handdator

Visa fullständig version : Aldrig mer Hotel Adonis!


Petropella
2007-07-10, 18:19
Jag kan inte rekommendera detta hotell.
Gammalt ,ofräscht och sängar som inte ska kallas för sängar.
Extra kuddar utan örngott och fulla med långa hårstrån.
Vi (4 pers.)hade en litet rum på fjärde våningen och visst såg man acropolis men det kan man göra från många hotel.
Bekanta bodde samtidigt som oss på hotel Central(gamla Afrodite) som var helt underbart fräscht.Stora dubbelsängar(Adonis dubbelsäng var högst 1.20 bred)
Prisskillnad på dessa hotel var endast 600 kr.
Då var Cental dubbelt så stort (två dubbelrum rum med varsina toaletter=familjerum)
Adonis var för tre personer.(ett barn i dubbelsängen)
Takterassen på hotel Central var väldigt fin och stor.Närmare Acropolis än Adonis.
:mad:

hasa
2007-07-10, 19:45
Prisskillnad på dessa hotel var endast 600 kr.
:mad:
Jag har varit mycket nöjd när vi bott på Adonis. Har bott mycket sämre i Athen.
600 kr per person eller per rum i prisskillnad?

Peter
2007-07-10, 21:34
Det låter ju trist. Men jag har också bott Adonis och varit nöjd. Hotellet är lite ålderstiget och slitet visst, men rummen har varit rena och fräscha, och personalen suverän. Och även jag har bott sämre i Athen. Som dessutom kostade mer.

Peter

ricky
2007-07-10, 22:36
Jaa, smaken är ju som...http://www.mbsca.com/forum/images/smiles/bootyshake.gif (javascript:emoticon(':bootyshake:'))

kari
2007-07-10, 22:49
jag har också bott Adonis och varit nöjd. Hotellet är lite ålderstiget och slitet visst, men rummen har varit rena och fräscha, och personalen suverän.Peter
Enig med deg, Peter :)
Vi trives på Adonis og bor der når vi besøker Athen, beliggenheten er også suveren:D
Vi reiser til Athen i lavsesong, da har Adonis spesielt gunstige priser på sine rom :)
I fjor sommer trengte vi et familierom til 4 for en natt og valgte å bo på Youth Hostel.
På Adonis måtte vi i tilfelle ha hatt 2 dobbeltrom, og det ble for dyrt syntes jeg. bye_byeKari

ricky
2007-07-10, 22:57
Hmm.. Inte för att jag har bott eller kommer att bo på Adonis!

Men var bara tvungen att kolla upp det på Tripadvisor där man som bekant har möjligheten som gäst att rösta, lämna kommentarer och foto på ett hotell!

Jag kan säga så mycket att med dom omdömena som folk lämnat hade jag personligen aldrig valt detta hotell!
Dock fick stället ändå 2,5 i medelbetyg men flera gäster hade gett en 1:a i betyg.

Eva L
2007-07-11, 07:07
För en natt eller två efter en ö-luff är stället helt ok även om standarden är lägre än ute på öarna. Bodde där med sonen för några år sedan och visst var det enkelt och skitigt ute på terassen som det är det i Aten med alla luftföroreningarna men rummet var rent och sängarna helt ok. Många tänker nog som jag att det inte är värt att spendera pengar på dyrare hotell där man egentligen bara ska sova några timmar.

Eva

Lissi
2007-07-11, 09:34
Jag har också bott på Adonis 2 nätter för några år sen och det var helt ok..TILL DET PRISET.... VIll man bo flott kostar det!!! För mig är det otroligt att man kan bo så billigt så centralt mitt i simmaren som på Adonis! Vi bodde i juli för att gå på konsert på Herodes Atticus och för att strosa i Plaka med omgivningar och det var ett helt suveränt ställe att bo på..Mycket trevlig personal, men visst, enkla rum , och rätt mager frukost..;)

Eva L
2007-07-11, 10:54
Men var bara tvungen att kolla upp det på Tripadvisor där man som bekant har möjligheten som gäst att rösta, lämna kommentarer och foto på ett hotell!



Har aldrig sett den sidan tidigare och brukar sällan kolla på hotellsidor överhuvudtaget inför Greklandsresorna. Ser att några ställen där jag bott riktigt bra har 2 stjärnor. Kan dock inte hitta några omdömen om dessa ställen.

Jag bodde på Aegeo, Chora, Folegandros som har 2 stjärnor och grannstället Kallisti har 4 stjärnor. Aegeo har ingen pool och kan det vara det som skiljer klassificeringen? Poolen var väldigt liten och nästan alla kvällar såg det mörkt och dystert ut på Kallisti. Säkert helt annorlunda i högsäsong.

Eva

ricky
2007-07-11, 12:03
Har aldrig sett den sidan tidigare och brukar sällan kolla på hotellsidor överhuvudtaget inför Greklandsresorna. Ser att några ställen där jag bott riktigt bra har 2 stjärnor. Kan dock inte hitta några omdömen om dessa ställen.

Jag bodde på Aegeo, Chora, Folegandros som har 2 stjärnor och grannstället Kallisti har 4 stjärnor. Aegeo har ingen pool och kan det vara det som skiljer klassificeringen? Poolen var väldigt liten och nästan alla kvällar såg det mörkt och dystert ut på Kallisti. Säkert helt annorlunda i högsäsong.

Jag har kollat upp massor med hotell i flera länder, i huvudsak Grekland och Italien.
I mina fall har Tripadvisor aldrig hittat på några egna nyckel eller stjärnmarkeringar utan det har varit korrekta bedömningar om man jämfört med hotellet själv, resekatalogen eller andra hotellsidor.

Däremot så kan ju den enskildes betyg innehålla väldiga variationer om det är detta du blandat ihop med klassifieringen??

