättre alternativ än så. Bodde där för två år sedan, och det gjorde ingen glad, knappast en omgivning man vill promenera med barnen i.

Om man får loppor där så är det ju tråkigt;) Du menar, hoppas jag , att det är ett hotell med låg standard och bullrigt läge...... Det är det ju eftersom det bara har 2 stjärnor och är så billigt...Vi ska bara sova sista natten före hemfärd där och vi känner till omgivningarna..Ett läge för en natt....inget annat..Nära till Metron för smidig transport till flygplatsen.

Lissi

Easy
2007-07-31, 08:21
Bullrigt var det inte vad jag kan minnas, rummen var hyfsat rena men frukosten kan väl mest benämnas som ett skämt och då är jag ändå snäll. Omgivningen är dock bedrövlig, men om ni känner till den så är den ingen fara. Bara man inte blir förförd av bilderna på nätet, dom har ytterst lite med verkligheten att göra. Jag tror att det har varit trådar uppe om Amaryllis tidigare. Jag vill i första hand inte rekommendera hotellet för barnfamiljer för området är som sagt mycket otrevligt.

Eva L
2007-07-31, 09:23
Skulle inte välja att bo i det där området med barn. Känns riktigt slummigt.

För många år sedan bodde jag på Hotell Hera ett par veckor. Betydligt trevligare område men det finns mycket annat att välja bland också.

Eva

Smultron
2007-07-31, 12:37
Vill man bo i ett lugnt område i Athen men ändå centralt och nära bra kommunikationer till flygplatsen så är Acropolis View ett perfekt val.
Jag sökte medvetet efter ett hotell i ett lugnt område efter att ha läst om skumma kvarter och bullrig trafik, men blev ändå förvånad över hur lugnt det faktiskt var i området.

Hotellet i sig var rent och fräscht och frukostbuffén helt okej.


Smultron

Agda
2007-07-31, 13:06
Om man får loppor där så är det ju tråkigt;) Du menar, hoppas jag , att det är ett hotell med låg standard och bullrigt läge...... Det är det ju eftersom det bara har 2 stjärnor och är så billigt...Vi ska bara sova sista natten före hemfärd där och vi känner till omgivningarna..Ett läge för en natt....inget annat..Nära till Metron för smidig transport till flygplatsen.

Lissi

Håller med dig Lissi att som övernattningshotel är det helt OK!

Easy, det var det som efterfrågades i tråden!

UlfWiman
2007-07-31, 14:10
Man kan ju göra som jag gör i Athen.
Jag brukar övernatta på Sofitel mitt emot flygplatsen rent och världens häftigaste frukostbuffé.

Uffe

inkfish
2007-07-31, 21:21
Uffe - hur är priserna där?

anneli56
2007-07-31, 21:36
Inte är det ngt lågprishotell.Lyxigt och väldigt rent och fint med morgontofflor och badrockar,och vilka sängar.
Vi övernattade där en natt 2005, betalade 230€ natten utan frukost.
Frukosten gick på 20€ per pers.
Men nån gång får man väl skämma bort sig.bye_bye
Anneli

Marianne
2007-07-31, 22:22
Acropolis View kan säkert vara värt att ta sig en titt på - läget ser lugnt och fint ut där strax söder om Akropolis och parallelt med den nya fina gågatan Dionisiou Areopagitou. Centralt och nära Akropolis metro-stationen måste det vara, men visst måste man väl vara inställd på att byta metro på en station? (I och för sig INGET problem!) Nära till området Thission där det finns flera goda matställen och lika mycket gångavstånd till det mesta som när man bor i Plaka - och betydligt tryggare område än omkring Omonia, där i alla fall inte jag vill bo!

Jag brukar säga att vi ska bo så att man känner att man kan gå ut ensam och äta om den andra skulle må dåligt - och omkring Omonia vill inte jag gå ut ensam, det är helt säkert!

Sen tycker inte jag att frukosten bör ha någon större betydelse, blir jag inte mätt så finns det MASSOR av caféer på stan! Läget, renligheten, sängarnas kvalité, atmosfären hos personalen - det väger tyngst för oss. Och så har priset en betydelse förstås.

