handdator

Visa fullständig version : tidsbrist


jonny
2007-06-28, 13:43
hej undrar om någon har en uppfattning om att ta sig från pireus till athens flygplatsen på måndag eftm vid 3 tiden.vilket är snabbast taxi,tåg el buss är det någon som har någon uppfattnig och ca tid vore jag tacksam jag har 2.45 min till jag kommer till pireus till flyget går är det för taijt.

SteffTee
2007-06-28, 15:14
Tåg med byte vid Monastiraki tar ganska exakt en timme. Bussen/taxi tar normalt lika lång tid men man vet aldrig hur trafiken ser ut.

mkh
2007-06-28, 19:31
jag har 2.45 min till jag kommer till pireus till flyget går är det för taijt.

Ja! Här kan du läsa massor om vad som kan gå snett...

Diskutera med Kalimera (http://www.kalimera.nu/forums/index.php) > Semestra i Grekland (http://www.kalimera.nu/forums/forumdisplay.php?f=21) > Resa runt i Grekland (http://www.kalimera.nu/forums/forumdisplay.php?f=23) http://www.kalimera.nu/forums/images/misc/navbits_finallink_ltr.gif (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=8493) Snabbåtar till Aten + Boende i Pireus

Jag hade 6 timmar på mig om vi hade åkt in samma dag, men även då är det så mycket som kan gå fel... så nu ska vi bo sista natten i Aten
(Hur f-n gör man en länk, jag vet att jag läste det någonstans här aldeles nyss :()

/Marianne
som är mitt i packbestyr. Jag jobbar i morgon, sen går flyget kl 6:00 på lördag morgon bye_bye

Nicka
2007-07-04, 19:07
bye_byeHej!

Jag skulle inte vilja ha sån liten tidsmarginal. För många år sedan när vi båtluffade träffade vi några som åkte in till Aten samma dag som flyget skulle gå. Vad hände tror ni? Jo naturligtvis blev det något fel på färjan. Trots att de från början hade gott om tid missade de flyget. Så mitt råd till dig är att se till att ha gott om tid. Vi åker ner till Grekland i slutet av juli och vi åker till Aten dagen innan flyget går.
Önkar dig en trevlig resa!

Mvh nicka!

Nicka
2007-07-04, 19:25
Tidsbrist...

jonny
2007-07-10, 23:37
hej vi klarade det med 15 min tillgodo båten höll tiden

Eirini
2007-07-11, 00:02
Du måste också tänka på att båten kan vara försenad och då blir det ännu svävare med tid att ta sej till flygplatsen. Du ska väl från Pireus till flygplatsen?

Nu såg jag att någon skrev om att åka in till Aten dagen före, det skulle jag också göra!! Lita inte på båttidtabellen!!

Peter
2007-07-11, 03:43
hej undrar om någon har en uppfattning om att ta sig från pireus till athens flygplatsen på måndag eftm vid 3 tiden.vilket är snabbast taxi,tåg el buss är det någon som har någon uppfattnig och ca tid vore jag tacksam jag har 2.45 min till jag kommer till pireus till flyget går är det för taijt.

Sorry, jag ska vara grym. Du har en chans på tusen att fixa det! Färjan kommer att vara försenad. Det kommer att ta tid, 10 - 20 min, att komma av färjan. Så ska du hitta till Metron, köpa biljett och stämpla den. Sedan tar det kanske 15 min innan tunnelbanan / tåget går... Vilket är det snabbaste i ditt fall. Det tar ung en timme ut till flygplatsen. Sedan tar det minst 10 - 15 min från hållplatsen till incheckningen. Du ser hur du förlorar minuter hela vägen?

Glöm det! Ta båten dagen innan eller flyg in om du kan nå det på något sätt. Annars kommer du att missa flyget hem... snyft_drop Sorry.

OBS! Gaten stänger en timme innan avgång. Ingen pardon. Och det är LÅNGA köer. En minut sen och du får inte checka in! Så står du där med mungiporna i höjd med knäna och ett Visa-konto som kommer att bli hårt belastat.

Minsta marginal jag haft var 4 timmar från det jag kom till Rafina. Och det var precis att det räckte... :eek: Ang_elx Då hade jag bara två timmar på färjan. Hade det blåst det minsta den dagen hade färjan blivit försenad och mitt Visa hade gråtit tillsammans med mig...

Gör det inte. Chansa inte på så små marginaler!

Peter

Peter
2007-07-11, 03:53
hej vi klarade det med 15 min tillgodo båten höll tiden

Men hej och hallå! Är du hemma redan? Och du lyckades hinna med flyget med den marginalen? Jössös... Jag hade aldrig vågat chansa på det. Ta en Triss eller två... Med den turen så kommer du att vinna stort... :D Tänk om det blåst och båten bara varit 20 min sen... snyft_drop

Peter