Man får helt enkelt sålla med förnuft!!!!!!! Säg att ett hotell har fått 17 fyror och 11 femmor, är det då sen en eller två som gett en etta i betyg är det bara att bortse ifrån tycker jag.

Jag gillar sidan eftersom det är de boendes kommentarer man kan lyssna till och inte hotellet själv eller resebyrån.
Jag inbillar mig att en gäst ger en mer korrekt syn än ägaren;)

Cecilia
2007-07-11, 12:58
NU hamnar jag lite off-topic, men men - jag ska skriva kort .... Jag kollar alltid Tripadvisor när jag ska resa till t ex storstäder. Som nu i augusti när jag ska både till Bangkok, Hongkong och Kuala Lumpur. Då är Tripadvisor suveränt.

Men i Grekland bor jag alltid på små pensionat, för mig är det charmen, och dessa finns självklart inte listade på Tripadvisor.

Riitta
2007-07-11, 13:18
Mina krav på övernattning i Aten har varit:

Rent i rummet,trevlig personal,lugnt,bra pris och nära till det mesta och altt detta har jag funnit på Adonis,så det blir fortsättning där också:)

Riittabye_bye

Eva L
2007-07-11, 14:18
Fast klassificeringen jag såg var inte gästernas omdöme utan en lista över olika ställen. Både Ampelos och Aegeo hade 2 stjärnor och Kallisti 4 så jag undrar om någon vet vilka kriterier som gäller för olika stjärnor. Blev bara nyfiken. Aegeo var betydligt finare än boenden som har varit 3 stjärniga när jag åkt charter. Fast märkningen kallas kanske inte stjärnor då. Är turistklass utanför stjärnsystemet? Jag förderar också enklare pensionat bara det finns kyl, hyfsade sängar och är rent och snyggt.

Både Ampelos, Aegeo, Kallisti, Folegandros Apartments, Fata Morgana och de andra ställena som ligger i den här delen av Chora verkar alla vara utmärkta boendealternativ.
Apropå Tripadviser.

Eva

Lissi
2007-07-11, 14:57
Jag brukar inte läsa Tripadviser..men när vi bokat rum,(via Travelpartner, Luftgrop eller andra bokningssidor) nu senast i Milano, Aten och även i Madrid där vi ska fira nyår, så tittar vi på LÄGET och sen ett maxpris vi tänker oss. Centrala lägen i dessa städer kostar SKJORTAN om man vill ha många stjärnor... Vi resonerar som så att rummet sover vi bara i...hela dagarna är vi på annat håll... Detta gäller storstadssemestrar, (på somrarna i Grekland vill vi bo mysigt ha terass, pentry och gärna fin utsikt..DET får kosta ... men blir ofta billigt ändå.)
Sist när vi var i Aten så betalade vi för 7 nätter inkl frukost under 2.500kr på hotel Filoxenia nära Omoniaplatsen..Ett helt OK hotell, över förväntan faktiskt till det billiga priset, men lyhört och med många högljudda ungdomliga gäster... Frukosten var som den brukar i Grekland ;) men ingick i priset..Byte av handdukar och lakan VARJE dag....men ett slitet rum, dock stort, rent och med TV och en JÄTTETERASS att se Aten i kvällsljus på...UTSIKTEN var jättefin! Visst hotellet hade fått BRA omdömen men för sitt PRIS..det är ju det man får tänka på..Jag hade satt HÖGA omdömen på det hotellet i förhållande till priset! Men hade det varit dyrare så hade omdömet blivit ett annat...
Över nyår bor vi MYKET centralt i Madrid, men på ett litet litet pensionat i dubbelrum med dusch för 37,5 euro/natt..Säkert helt OK men inte förväntar vi oss annat än precis det vi betalat för....Vi ska även där endast sova på rummet, dagarna ägnas åt sightseeing...och då har vi mycket pengar över till annat än att lägga dem på hotellrum...;)

Lissi

ramses
2007-07-11, 20:21
Ang. hotell i Aten ett ok hotell ar Evripides pa samma gata som namnet i Psirri. rena rum, bra lage, ok pris, frukosten var val inget att skriva om hem, men takterassen var praktfull, aven oppen pa kvallen. perfekt for kvallens pokeromgang, med akropolis mm. i suverant panorama.

Marianne
2007-07-11, 22:42
Jag har ju rekommenderat Adonis flera gånger och jag har ofta betonat att det framför allt är LÄGET, som jag tycker är helt perfekt, på en liten stilla gata och ändå så centralt med gångavstånd till "det mesta".

Vi uppskattar dessutom den personliga kontakten som personalen bjuder på.

Att hotellet skulle vara gammalt och ofräscht med sängar som inte kan kallas sängar, vill jag INTE skriva under på. Att hotellet är gammalt, det stämmer nog (vilket hotell är inte det i en storstads bykärna?), men efter att hotellet renoverades för några få år sedan har det blivit både fräschare, ljusare (nymålat) och man har fått nyare möbler med bra sängar, tycker jag. Dubbelsängen i rum 402 (3-bäddsrummet ni bodde på) är inte stor, rummet är litet och man har satt in en extrasäng för att täcka behovet av 3-bäddsrum - här får man en helt otroligt fin utsikt med direkt utsikt mot det upplysta Erechteion-templet på Akropolis från dubbelsängen!!! Men att rummet är ganska litet till tre, och mycket litet till fyra personer, det bör man inställa sig på - det är inte ett 4-bäddsrum!

