handdator

Visa fullständig version : Naxos med småbarn


Susanne & Björn
2007-07-14, 14:57
Hej

Vi är en familj med barn i åldrar 4 ocg 1 år. Vi tänkte resa till Naxos själva ifrån Pireus.

Har lite frågor kring ämnet:

- Vilket ställe på Naxos ska man välja med småbarn?
-Några som har gjort det med små barn innan?
-Boende tipps!?!?! och priser

och all annan bra info som kan komma väl till hands med små barn.

PS! Åker aldrig mer charter!!!

AnnaÖrebro
2007-07-14, 18:45
Hej, förra året bodde vi 16 dagar hos Vaggelis på hotell Agios Prokopios. Det var en underbar semester, allt var toppen. Våra barn var då 3 & 5 år och dom pratar fortfarande om Naxos, hotellet och Vaggelis med familj. Hälsningar AnnaÖrebro

tjoddan
2007-07-14, 18:51
Hej!
Vi var på öluff mellan 9/6 och 30/6 och trivdes väldigt bra på bland annat Naxos, med barn i åldrarna 12, 3 och 1. Vi bodde på Maragas camping i lägenhet 38 för 50 E och det kändes väldigt prisvärt. Då ingick transfer ToR färjan med Dimitri.
Några tankar och tips:
1) Lagom långt söderut är att åka förbi Ag Anna till Maragas/ Plaka och bo där. Närmare Naxos stad är det mycket turisttätt med inkastare o butiker överallt. Här börjar det däremot tunna ut till ett alldeles lagom utbud samt - det är här de riktiga stränderna tar vid!! Plakan är underbar med barn. Lekplats och undulat är bra att hänga upp dagens moment på, på maragas camping (vi sa gonatt till kackan varje dag) och lgh nr 38 ligger alldeles bredvid så att man har uppsikt. Risk för fullbokat, dock.
2) Skulle annars testa Stellas apartments eller Athinas eller Paradiso nästa gång, det är ett litet problem med myror på entréplanen på Maragas och jag är tveksam på hur nyttig myrsprayen städerskan har med sig är.. man får hålla sig ute ett tag iaf .
3) Smart drag är att höfta till när båtarna går när man ber om transfer.. lätt hänt att hotellets man är sen, kör hemom en sväng, stannar o pratar med en kompis eller börjar köra runt vänner .. på väg till färjan. :).
4) Vi köpte en joggingvagn innan resan till varje litet barn och det var det bästa vi kunde gjort (fick en på Tradera för 500 kr). Stora hjul = kommer fram snabbt o lätt och med en handduk hängd ner bildades ett skyddat luftigt utrymme under vandring eller strandliv (vi hade >40 grader i skuggan konstant). Blöjor är dyrt (dyrast på Santorini, OK på Naxos) så ett pkt fick ligga under varje vagn på flyget.
5) Hyrbil söderut till långgrunda Agiassos och upp till berget Zas och lunch i Filoti är bra minnen för oss - skall man kliva upp till Zeus grotta eller göra toppturen får man däremot lämna småbarnen hemma.. :), alltför stenigt och luftigt till slut.

-Hoppas ni får en fantastisk tur ! Det är verkligen lätt att resa i grekland med barn! Vi planerar redan en ny hösttur..
Mvh, Hannah

ofelia
2007-07-15, 23:26
Hej!
Jag har bott på Naxs med småbarn och det är ett mycket bra alternativ. Vi valde att inte bo i Naxos stad utan i Prokopios. Där finns en bra strand, men som inte är så väldigt långgrund.(kanske en lite nackdel) Att bo i Agi Anna är också ett mycket bra alternativ.
Från dessa ställen går det bra med bussar in till Naxos stad och det kostar nästan inget och tar ca 15 min. Jag gillar inte stranden inne i stan(strax utanför) och stranden är viktigare för mig än närheten in till stan. I Prokopios finns allt du kan tänkas behöva.
Att luffa med småbarn är inte särskilt svårt. Några tips:
1. Åk inte för sena kvällsbåtar så att ni måste leta boende i mörker med två trötta barn.(kanske onödig info;))
2. Ta med en vagn som är lätt och som går att fälla ihop så att den blir liten, (på vissa båtar finns inte hiss och då är det bara att bära... +packning och två barn), typ paraplyvagn.
3. Vi har haft soldräkt till barnen och det är vi glada för. Vi behöver inte vara oroliga att de får FÖR mycket sol)
5. Var inte rädda för att flytta på er om ni inte trivs!!!(lite av charmen med luffarlivet)
6. En doppvärmare + termos (till ev välling eller gröt)
7. Använd bara ryggsäckar(armarna behöver ni till vagn och barn)
8. Om ni orkar, ta med en stol som man kan hänga på bordet. Då kan 1-åringen vara med när ni äter. Det är svårt att ha ett litet barn i vagn i 2 veckor när storasyskonet sitter vi bordet. Vi har inte sett många barnstolar i Grekland.
9. Om 1-åringen äter burkmat. Ta med en stavmixer!! Det går inte att bära burkmat för 2 veckor och burkmaten som fanns på Naxos är inte mycket att hurra för.

Ni får ursäkta om det blev för mycket info som är självklart för er. Jag var inte säker på hur mycket ni luffat innan.:confused:


Sist men inte minst. NI gör helt rätt som luffar istället för att åka charterklapp_klapklapp_klapklapp_klap

Lycka till!
/Ofelia

ofelia
2007-07-16, 09:33
Glömde en sak som vi har haft mycket användning för: en monitor(baby watcher). Den är bra när den lilla ska sova och vi andra vill bada eller åtminstone inte vill sitta på rummet och vänta.
/Ofelia