UlfWiman
2007-08-01, 09:12
Sofitel brukar ha helgspecial som är mycket billigare och frukost ingår.

Uffe

Smultron
2007-08-01, 09:57
Åker man tunnelbanan från Akropoli (som är närmaste stationen från Acropolis View) till flygplatsen så måste man byta vid Syntagma. Men det är som sagt inga problem, går hur smidigt som helst.

Området Thission som du nämnde Marianne känner jag inte till, men Acropolis View ligger väldigt nära Plaka och alla de restauranger som finns där. Tar inte många minuter att gå.

Smultron

Agda
2007-08-01, 10:30
Jag brukar säga att vi ska bo så att man känner att man kan gå ut ensam och äta om den andra skulle må dåligt - och omkring Omonia vill inte jag gå ut ensam, det är helt säkert!


Vart du än befinner dig i världen så skall man undvika i största möjliga mån att röra sig ute ensam på kvällar och nätter om man vill vara säker ( gäller även byhålor i sverige!)! Rån/överfallsrisken finns överallt, tror man något annat så är man bra blåögd.

Elisabet
2007-08-01, 11:12
Vart du än befinner dig i världen så skall man undvika i största möjliga mån att röra sig ute ensam på kvällar och nätter om man vill vara säker ( gäller även byhålor i sverige!)! Rån/överfallsrisken finns överallt, tror man något annat så är man bra blåögd.Tänker man så kan man ju inte göra någonting, inte ens vara hemma för det finns ju risker där med!

Det finns ju inget behagligare än en ensam kvälls- eller nattpromenad. Risken för rån och överfall är i det närmaste obefintlig i många och stora områden i världen - fast självfallet kan man har otur och stöta på en galning var som helst. Men som sagt, tänker man så är det lika bra att säga godnatt för gott!

Agda
2007-08-01, 13:18
Risken för rån och överfall är i det närmaste obefintlig i många och stora områden i världen - fast självfallet kan man har otur och stöta på en galning var som helst. Men som sagt, tänker man så är det lika bra att säga godnatt för gott!

Jag menar inte att man skall låta bli att göra saker och är absolut inte sådan själv! Men man skall inte tro att man är säker för att man rör sig inom ett visst område, plats eller ort då invaggas man i en falsk trygghet och kanske inte är observant eller är lite slarvig med var man har sin plånbok tex.
Man skall inte gå omkring och vara rädd utan man skall vara medveten, det är en enorm skillnad! Tyvärr så krymper de områden allt mer där risken för rån är "närmast obefintlig".

Charleston
2007-08-01, 13:21
Hej,
Jag har noterat att flera inte alls rekommenderar en övernattning i Pireus och speciellt att kvällarna där inte är nån höjdare. Jag, som aldrig har varit där tidigare, undrar varför? Är det läskiga kvarter, eller bara tråkiga? Vi har bokat en natt på Hotell Ideal där i september (60 euro för ett dubbelrum, som inte är betalt utan går att avboka kostnadsfritt), som ska ligga ett par hundra meter från hamnen och som har fått mestadels bra omdömen på venere-siten. Ska egentligen bara ha nånstans att sova för att ta ett tidigt flyg på morgonen därefter (vi hinner inte med nån frukost då och ser därför en fördel i att den inte ingår i priset, dvs vi behöver inte betala för nåt vi inte utnyttjar). Vad jag har förstått så ligger det en del ambassader/konsulat runt hotellet, så det kanske snarare är tråkiga än läskiga kvarter? Nånstans i närheten ska man väl ändå kunna få sej en matbit innan man går och lägger sej? Och nu med direkttåget så ska det väl inte vara några större problem att ta sej till flyget (som ska lyfta 8.45) i tid?
/Thomas

Peter
2007-08-01, 19:15
Pireus är en stor hamnstad med allt vad det innebär med våld, rån och annan kriminalitet. Fast jag har själv bott där flera gånger för länge sedan. Min dåvarande följeslagare fick dock en hel del oönskad uppmärksamhet och vi fick helt fel anvisningar när vi frågade efter vägen. Inget värre än så dock, så det löste sig.