Ber man om extrakuddar och inte får örngott, då skulle jag bara gå ner till receptionen och be om örngott.;)

Att jämföra hotell med en prisskillnad på 600 kronor, det tycker inte jag är rättvist. Jag tvivlar absolut inte på att det finns många andra bra hotell i Aten med både större rum och även närmre till Akropolis - och med fin utsikt från takterrasserna över både Akropolis och hela staden, men till priset så tycker jag fortfarande att Adonis är ett bra alternativ. Om 600 kronor inte betydde något för mig, så valde jag kanske också ett annat hotell med t ex större badrum, som jag tycker är något av den största nackdelen på Adonis (plus rummen mot baksidan, som jag tycker är mycket mörka) - men det är trots allt LÄGET som jag går mest efter när jag väljer att bo på Adonis - och utsikten över Anafiotika och mot Akropolis kan ALLA njuta av under frukosten och ev. till en kvällsdrink, oavsett vilken rum man hamnar på.:)

Petropella
2007-07-12, 10:41
Jag har varit mycket nöjd när vi bott på Adonis. Har bott mycket sämre i Athen.
600 kr per person eller per rum i prisskillnad?

Det var 600 kr. mer för två dubbelrum på Central mot Adonis trebäddsrum.
Helt klart värt det,tycker jag.
Men som sagt smaken är som baken och lyssna på andras tips o råd kan vara farligt har jag märkt efter denna båtluff.
Bra tips om Tripadviser,tack för detbye_bye

Eva L
2007-07-12, 11:03
Men som sagt smaken är som baken och lyssna på andras tips o råd kan vara farligt har jag märkt efter denna båtluff.
Bra tips om Tripadviser,tack för detbye_bye

Farligt är det väl knappast men svårt ibland. Alla är vi så olika och har egna förväntningar. En del kanske inte vill lägga så mycket pengar på just boendet utan prioriterar annat under resan eller under resten av året. En rekommendation från någon är aldrig en garanti. Stället kan ha rum med varierande standard, åren går och stället eller omgivningen kan ha förändrats.
Någon kanske har personliga fördelar av att rekommendera ett ställe kanske rent av bor gratis eller är nära bekanta med ägaren. Nu menar jag absolut inte att så är fallet med rekommendationerna av Adonis.
Det bästa är att bilda sig en egen uppfattning och kanske välja boende på plats vilket kan vara svårt just i Aten.

Eva

Lissi
2007-07-12, 11:21
Visst är det svårt att rekommendera andra om det man själv tyckt varit bra.Jag håller med Eva L.. Det i vårt tycke helt suveräna boende vi hade på Skopelos skulle säkert andra bli besvikna på, men VI kan rekommendera det på våra grunder...När det just gäller Adonis kan jag inte på något som skrivits om detta hotell här på Kalimera se annat än att det påpekats att det är ENKELT och med en ganska mager frukost,men med trevlig personal!! Det som påpekats som fördel är det suveräna läget och den fina utsikten från takterassen.....
Jag har bott på Acropolis House också tvärs över gatan...sämre rum, bättre frukost, lika trevlig personal,, men dyrare.(Ingen rabatt för boende mer än tre nätter) Av de hotell jag bott på i Aten blir det tveklöst Adonis igen!

Till sist: Jag är alltid så glad och tacksam för alla tips om boenden som jag fått här! Viljan att hjälpa till är helt otrolig och sen får man sovra själv...

Lissi - med en hel massa tips om boende på Naxos med på resan!

Elisabet
2007-07-12, 19:58
Jättebra att du berättar om er erfarenhet av hotellet Petropella! Det finns ingenting man inte kan ha olika uppfattning om, men i ett forum som kalimera blir informationen ofta ganska enkelriktad.

I höstas använde jag för första gången en personligt skriven reseguide istället för de vanliga kortfattade reseguiderna som bara tar upp de vanligaste ställena - och jag insåg snabbt att det passar mig mycket bättre att hålla mig till de kortfattade guiderna utan personliga beskrivningar för det var så mycket av det jag läste som inte alls stämde med hur jag uppfattade platserna.

Korta faktabeskrivningar och egen intuition = bäst! :)

Marianne
2007-07-12, 20:56
Nu ska rätt ju vara rätt och om det nämnda hotellet Central Hotel ligger på Apollonos Str. så ligger det ju INTE närmre Akropolis, som Petropella skriver! Snarare lite längre ifrån.

Att det sen kan vara skillnad på sängarna beroende på om det är en dubbelsäng eller ett par enkelsängar, det tror jag också man får räkna med. Dubbelsängen i rummet Petropella har bott på är inte samma kvalité som enkelsängarna på många av de andra rummen, men jag tror nog att den i alla fall är 1,40 bred (vi har själv sovit i den fem nätter för få år sen). Enkelsängarna ÄR skönare, det ska jag vara den första att erkänna.

Visst upplever man saker olika, men när man accepterar ett 3-bäddsrum till 4 människor så har man ju redan gått på kompromis med bl a rymligheten. En förhållandevis liten dubbelsäng kan man kanske acceptera till två, men knappast till tre. Det är dessutom ofta många andra olika faktorer, som gör om man har en bra vistelse eller ej.

Själv skulle jag gärna läsa om tips på trevliga hotell med fint, lugnt och centralt läge, bra pris och trevligt bemötande – intill vidare har jag inte hittat något som konkurrerar med Adonis. Men att badrummet gärna fick vara aningen lyxigare, det drömmer jag om… men strunt, nu ÄR det ju en himla skillnad på ett storstadshotell där platsen är minimal och ett semesterparadis ute på öarna. Så länge vi inte vunnit på Lotto i alla fall.flabb_flab

Ännu en gång vill jag poängtera att vi aldrig fått en enda drachmer eller euro i rabatt för att jag berättar för andra, att vi tycker om att bo på Adonis när vi är i Aten. Att vi blivit bjudna på hembakade julkakor och liknande när vi småpratat vid receptionen, det är sånt som jag bara tycker är väldigt trevligt!:)

Athina
2007-08-21, 13:23
Hej! Vi har varit nere två gånger i år och bott både på Acropolis och Adonis. Vi betalade mindre på Acropolis och jag uppfattade rummen som renare och personalen som du säger trevligare. Framförallt var som du säger frukosten godare. Saft och sockerkaka (Adonis) har aldrig varit min favoritfrukost fast utsikten var vacker....

