handdator

Visa fullständig version : Småstränder


Soldyrkaren
2007-07-21, 23:25
Nu är det äntligen bestämt - vi åker till Skopelos på måndag 23 juli. Man trodde ju att det skulle bli billigare när man väntade i det längsta med att boka, men icke... en bit dyrare än katalogpriset blev sista-minuten-flygstolen denna regniga sommar.

Hursomhelst - som vanligt när jag och hustrun reser vill vi gärna hitta små stränder med lite eller inget folk alls på, gärna klappersten och möjlighet att skippa badkläderna. Har någon erfaren Skopelosresenär nåt bra tips?

Malena
2007-07-22, 10:14
Hovolo är en mycket fin strand som slutar med en kulle. Det går att klättra över den kullen och hitta flera stränder där bakom. Se till att ha bra skor så ska det säkert gå bra. Helt enkelt är det väl inte men väl värt mödan.
Efter Panormos, du ser dem rakt över bukten på väg till Panormos, ligger ett par små stränder.
Mellan Kastani och Milia finns en finfin liten vik. Vi nådde den via Kastani.

Soldyrkaren
2007-07-25, 20:42
Stort tack Malena foer tipsen! De smaa straenderna efter Panormos har jag aeven blivit tipsad om fraan annat haall, saa dem testade vi igaar. Tyvaerr var vi inte ensamma om den iden - de smaa straenderna var redan oeverbefolkade naer vi kom. Kanske kan det bero paa att man haaller paa och bygger ett nytt hotell eller liknande strax ovanfoer, saa det finns bilvaeg naestan aenda fram till dessa smaa straender nu.

Skall testa de andra tipsen imorgon - har nu troettnat paa bussen och skaffat hyrbil istaellet, saa nu blir det laettare att kolla in flera olika straender.

Soldyrkaren
2007-08-27, 18:34
Tack igen Malena för dina tips!

Vandringen från Hovolo över backen var rätt avancerad, ja, men vi är mycket glasa att vi gav oss på det! Det var en fantastisk strand vi hittade där borta - och som vi delade med några båtsällskap en del av dagen, men andra delar av dagen hade helt för oss själva.

Viken mellan Kastani och Milia promenerade vi till en sen eftermiddag, så vi stannade aldrig där, men även den såg bra ut. Lite osäker på hur man klättrar ner till den, men som sagt, vi promenerade bara förbi och tittade inte så noga eftersom vi inte var på väg ner.

Därfter gav vi oss till Alonissos. Det fanns trevliga ödestränder där också. Mycket behagliga, dessa öar.