På 80-talet var det populärt för öluffare att sova i den lilla parken som ligger en liten bit på gatan upp från där bussarna stannar idag. Där var det många som blev av med P P P. Dvs Pass, Pengar och Packning... Dagtid ser man inget av detta. Men jag skulle dock undvika att bo i Pireus idag. Men det finns säkert områden som är bättre och sämre även där...

Ett annat område jag aktivt undviker är Omonia. I alla fall kvällstid. Det är sedan länge centrum för narkotikahandel, porrklubbar och prostitution i Athen. Och det är ju inte direkt grunden för ett tryggt område. Jag skulle aldrig gå ut ensam på kvällen i trakten runt Omonia.


Tänker man så kan man ju inte göra någonting


Jag vill påstå att om man tänker (efter) så kan man göra det mesta. Och då kan man fram för allt undvika de ställen eller områden som man vet, eller fått information om, inte är så säkra.

Men kriminalitet finns överallt! Det har förekommit rån och misshandel även i "min" lilla håla på 9.000 inv... Så man är aldrig säker. Men om man använder hjärnan lite så kan man minska riskerna att råka illa ut genom att undvika de värst belastade områdena.

Peter

Eva L
2007-08-01, 22:01
Jag undviker också allt för riskkända områden. Dessutom är det så beklämmande att se allt elände som finns runt Omonia. När jag var där såg jag mammor som satt och tiggde med neddrogade barn och jag tom kollade pupillerna och pulsen för att se om ett barn verkligen levde. Naturligtvis vet jag att sådant förekommer på många håll i världen men det är bara i Aten jag sett neddrogade spädbarn. Gick runt ett hörn och grät sen.

Därför avråder jag bestämt alla från att ta med sina egna små barn till det området eftersom det kan vara känslomässigt väldigt svårt för ett svenskt litet barn att se det som händer där.

Eva

Marianne
2007-08-03, 14:43
Vart du än befinner dig i världen så skall man undvika i största möjliga mån att röra sig ute ensam på kvällar och nätter om man vill vara säker ( gäller även byhålor i sverige!)! Rån/överfallsrisken finns överallt, tror man något annat så är man bra blåögd.

Oj då, det var väl ändå att ta i!

Som någon annan också skrev, så finns det ju risker att bli överfallen även i hemmet, så om man är så rädd för att leva, då kan man ju lika bra gräva ner sig med det samma.

Men att vara förnuftig och välja de områden man själv känner sig trygg i är väl ändå det bästa val man kan göra. Att det sedan finns risker även när man går ut flera tillsammans, det läser vi ju om allt för ofta även här hemma, tyvärr!


Marianne med två blå ögon, men inte blåögd;)

Agda
2007-08-03, 15:23
Oj då, det var väl ändå att ta i!

Som någon annan också skrev, så finns det ju risker att bli överfallen även i hemmet, så om man är så rädd för att leva, då kan man ju lika bra gräva ner sig med det samma.


Jag är absolut inte rädd för att leva eller rädd för "faror"! Jag skulle knappast varit ute och arbetat i krigshärjade länder om så var fallet! Men jag tycker att det är dumt att invagga sig i en falsk trygghet för att man rör sig i ett speciellt område tex. Det jag fick lära mig (i soldatlivet)var att "det oskyldigaste lilla barn kan skjuta dig i ryggen!" Jag skulle vara medveten om faran men inte rädd! Det är en enorm skillnad!

Marianne
2007-08-03, 15:43
Men Agda, det är väl inte att invagga sig i falsk trygghet att välja lugna områden fram för områden som är direkt kända för kriminalitet, narko osv.

Agda
2007-08-03, 16:40
Jag vet inte hur jag skall förklara detta men gör ett försök:Jo på sätt och vis för att man "tror" att man är säkrare där och det vet "kriminella element" och gör sina raider där,även där finns det "kriminella". Jag tar ett exempel: jag körde buss helger och nätter i ett finare bostadsområde i Stockholm,ett sk lungt och säkert område. Ungdommarna som bodde i detta område (jag visste i stort sett var varenda en bodde) drog sig inte för att "dunka ner" ungdommar som inte bodde där. De hotade mig med allt möjligt bla stryk om de eller en kompis inte fick åka gratis m m.De hotade andra passagerare.
Förstår du nu vad jag menar?