**Guran**
2007-11-21, 21:12
Vi hittade ADONIS på Kalimerasidan, dessvärre läste vi inte de här inläggen före vi bokade och åkte. Visst var det billigt och visst var läget bra, men…..

Vi är ett medelålders par som bodde i Rum 302. Här kommer några kommentarer:

Handdukar – Första dagen fick vi två gråa badlakan, nästa dag fick vi en mindre handduk och ett badlakan, nästa fick vi två små handdukar, sen blev det vid det. Alla handdukar hade en gång varit vita, men det var länge sen. Nu var de gråa.

Badrummet - Var oerhört litet, i princip duschade man stående på toastolen. Toan föresten, ja ni vet hur det är i Grekland, vi har mentalt svårt att slänga använt toapapper i papperskorgen, men så är det ju på de flesta ställen.

Terrassen – Väldigt fin utsikt över Akropolisklippan, men begränsad öppettid och sortiment i baren, det kanske inte gör något för de om har lyckan att få rum på 4.de våningen, men …

Frukosten – Håller med om att saft å sockerkaka inte är någon höjdare, det fans ju vitt bröd, kaffe/te och president mjukost, samt körsbärsmarmelad också, men inget mer utom flingor å mjölk.

Sängen – Var ingen höjdare, har provat värre t ex i London, men den var oerhört hård, ganska smal med delad snuskig fleecesfilt och lakan.

Lyhört – Hotellet är fruktansvärt lyhört. Vi hade ett engelskt par som grannar som kom hem kl 2 på natten och höll oss vakna. Det var som om de var i vårt rum. Allt hörs, även det som förekommer i sängen.

Slutligen det värsta – ”Bedbugs”, vi blev loppbitna, efter tre dagar såg vi ut att ha smittkoppor.

Vi undrar i vårt stilla sinne: Hur såg det ut före renoveringen inför OS?


Göran o Marianne

Marianne
2007-11-21, 23:04
Hotel Adonis ligger väldigt lugnt på en liten gågata mitt i Plaka, nära till det mesta. När vi har varit i Aten och har bott på Adonis (vi har faktiskt också prövat ett par andra hotell), så har vi kunnat GÅ till många av de sevärdheter, som vi har velat besöka. Dvs. att LÄGET har stor betydelse för oss.

Att frukosten endast består av färskt bröd med smör och marmelad, kaffe, ett glas saft och en bit sockerkaka har vi överseende med, eftersom vi tycker att utsikten kompenserar för detta. Hotellet har många grekiska gäster och de har grekiska traditioner när det gäller frukost. Detta är dock bättre än en kopp kaffe och en cig.:rolleyes:

Vi har fått både stora och små handdukar, några vitare, andra gråare, det stämmer. Ingen lyx här inte, och det gäller också badrummet – det är oerhört litet, men att man står på toastolen och duschar, der är lite överdrivet. Och toapapper i Grekland ska slängas i korgen överallt i Grekland, inte bara på ”de flesta ställen” – det bör vi respektera när vi är gäster i Grekland!:)

Jag tror ni ska vara glada för att ni fick rum på 3e våningen, för om ni är känsliga när det gäller lyhördhet, så är rum på 4e våningen inte att rekommendera! Här hörs det mycket tydligt när frukostserveringen börjar kl. 06.30 och folk flyttar stolarna vid borden. Frukost serveras från 06.30-09.30.

Vi har bott på Adonis många gånger, men endast varit uppe i baren kvällstid någon enstaka gång och druckit ett glas ouzo, tror jag det var. Har inte tänkt på urvalet, men du har säkert rätt, det är säkert inte särskilt stort – själv tycker vi som regel att vi hellre vill ut på stan och uppleva folklivet, så vi har inte tänkt så mycket på detta, men visst är det begränsad öppettid där uppe, någon timme eller så... vid nyår brukar de t.o.m. ha helt stängt p.g.a. avvecklande av personalens semester.

Och så det här med sängarna. Vi gillar ganska hårda sängar, det är bra för våra ryggar:). Det värsta vi kan få, det är faktiskt för mjuka sängar, så det är kanske därför vi gillar att bo på Adonis;).

Men att ni blev loppbitna, det tycker jag låter mer än trist!__D Vi har aldrig råkat ut för det, och hoppas heller aldrig att göra det!

Till er sista kommentar. Före renoveringen inför OS var det mörkare rum/tapeter. Man har målat vitt och bytt ut sängar och möbler, - om det gäller alla rum vet jag faktiskt inte.

Adonis är ett enkelt och opretentiöst hotell med mycket bra läge och rar personal. Det är så som jag föreställer mig att jag vill bo i de flesta storstäder när jag hellre vill lägga ner pengarna på annat än bättre boende. Hotell i storstäder har blivit väldigt dyrt, tycker jag. Men om man vet att man ställer lite större krav till hotellet, så bör man ju välja hotell till ett högre pris! Pris och kvalité hänger ihop.


Marianne - gillar grekisk sockerkaka;)

**Guran**
2007-11-25, 19:03
Men snälla Marianne!

Äger du andel i Adonis eller varför lägger du ner så oerhört mycket energi på att försvara hotellet och angripa sådana som ”har mage” att kritisera. Jag noterar att du skriver nästan dubbelt så långa inlägg jämfört med de brev som har någon kritik mot Adonis. Jag tycker emellertid att det är viktigt att ge någotsånär balanserad upplysning och det är därför vi skrev det förra inlägget. Även om den gamla regeln som säger att om det ser för bra ut, dvs är för billigt och ser ut att erbjuda mer än man normalt får för så lite pengar så är det inte sant så kan det finnas sådana som inte inser detta. Vi gick i den fällan i alla fall. Vi hade inte räknat med att bli loppbitna t ex.

