handdator

Visa fullständig version : Onsdag 27/7


UlfWiman
2007-06-27, 15:06
Onsdag 27/6


God morgon. Idag klockan 07.30 var det redan 31° ute. Det lär nog inte bli någon promenad annat än med soporna. Jag hade skaldjur till middag igår och de bara måste ut. Från köket, jag kan inte ställa de på bron för då river katterna sönder påsen och sprider ut innehållet över gården. Det misstaget har jag gjort förut och det var inget trevligt att ta hand om.


Min husspindel klättrade just förbi. Jag har inte tagit bort hans/hennes nät bakom datorn, för det fastnar ganska mycket flugor och annat kryp där. Det största jag sett var en geting för några månader sedan. Den är ca 3cm stor och lite gulaktig. Bor i hörnan uppe i taket på 3,5m höjd. Husödlan lever också och är lite orange till färgen. Den har alltid ett tefat med vatten i köket för att stanna kvar hos mig. Jag vet inte om ödlan käkar spindlar, men båda har levt rätt länge här.


Ibland kan ödlan sitta en halvmeter ifrån mig på väggen och titta på när jag skriver. Målet är att en dag få den på handen. Bekymret är ju när jag flyttar. Spindeln kan jag fånga och ta med mig så får den göra nya nät. Tina bara skrattar när jag säger till henne att inte ta bort nätet eller ha ihjäl spindeln. Hon berättade att hennes mamma i Manilla gör samma sak, de har en husspindel(ogiftig) som är ca 8cm stor. Min Irländska väninna blir som tokig när hon får se mina husdjur. Jag måste ha köksdörren stängd när hon är här och se till att ödlan är i köket.


När hon sedan har fått några glas vin kan jag öppna dörren igen. Det är jättelätt att få ödlan till köket, bara slå på A/C en liten stund så smiter den. Detta är ju ingen läsning för er som hatar kryp och själv gillar jag inte gråsuggor och kackisar. Kackerlackor verkar vi vara befriade ifrån härinne. Giannis sa att det är flera år sedan de sist hade en kackerlacka inne. Sopbehållare i köket och på toan med tättslutande lock verkar vara en del av strategin för att hålla de borta. Råttor har jag inte sett till några men det är väl tack vare alla katter.


Däremot finns det mycket gott om fladdermöss här och de brukar krocka med min hatt när jag går hem sent och det är mörkt. Sen har ju chikadorna börjat sin öronbedövande konsert på kvällarna. Ibland kan det vara så hög volym att jag får stänga fönstret för att höra tv´n. Däremot har jag haft mal eller något liknande under vintern så jag har fått köpa medel att ha i garderoben. Jag upptäckte det när det helt plötsligt var hål på alldeles nya t-tröjor som inte ens var tvättade. Knallade upp till Katerina och frågade vad det var ”skóros” sa hon och gick o hämtade en burk med kapslar i att lägga i garderoberna.


Spindlar visar nämligen på att det är mögelfritt i lägenheten och det finns även en till i badrummet och köket.


Ni kan ju komma med tankar och åsikter om krypen som finns här. Det finns ju kryp även i Sverige, även om allt ska vara så sterilt där. Min pappa sa alltid lite skit rensar magen och håller dig frisk. Kanske det stämmer. Nog för att det går att bli matförgiftad här också, men var kan man inte bli det. Hos eskimåerna kanske?


En bekant till mig Tanassi dricker till och med vattnet som är till olivträden. Helt orenat och det har han gjort hela sitt liv och han börjar närma sig sjuttio nu. Äter inte tomater från marknaden eller färdigpackade ägg. Det ska vara lite skit kvar på äggen, då vet man att de är ”rena” och frivärpta. Mjölk eller grädde äter han inte heller för den är behandlad. Hemmjölkad får eller getmjölk går däremot bra. Jag har testat men det var inte speciellt gott något av det. Däremot i maten spelar det ingen roll vad man använder.


Själv använder jag uteslutande lokala produkter och färska grönsaker finns det året om. Något dyrare på vintern men det gör inget. Rädisorna här är mycket godare än i Sverige för de är inte så starka, gurkan däremot gillar inte min galla så det får jag pilla ur salladen eller beställa utan. En bekant i Sverige som hade tomatallergiker till barn kunde låta de äta våra jättetomater utan problem. Ungarna älskade tomaterna och kanske det var för att det liknades vid förbjuden frukt. Många vänner hemma hatar lamm, men jag älskar lammkött. Här smakar det aldrig kofta om lammrätten som det kan göra hemma ibland. Nu ska jag förbereda mig på kvällen och vad den innehåller. Hej då.

Uffe

Ps: Idag har jag sett en hel svärm med chikador landa i en buske i trädgården, sedan var det dags att stänga fönstret.

Athanasia
2007-06-27, 15:09
Ha en trevlig kväll!!

PO
2007-06-27, 15:25
Du har en affärsidé på gång; ekologiskt luftfilter för pc! Den skit som nu fastnat i spindelnätet skulle annars ha suttit i nätaggregatet och på processorn, orsakandes usel kylning och därmed sämre prestanda.
Om Du kan artbestämma och börja farma dessa kryp så är marknaden enorm, kilopriserna astronomiska och foderkostnaderna minimala.
HP och Dell kommer att köa vid din dörr och Du blir Kretas rikaste pensionär! Domänen blir förståss www.wwww (http://www.wwww) (wimans world wide web)

//PO
(Skulle det funka nöjer jag mig med 15% av omsättningen)

Athanasia
2007-06-27, 15:27
flabb_flabflabb_flab

UlfWiman
2007-06-27, 16:11
Kul idé PO

Jag ska fråga vad spindeln tycker. Någon kväll ska jag försöka fånga båda på bild. Hittills har jag misslyckats med att fånga ödlan i kameran. det är precis som om den känner på sig när jag lyfter kameran ur stället.

Uffe

91kg
2007-06-28, 08:17
Hej Ulf!

Angående skaldjur som jag själv älskar och äter en del utav så är ett enkelt tips - lägg det i en påse i frysen till soporna skall tömmas.

Ja det där med spindlar har jag med hört, men då bara att hus med spindlar är friska!?

Tack ännu en gång för dina att flytta brev som håller på att ta plats i min Greklands pärm där jag skrivit ut jannes Cd-guide samt dina berättelser, för att kunna ta fram en tråkig höstdag;o)

Här på V-kusten har regnet i princip öst ned sen Midsommar med undantag för nån halvdag!

Mvh!