handdator

Visa fullständig version : Intensiv sommar


Monica P
2007-07-05, 10:30
Sommaren ar sa intensiv.

- Det ar inte bara varmen. Vi hr ju langtat efter den, vi fros ju i vintras, vi sa: matte det bli varmt snart...

I sovrummet snurrar flakten hela natten. Vi gillar inte A/C:n men flakten av stor modell ar OK. Kuddarna blir sakta vat av svett, vi vander kuddarna, vi vander oss, vi vaknar med huvudet at andra hallet, vi sover skavfotters for att inte den sammanlagda temperaturen ska bli 37+37=74...
Men vi ville ju ha varmen, vi klagar inte, flakten surrar och snurrar.

-Det ar inte bara det okade folklivet. Plotsligt susar det forbi en massa nytillkomna hjalmprydda typer, vilken tid som helst pa dygnet. Badviken fylls av segelbatar vars topplanternor jag ser fran min veranda. Da och da gungar de haftigt i takt nar nan svallvag fran farleden nar in i viken

-Det ar inte bara musiken vi hor nar vi aker forbi de manga restauangerna pa natten. Inte heller lukten av grillad blackfisk eller vitlok, inte bara sommarfolket som strovar omkring i kortbyxor och tunna trojor med flip-flop-tofflorna muntert flip-floppande i granderna.

-Det ar framfor allt vara langvaga vanner som halsar pa. Det ar spontana fester och sena middagar. Det ar nattligt mete fran kajen i Melitsacha. Det ar ouzo och meze pa taxitorget i Pothia. Det ar sommarbarnen fran Aten som sparkar fotboll pa gatan. Det ar nya sandaler och nya solglasogon, det ar de forsta plommonen, de forsta persikorna, de forsta druvorna. Det ar massor av halvstora ungkatter som hallit sig i det fordolda tills nu. Det ar familjer som sitter pa sina verandor nar nattsvlkan kommer. Det ar en dusch med tradgardsslangen och iskallt citronvatten i kylen.Det ar stengolv fria fran mattor. Det ar nattliga moppeturer i minimalt med klader.

Ingen lyx men efterlangtat liv.

PlatyYialos
2007-07-05, 10:37
En härlig beskrivning av sommaren på Kalymnos, denna ö som vi kommer till på tisdag i nästa vecka, några vänner anländer redan i morgon. Ser fram emot en härlig månad på Kalymnos med gamla och nya vänner.
Tack Monica för detta epos.

Paulina
2007-07-05, 10:40
Detta låter helt vidunderligt. :)

Och fin-fint skrivet!

Peter
2007-07-05, 18:30
Jag riktigt känner värmen, lukterna och ljuden i den varma Grekiska sommaren... När regnet skvalar mot fönsterblecket här utanför nu. Och har gjort sedan i natt... Skåne håller på att flyta bort!

Du lyckades göra rättvisa åt en mycket bra rubrik. En perfekt beskrivning av en Intensiv Sommar...

Peter