Vi skall inte replikera på allt, då blir detta brev för långt men några saker måste vi dock kommentera. Speciellt några saker som jag tycker är kontradikatoriska till tidigare framförda synpunkter.

Först får man i tidigare beskrivningar läsa hur underbart det är att bo på fjärde vången med den underbara utsikten. När vi så påpekar att vi tyckte att Adonis är oerhört lyhört, får vi veta att vi hade tur som bodde på tredje våningen, i den fjärde hör man stolarna skrapa från terrassen tidigt på morgonen, före frukost.

Samma sak gäller den underbara terrassen som beskrivs i lyriska ordalag med hur underbart det är att se Akropolis därifrån på kvällen. När vi påpekar att öppettiderna är synnerligen begränsade blir kommentaren: ” själv tycker vi som regel att vi hellre vill ut på stan och uppleva folklivet, så vi har inte tänkt så mycket på detta”. Precis! Mellan 18:30 och 21:30 när terrassen är öppen tycker vi också om att vara ute på stan. När vi så kommer hem vore det ju inte så dumt att kunna ta en drink och vila fötterna på den ”underbara” terrassen”, men då har man ju stängt!

Sen tycker jag att det är en aning näsvist att påpeka att när jag skriver att man i princip står på toalettstolen när man duschar, så gör man inte det utan bredvid. Jag är övertygad om att ingen tror att ”i princip står på” betyder att man verkligen gör det. NU skall jag beskriva hur det verkligen är. Toan och duschen delar det lilla utrymmet bakom duschdrapperiet. Detta innebär att man obönhörligen blöter ner ”tronen” hur än man ormar sig i det pyttelilla ståutrymmet. Det var vad jag menar med ”i princip står på toan”, man kunde lika gärna ha gjort det! Resultatet är detsamma. Man har svårt att duscha och toan blir blöt och obehaglig att sitta på efteråt. När man sen har två små handdukar inser alla hur obehagligt det är.

Vi gillar också förhållandevis hårda sängar. För att ge en referens så kan jag jämföra med hotellkedjan IBIS som vi/jag bor på 4 – 5 ggr per år i olika länder, främst Frankrike. De har ganska hårda men mycket bra sängar. Adonis säng – i alla fall den i 302 – känns som om man lagt en plywoodskiva ovanpå en IBIS-säng.

Slutligen: Personalen var tillmötesgående men det är man som vi uppfattar det generellt i Grekland (jämfört t ex med Frankrike), jag skulle inte utrycka mig som om att personalen var ”rar”. Tvärt om fick vi ett lite buttert bemötande vid några tillfällen.

Toapappret: Jo, påpekandet var mest med för att vi lyckats förtränga detta sedan tidigare besök och det kan vara värt att nämna så att fler nya och gamla besökare kommer ihåg detta. Dessutom: det finns byggnader i Grekland med modernare avloppsstammar (även om de är få) där man inte behöver denna hantering. Uttrycket ” de flesta ställen” är således adekvat.

Göran o Marianne

maji
2007-11-25, 19:47
Någon som bott på Jason Inn? Tänkte åka till aten över nyår.//maji

Marianne
2007-11-25, 20:40
Hej ”Guran” Göran och Marianne!:)

Jag äger ingen andel i något hotell i Grekland. Har aldrig fått en cent i rabatt heller!!!

Jag försvarar inte Adonis. Jag försöker bara förklara att det är skillnad på hotell som ligger mitt i huvudstaden och inte kostar en förmögenhet – och på de hotell man t.ex. använder på öarna.
Och att pris och kvalité hänger ihop.

Jag tycker det är oerhört tråkigt att någon drabbas av loppbett, oavsett vilket hotell man bor på, i Aten, på en ö - eller var som helst. Jag vet att jag själv skulle tycka det var mycket obehagligt, vilket jag också tror jag skrev i mitt svar till er.

Vi har bott på flera olika hotell i Aten och Adonis har varit det hotell vi trivts bäst på, bl.a. på grund av det suveräna läget, men att det inte är något lyxhotell har jag också ofta påpekat. Jag har önskat att dela med mig av vår erfarenhet när det gäller att hitta ett rimligt hotell mitt i Aten, som många efterlyser. Att det är riskfyllt att rekommendera boende till folk man inte känner, det förstår jag, men jag tycker också att man själv har ansvar när man söker rekommendationer, att man försöker finna fram till om det är den standard som man själv önskar.

Ni får mig inte till att säga att Adonis är ett dåligt val när det gäller boende i Aten. Jag kommer att bo där i fortsättningen. Men ni får mig att mista lusten att dela med mig av våra erfarenheter.

Det går förhoppningsvis över.;)
bye_bye

kari
2007-11-25, 22:25
Men snälla Marianne!
Äger du andel i Adonis eller varför lägger du ner så oerhört mycket energi på att försvara hotellet och angripa sådana som ”har mage” att kritisera. Göran o Marianne

Ja, Marianne e r virkelig snill og har gitt s å mye god informasjon her på Kalimera, info om mye og mangt, men spesielt god info om Athen og om Gresk Musikk :)
Når det gjelder Adonis, har Marianne nettopp vært påpasselig med å få fram at det er beliggenheten ifht prisen (spes nov-mars) som gjør Adonis til et så godt valg.
Jeg vet ikke hvor mange ganger det har vært spørsmål om Adonis i Forumet gjennom årene, naturlig fordi "Kalimera" anbefaler hotellet.
(Nesten?) like mange ganger har Marianne kommet med sin "advarsel"
"husk det er et meget enkelt hotell/ingen luksus, det er beliggenheten osv..."