Lissi
2007-08-03, 21:46
Hor ni inte av oss mer har p[ Kalimera sa klarade i inte overnattningen pa Amaryllis Inn;) Vi bodde en vecka i februari nara Omonia och det var HELLUGNT! Inte en sekund var vi oroliga

Lissi o cbriss fran NAxos som oxa ar lugnt!

Agda
2007-08-03, 22:13
Jag tror nog att vi får höra av dig Lissi!flabb_flab Min syster med familj har just anlänt tillbaka i Stockholm efter 2 nätter på Amaryllis Inn utan problem.

anneli56
2007-08-04, 00:16
Också vi har överlevt ganska många nätter i Omonia området.
Det var visserligen ganska livat utanför ,men det störde inte oss..........´
Inte värre än nån annanstans i världen

:)Anneli

Eva L
2007-08-04, 08:25
Också vi har överlevt ganska många nätter i Omonia området.
Det var visserligen ganska livat utanför ,men det störde inte oss..........´

:)Anneli

Tänk att ni gillar Omonia jag kan knappt tänka mig att sätta min fot där på dagtid. Är gatan med alla prostituerade kvar? Där stod ex kvinnor från forna öststaterna på kö, när jag var där, en del så unga att köpet nästan måste räknas som utnyttjande av minderårig. Kanske alla tiggarna med hemska krigsskador från krigen i Afrika också är borta. Före OS var det här området hemskt men upprensning har kanske sett. Aten och ett ställe i Italien är de enda platser i Västeuropa där läkare utan gränser driver kliniker för att det finns så många människor som saknar de mest basala sjukvårdsinsatser. De kommer främst från andra delar av världen och en del av jobbet går ut på att förhandla fram platser på olika sjukhus och kliniker. Här drivs också basal mödra och barnavård, psykiatriska insatser etc.

Eva

anneli56
2007-08-04, 09:33
Vem har sagt nåt om att gilla??????
Vill man bara sova en natt billigt så.....................
Anneli

Agda
2007-08-04, 09:49
Vem har sagt nåt om att gilla??????
Vill man bara sova en natt billigt så.....................
Anneli

Just det! Bra sagt Anneli klapp_klap!

Är det någon som tänkt på att blotta närvaron av "normala" människor kanske har en lugnande inverkan på området! Man stör ju verksamheten. Då gör man ju en god gärning på sin semester också, inte så dumt!

Eva L
2007-08-04, 09:51
Du skrev många nätter men det kan ju vara uppdelat på många tillfällen. Min feltolkning. Personligen är jag alldeles för kräsen med mina boenden och omgivningar som jag oftast väljer noga att området runt Omonia går bort. Finns så många områden i Aten där det går att bo relativt billigt ändå.

Jag följer nästan aldrig med några rumsraggare när jag ö-luffar utan föredrar att gå runt och titta eller gå på andras rekommendationer och beskrivningar. Det brukar fungera om det är en person som tänker i liknande banor.

Eva

Eva L
2007-08-04, 09:55
Är det någon som tänkt på att blotta närvaron av "normala" människor kanske har en lugnande inverkan på området! Man stör ju verksamheten. Då gör man ju en god gärning på sin semester också, inte så dumt!

Min semester är då ingen god gärning utan ett mer egoistiskt projekt än så. :D Skulle jag tänka på goda gärningar finge jag nog stanna hemma så mycket energi som görs av med på en flygresa till medelhavet.
Goda gärningar löser jag på annat sätt. :)

Eva

Agda
2007-08-04, 10:13
Det är ju upp till var och en, liksom val av område vid boende, "smaken är som baken, delad".
Jag fick just en rapport om hur det var att bo i området idagsläget och det var inte alls så hemskt som det utmålats här på forumet.