Fordi Marianne vil alle så v e l med sin informasjon føler jeg at det du/dere retter av kritikk m o t henne blir så feil for meg.

Vi skal snart bo på Adonis igjen :), det blir femte gang vi bor der, fordi vi synes vi får mye for pengene.- til tross for frokosten, ofte grå / slitte håndklær og et lite baderom.
Men dere må ha vært spesielt uheldige, renholdet synes jeg har vært "akseptabelt" (ikke mer), men vi har heldigvis ikke opplevd å få loppestikk, d e t er ikke hyggelig!
Vi har bestillt tidlig og fått rom mot gaten m/ balkong, å kunne slappe av en stund i sola på egen balkong er deilig:)
En gang bodde vi i 4., da var det litt støy, dvs skraping av stoler i frokostrom/bar, ellers har vi bodd i 3, mulig vi har vært ekstra heldige med "naboer", for at det er spesielt lytt har jeg ikke tenkt over.
Man hører det kommer noen fra heisen, men det tror jeg man gjør på de fleste gamle byhoteller.

Jeg håper dere finner et hotell dere blir godt fornøyde med neste gang dere kommer til Athen.

:) Kari

Riitta
2007-11-26, 08:01
Har bott på Adonis 3 gånger och skall jag till Aten någon mer gång så blir det Adonis igen. Tycker att Marianne har varit väldigt tydlig om standarden på hotellet så jag har inte blivit besviken.

Riittabye_bye

Lissi
2007-11-26, 10:30
Vi har också bott på Adonis förut och ska göra det igen!
Har även bott på Acropolis house på andra sidan gatan vilket är ett dyrare, men i MITT tycke INTE bättre hotell. Båda har gamla något slitna rum och samma med toaletterna, men LÄGET är det vi köper!
Vi har förra året bott även en vecka på Filoxenia mellan Omonia och Victoria, men även om vi hade fantastisk utsikt över hela Aten från balkongen så var det slitet, LYHÖRT och i ett område som inte på något sätt går att jämföra med Adonis. Priset var dock lägre..Efter hemkomsten fick vi båda uppsöka läkare för kliande blödande uslag!! (loppor???)

I somras bodde vi på ett annat hotell nära Omonia, har glömt namnet...Bra frukost men deprimerande omgivning.
Nä för oss gäller ADONIS oavsett vad andra tycker..Vi vet exakt vad vi betalar för och Marianne har ALDRIG sagt annat än att det är låg standard men BRA läge!!

Lissi

Eva L
2007-11-26, 10:56
Låg standard och slitet är en sak men loppbett ska ingen behöva få. Hotellet borde informeras för då behövs sanering och storstädning. Loppbiten blev jag inte ens på en halvgammal camp i Amazonas. Jag har själv bott en gång med sonen på Adonis och det var helt ok men visst har jag bott bättre. Läget var för oss då bästa tänkbara.

Borde väl finnas hotell i prisläget strax ovanför som har både bra läge och lite bättre standard. Efter sommarens fina boenden speciellt på Folegandros blev jag nog lite bortskämd.

Eva

Lissi
2007-11-26, 18:17
Lyhört – Hotellet är fruktansvärt lyhört. Vi hade ett engelskt par som grannar som kom hem kl 2 på natten och höll oss vakna. Det var som om de var i vårt rum. Allt hörs, även det som förekommer i sängen.
Slutligen det värsta – ”Bedbugs”, vi blev loppbitna, efter tre dagar såg vi ut att ha smittkoppor.
Göran o Marianne

ALLA hotell vi bott på i Aten i den prisklassen har varit lyhörda!
Om ni blev loppbitna förutsätter jag att ni talade om detta för personalen. Det skulle jag gjort direkt och så meddelade VI personalen på Filoxenia att det var något i sängen på deras hotel som gav oss utlag som vi visade....
(DÅ hade vi kanske misstanken att det var dåligt sköljda lakan , som f ö byttes varje dag, som var orsaken, alltså tvättmedel....senare kom vi på efter läkarbesök att det kan ha varit kraftig kvalsterbildning eller loppor)

Lissi

Marianne
2007-11-27, 17:33
Om ni blev loppbitna förutsätter jag att ni talade om detta för personalen. Det skulle jag gjort direkt...

Precis, det måste man ju göra! Jag skulle t o m överväga vilka möjligheter jag hade för annat boende, det är helt klart!

Någon som bott på Jason Inn? Tänkte åka till aten över nyår.//maji

Maji, jag har bott en enda natt på Jason Inn för en del år sedan. Tycker inte att jag vet tillräckligt efter detta mycket korta besök för att kunna uttala mig om hotellet annat än lite om läget, vilket jag har gjort i ett annat inlägg. Se mitt svar till moulipis ang. val mellan hotell i Aten.

Tobbe S
2007-11-28, 16:16
Helt klart är Adonis ett ganska dåligt hotel. Vi betalade 3 gånger mer per nattän på någon ö vi var på i sommras. Det var också det klart sämsta standarden. Men läget helt perfekt
Men, man får vad man betalar för. Var får man ett bättre hotel i centrala Stockholm, London eller Paris för den summan?? Glöm inte bort att Aten är en storstad, och i storstäder är det dyrt. Ett exempel Scandic Brommaplan
en vardag i december 1590 Kr/natt

Torbjörn

inkfish
2007-11-28, 18:40
Vi betalade 3 gånger mer per nattän på någon ö vi var på i sommras.

Det låter som normalpris. Du kan aldrig jämföra hotellpriser på öarna med Aten.

Det är det som är så surt med att komma in till Aten på slutet, man får betala mångdubbla priset för ett råttbo... Men du hittar inget med ö-standard OCH ö-pris, det kan jag lova.

Lissi
2007-11-28, 20:00
Det är lite synd i denna debatten som det blivit att Adonis fått framstå som så dåligt för jag tror inte NÅGOT hotell i Aten med det läget och till det priset är bättre....Acropolis House på samma gata är enligt min mening INTE bättre(möjligen apelsinen till frukosten:D) och det var DYRARE jämfört med Adonis samma tid då vi bodde där 7 nätter för 2 år sen. Hade vi bott på Adonis istället hade vi tjänat ca 1200 kr..... Adonis blir ju billigare om man bor mer än tre nätter.
Det vore kul att höra vad de säger som bott på liknande hotell i Plaka. Där finns ju rätt många små...ett annat på samma gata t o m. (För att undvika missförstånd så är jag inte heller "arvoderad" på något sätt att försvara Adonis, men jag tycker att hotellet ska jämföras med andra på samma premisser.)

Lissi - som gärna betalar runt 80-90 euro sista natten i Aten för att få en helkväll i Plaka/Psirri innan hemresan efter sommarluffen.

Peter
2007-11-29, 04:13
Det låter som normalpris. Du kan aldrig jämföra hotellpriser på öarna med Aten.

Precis. Man bor bättre för 25 - 35 € på öarna än man gör på Adonis för 86 €! Det är bara det att skillnaden är att Adonis ligger mitt inne i smeten i en storstad, en mångmiljonstad, med Plaka runt hörnet och Psirri en liten bit bort. Jag har även bott på andra hotell runt dessa kvarter, alla med samma "dåliga" standard och till samma kostnad, men jag tycker ändå att Adonis är ett bra alternativ.

Det är lite synd i denna debatten som det blivit att Adonis fått framstå som så dåligt för jag tror inte NÅGOT hotell i Aten med det läget och till det priset är bättre....

Det finns ytterligare ett par hotell i kvarteren runt omkring till samma pris och samma standard. Men det är beklagligt att en del tror att man kan bo mitt inne i Athen till samma pris, och standard, som man kan göra ute på öarna. Då är man lite förvirrad...

Men egentligen är det inget problem! De som tycker att Adonis och de andra hotellen i samma område är för dåliga kan enkelt checka in på tex St George på Syntagma. Ca 300 meter från Adonis. Fast det kostar väl ung 300 - 400 € per natt för ett dubbelrum... Men det är I:a klass!!!

Angående bett. En trist historia. Men det är något man kan råka ut för överallt. Till och med hemma. Det är sällan loppor. Snarare kvalster eller vägglus. Och det kan ju t o m vara så att något litet kryp har följt med i ryggsäcken/väskan från senaste stället/ön man var på! Jag tycker man ska vara försiktig med att anklaga hotellet för dålig hygien...

Janne och Camilla lyckdes ett antal år sedan få med sig en Skorpion in på rummet på Tilos! Vad är det som säger att vi inte kan bära med oss några små bitande saker på väg hem...?

Den som pekar med ett finger har tre fingrar som pekar tillbaka....

Peter

Eirini
2007-11-29, 10:25
Min reaktion på denna tråd är att jag inte förstår varför svenska turister som skriver i detta forum måste välja just dessa två hotell? Om de är dåliga, bojkotta dom! Aten är ju fullt av hotell och det måste finnas flera i samma prisklass. T.ex Phaedra hotell som också ligger i Plaka granne med Danska institutet. Det finns även liknande hotell på andra sidan Akropolis i närheten av Station Thission. De har också en fantastisk utsikt över Akropolis och bra promenadvägar.
Tänk på att ni som kommer och gästar Aten bidrar till att dessa hotell fortsätter sin verksamhet och om det inte har en bra standard som stämmer överens med priset finns det andra som säkert är bättre!

Hälsningar från Aten bye_bye

Marianne
2007-11-29, 11:17
Aten är ju fullt av hotell och det måste finnas flera i samma prisklass. T.ex Phaedra hotell som också ligger i Plaka granne med Danska institutet. Det finns även liknande hotell på andra sidan Akropolis i närheten av Station Thission. De har också en fantastisk utsikt över Akropolis och bra promenadvägar.
Jag tror de flesta hotells standard stämmer bra överens med priset.
Så vitt jag minns, men jag kan ta fel, är priset på Phaedra något högre (vet du vad det kostar, Eirini?), precis som Adrian, Plaka och många andra hotell i Plaka. Skulle vara kul om någon ville dela med sig av erfarenhet ang. pris och standard på andra hotell, men vi bör väl snart i rättvisans namn börja en ny tråd!:)

Några hotell vid Thission har en helt enastående utsikt, otroligt fin, men priserna på några av hotellen är högre eller standarden rätt så sliten. Men visst måste det finnas andra bra hotell med priser som stämmer med kvalitén. Vem har ett bra bud på ett hotell till ett rimligt pris och vad är priset?

Men inte bor vi turister bara på Adonis och Akropolis, många är väldigt glada för att bo på t.ex. Attalos (något högre pris) och andra hotell.

inkfish
2007-11-29, 11:52
Min reaktion på denna tråd är att jag inte förstår varför svenska turister som skriver i detta forum måste välja just dessa två hotell?

Men det gör de ju inte. Att hitta hotell i Aten är en djungel, man letar efter tips, här har Marianne m fl tipsat om ett par ställen - då ligger det ju nära till hands att pröva dem.