Eva L
2007-08-04, 10:39
Alldeles rätt Agda det är därför vi har olika uppfattningar om ett område smak och önskemål varierar. Därför tycker jag att det är bra att både positiva omdömen och beskrivningar kommer fram såväl som negativa. Bara att hoppas att det elände jag såg inte finns kvar för det har ingen glädje av varken de som drabbas eller de som bor eller besöker området.

Eva

inkfish
2007-08-04, 12:31
Men varför blir det här så polariserat? Att man överlevt en övernattning vid Omonia betyder inte att det är ett rart koloniområde man besökt.

Att kriminaliteten är hög runt Omonia finns ingen anledning att försöka mörka. Självklart är det nåt man kan väga in när man bestämmer var man vill övernatta i Aten. Det är väl upp till var och en?

Agda
2007-08-04, 12:58
Att man överlevt en övernattning vid Omonia betyder inte att det är ett rart koloniområde man besökt.

Att kriminaliteten är hög runt Omonia finns ingen anledning att försöka mörka.

Är det någon som påstått det, överlevt övernattning= "rart koloniområde"?

"Hög kriminalitet" är relativt,någon tycker det är hemskt och någon tycker att det inte är så farligt.
Kanske är det så att det har skett en upprensning, vilket är bra för alla (som någon tidigare skrev). Ända sättet att få veta det är från någon/några som övernattat där tidigare (före OS tex) och i nutid.

inkfish
2007-08-04, 13:01
Är det någon som påstått det, överlevt övernattning= "rart koloniområde"?


Det är precis det jag menar med polarisering. Diskussionen låter väldigt polariserad, den är fixerad vid extremer som överlevnad i ena änden, koloniområde i den andra.

Lissi
2007-08-04, 20:30
Vi bodde en hel vecka i febr. mellan Omonia och Viktoria.Hur lugnt som helst och vi gick fran Plaka eller Psirri varje kvall... Antingen ar vi blinda eller otroligt blaogda, Prostituerade har vi i Lund/Malmo ocksa! Men jag ser dem inte....;)

Paulina
2007-08-04, 21:11
Enda sättet att få veta det är från någon/några som övernattat där tidigare (före OS tex) och i nutid.

Okej, här har ni en övernattare och överlevare i Omonia-området före OS! ;)

Men jag blir osäker nu på vad som avses med det området; pratar vi åt alla väderstreck från Omoniaplatsen...? Hur som helst, i juni -02 bodde jag på Zinon några nätter och det var lugnt som i en filbunke. Vilket naturligtvis inte säger så mycket annat än att det var lugnt där vi rörde oss...

Peter
2007-08-05, 17:09
Jag säger som Inkfish, det är en väldig polarisering i denna tråd. Som jag kanske delvis själv varit med att skapa.

Alla kan ju fritt välja var man vill bo! MEN, jag tycker man ska vara medveten om att vissa områden är mer belastade av kriminalitet än andra. Det innebär naturligtvis inte att man blir rånad eller nedslagen så fort man kliver utanför hotellet. Det är kanske så att det är få som råkar illa ut, men jag tycker man ska vara medveten om att risken är högre på vissa ställen.

Klarar man sig kan man ju åka hem och säga att det var ju inte så farligt. Det hände inget. Men OM något otrevligt skulle hända skulle man då inte svära ordentligt innombords? Jag kände till riskerna men tog chansen... Jag skulle kanske lagt till 15 € på rummet och bott någon annanstans....

Sedan är det ju så att det finns osäkerhetsfaktorer överallt i hela världen. Och speciellt då i större städer. Jag har goda vänner som blivit väskryckta på Syntagma en kväll! Så det kan ju hända tråkigheter var som helst. Men om man använder huvudet lite så kan man minska risken att råka illa ut.

Jag anser att det inte finns någon anledning att utmana ödet i onödan om man kan undvika det.