Och när tråden handlar om hotell Adonis i rubriken är det ju inte konstigt om tråden kommer att handla om just Adonis. Det innebär inte att "alla" bor där. Jag har t ex aldrig gjort det.

naxoss
2007-11-29, 15:41
Jag har bott på hotel Plaka som jag tycker mycket om, både standarden och läget. Bodde där över nyår förra året och hittade ett kanonpris på 65 euro för två i ett dubbelrum. Annars kostar de rummen över 100-120 euro.
Bodde även på Tempi i somras i ett enkelrum allra högst upp. Rummet var pyttelitet!!!!!!!!!!!!!!!! och enkelt men utsikten från "terassen" var kanon och läget helt perfekt! De var även väldigt trevliga i receptionen. Detta betalade jag 40 Euro för. Bra för att vara enkelrum mitt i Plaka på sommaren.
Men om det är något som har tänkt att bo där, tänk på att DET är enkelt. Även om man jämför med andra enkla hotel, typ Adonis.

Lena

Peter
2007-11-29, 17:45
Jag tycker att det har varit mycket mätande med "den Svenska måttstocken" i den här tråden. Vill man övernatta i Athen så måste man vara medveten om att det är en av Europas största städer med priser och standard därefter.

Man har några val. Ett är att undvika Athen helt och hållet! Om man nu inte gör det kan man välja mellan att betala dyrt för att bo på ett I:a klass-hotell för dyra pengar, eller att bo billigare på ett ställe som har lägre standard. Det är upp till var och en. Men vissa verkar ha glömt att Athen är en väldigt välbesökt storstad med priser därefter! Det är helt omöjligt att jämföra vare sig pris eller standard med öarna.

Jag tycker själv att det är dyrt att bo i Athen jämfört med öarna. Men jag vet att Athen är en storstad och har priser därefter... Det måste jag acceptera!

Ärligt talat: sluta kvid. Undvik Athen eller betala för I:a klass då! Om det nu är så viktigt...

Peter

Eirini
2007-11-29, 17:45
Vad jag kan se på Kalimeras rekomendationer för hotell i Aten så är det just Adonis och Acropolis house, så många förstagångs-resenärer litar nog på att det är bra hotell. De här hotellen kanske var bra för några år sen. Jag tycker att det är bra att någon reagerar och inte godtycker om ett hotellrum är för dyrt eller om personalen är otrevliga. Det räcker inte att ett hotell ligger bra till.
Jag vet att många greker som har rumsuthyrning eller hotell inte känner till Kalimera och det fantastiska nätverk som gör att folk som reser till Grekland kan hjälpa varandra på många sätt. För dem kan det vara både positivt och negativt beroende på vad som skrivs här. Ang_elx

Efter en snabb sökning på Google fick jag fram en sida med Budget Beds Athens. Det är bara att välja och vraka beroende på var man vill bo.
Ett dubbelrum på Phaedra ligger på 50 evro enligt info på nätet.

Eirini

naxoss
2007-11-29, 19:26
Jag mindes fel angående priset på Tempi i somras. Det kostade 25 euro för mig i det ENKLA rummet. Och det var det värt!

Lena

inkfish
2007-11-29, 21:19
Vad jag kan se på Kalimeras rekomendationer för hotell i Aten så är det just Adonis och Acropolis house, så många förstagångs-resenärer litar nog på att det är bra hotell.

Visst är det så. Och än en gång förtjänar det att påpekas att "kalimera rekommenderar" är Jannes egna personliga rekommendationer och bygger på hans erfarenheter av boende. Han rekommenderar helt enkelt ställen han gillar.

Vad som är ett "bra hotell" finns nog ingen objektiv måttstock för. Inte minst diskussionerna på Kalimera visar ju att vi resenärer har radikalt olika förväntningar - förväntningar som också styr våra intryck av ett ställe.

Om Adonis blivit radikalt sämre så har Janne säkert upptäckt det eftersom han åkte därifrån för en vecka sedan.

Kalimera
2007-11-30, 11:03
Om Adonis blivit radikalt sämre så har Janne säkert upptäckt det eftersom han åkte därifrån för en vecka sedan.Tycker faktiskt tvärtom, det har blivit bättre.

xenos
2007-11-30, 11:05
Tycker faktiskt tvärtom, det har blivit bättre.

"För att komma till källan måste man simma motströms."
(okänd tänkare)

Lefteris

SteffTee
2007-12-29, 20:29
Eftersom jag ska göra ett februaribesök i Aten har jag just nu avslutat läsandet av denna intressanta tråd.
Vad jag vet är att de inte svarar på mejl på Adonis i första taget. Men här på forumet kan jag säker tfå svar på mina frågor;

Vad kostar ett singelrum på Htl Adonis i februari? Ngn därute i cyberspace som vet ?

I övrigt önskar jag alla Kalimeror ett gott slut på 2007 och ett Gott Nytt År.

Eva L
2007-12-29, 23:46
Gissar på 70 euro.

Eva

Kalimera
2007-12-30, 11:13
Vad kostar ett singelrum på Htl Adonis i februari? Ngn därute i cyberspace som vet ?Vet ej vad de tar för ett singelrum, men jag vet att ett dubbelrum kostade 55 € i november i år. Frukost ingick i priset.

kari
2007-12-30, 11:15
Gissar på 70 euro.Eva

Så dyrt er det nok ikke, Eva :)

Jeg kjenner ikke prisen på enkeltrom på Adonis, men de har fortsatt lavsesong i Februar, den er i perioden nov - mars om de ikke har forandret det.
I november i fjor betalte vi 54 euro natten for dobbeltrom. :) Kari

Eva L
2007-12-30, 11:49
Jag jag gissade bara. Bra att det är billigare. 55 Euro i en europeisk storstad det får nog räknas som riktigt billigt. Vi betalade om jag minns rätt 75 eller 80 för några år sedan men det var i september.

Eva

Lissi
2008-01-02, 21:52
Vi ska bo på Adonis i februari och då kostar ett dubbelrum 55 euro. Vi ska bo 7 nätter så priset är baserat på det. Jag tror det blir några euro billigare om man bor mer än tre nätter om jag inte minns fel.

Lissi -nyss hemkommen från ett fantastiskt Madrid.;)