Peter

Paulina
2007-08-05, 18:26
Ja, det är ju naturligtvis förnuftigt att tänka till kring var och hur man vill bo. Inför min Omonia-vistelse gjorde jag det inte, av det skälet att det var min bästa vän (Aten-bosatt sedan flera år och då med ett arbete i hotellbranschen som gjorde att hon besökte många hotell) som bokade in mig och hela hennes familj där. Så jag förlitade mig fullständigt på hennes goda omdöme! :)

Fast vem vet, hon kanske var ute efter att ge oss en riktig thriller till vistelse... ;)

DemitrisGlika
2007-08-06, 21:15
Jag o en vän bodde på zinon i mars 07. Fick höra mkt dåligt om området.
Visst det va ju inte ett av d vackratse ställena i aten .....en hel del "icke greker" vistas där o narkomaner.......men dessa personer finns i stort sett överallt men just runt omonia är dom samlade.
Vi lever fast vi gick ute på kvällarna.
O det där med drogade barn.....det är fruktansvärt, jag blir helt galen när jag ser det. Men tyvärr kan man inte göra så mkt åt det.......Det finns på många ställen ....FAST Eva bara sett det i Aten runt Omonia.
Min son som är 4 har varit i omonia kvarteren många ggr o han mår fortfarande bra........Jag har förklarat för honom varför det sitter kvinnor med barn o tigger pengar.........utelämnade att vissa tigger inte för barnens skull o till mat utan till droger bla. Jag är där ofta eftersom det finns butiker som jag gillar Zara HM hondus mm o jag har INGA som helst problem!!!!!! men det är ju ,min åsikt o alla har rätt till sin.

Frappe
2007-08-06, 21:21
Jag har last denna tråd och det ar monga åsikter, och kan bara tala for mig sjalv, jag skulle aldrig vistas sjalv eller med mina barn på kvallen runt Omonia! Åka forbi med bilen ja men inte promenera! anser att det skulle vara att utmana odet!

Camilla

Lissi
2007-08-15, 18:18
Hej!
Nyss hemkommen från härlig semester i Grekland så vill jag bara säga att vi bodde sista natten på Amaryllis Inn nära Omonia...HOTELLET var mer än OK med bra rum, trevlig personal och den bästa frukost jag ätit i Grekland ,(frukostbuffé i liten skala med flingor, fruktcoctail, mjölk, juice, vitt bröd, ljusa och mörka skorpor , kakor, marmelad, ost och skinka..) men OMRÅDET är ju så nerslummat...Dock var där lugnt där vi bodde inga gäng eller prostituerade som vi såg...vi såg bara män egentligen...... Vi kom med buss från Rafina direkt till närheten av Victoria metrostation (2 kvarter ifrån) Det området känner vi jättebra till sen förr..Så åkte vi metro en station till Omonia och bodde tre kvarter därifrån.. Passade oss perfekt eftersom vi skulle med Metro i morse till flyget... Nu har vi som sagt bott förut i området och är vana, annars så hade det kanske blivit en chock.. Det var inte mer liv där på natten än annars i Aten..MEN från fönstret i morse såg man rakt in i huset mittemot och då blev jag nästan gråtfärdig.. 2 rum på rad med öppna fönster och där låg unga pojkar 5 i varje rum och sov på madrasser på golvet! Förmodligen gatuförsäljare som bor och lever så och är slavar i modern tappning!! USCH så vidrigt!

Vill man inte saker som detta ska man absolut inte bo vid Omonia, men tyvärr försvinner ju inte verkligheten för det!

Lissi

Ingegerd_Lasse
2007-09-18, 23:43
Nu är vi hemma igen efter 2 underbara veckor i Faros på Sifnos. Vi tillbringade sista natten på Amaryllis Inn, så nu vet vi hur det är.Omonia square war inte annorlunda andra storstadstorg, ingenting läskigt alls under vår kväll. Däremot var gatstumpen utanför hotellet "sunkig" med masor av gatuförsäljare och massor av skräp, men det var max 50 meter att gå på den. Hotellet enkelt men rent och fräscht, frukosten klart godkänd. Nära till metron, åkte till Syntagma och bytte till metron som gick till flygplatsen. Biljetten för 2 kostade 10 euro.
Kanske inte ett hotell vi skulle välja om vi ville stanna flera dagar, men helt o.k för en natt på väg ut eller hem:
Ingegerd_Lasse