handdator

Visa fullständig version : 8 timmar på Santorini


Yanna
2007-06-16, 19:35
Hej alla kalimeror!
Vad skulle ní göra om ni hade 8 timmar på Santorini innan vidare transport och vart gör man av packningen?
Jag landar 11.40 och färjan till Amorgos går 20.10 så NÅGOT ska man ju göra!
Blir väl att först ta bussen till Fira, men vad gör man efter det?
Kan tänka mig att det är bastuvärme, så bara sitta av tiden blir kanske jobbigt och vandra är kanske inte heller den bästa sysselsättningen mitt på dagen, men jag kan tänka mig att jag blir hungrig under de timmarna, men vad mer?
Hur som helst så tar jag gärna emot lite tips!

Yanna, 15 dagar till Amorgos!

Yanna
2007-06-17, 14:45
Visst finns det väl någon som kan ge mig lite tips? klapp_klap

Kalimera
2007-06-17, 15:37
Visst finns det väl någon som kan ge mig lite tips? klapp_klapTa en buss till Oia, ta trapporna ner till hamnen Amoudia, gå så långt till vänster du kan så kommer du till en underbart klippbad. Där kan du ligga och slöa i flera timmar. Härligt vatten och fantastiska vyer. Lunch äter du på Taverna Katina i samma hamn.

yeasou
2007-06-17, 15:43
Jag skulle älska att ha 8 timmar på Santorini just nu:pTa dig till Kamari och stanna där till du behöver ta dig till Athinios (hamnen). Bada, ät lite gott och slappa i största allmänhet. Gör upp med en taxi att ni ska bli hämtade vid en viss tid. Tyvärr så får du nog hasa på ditt baggage.
Janne, den lilla hårda plätten vid utanför Amoudi är inte så bekväm tycker jag:o å att släpa på baggaget ända dit blir nog svettigt.
Lycka till!
MVH
Yeasou_B-anana

Yanna
2007-06-17, 15:44
Jag tycker väldigt mycket om Oia, bodde där 3 nätter -96 och det var många trappor dit och jag hade "spaghettiben" varje gång jag upp.
Trapporna ner till Amoudia kan vara okey, men jag ska ju upp igen, tror inte jag orkar det, Janne, men det låter annars underbart med ditt tips. Kan hamnen nedanför Fira var ett lika bra alternativ? Går ju "bergbana" dit.

Yanna
2007-06-17, 15:50
Tack, det kan vara ett bra alternativ. Funderar på om man kan hyra ett rum bara för några timmar, vad skulle det rimligen kosta isåfall tror du, blir det svindyrt? Kunde ju annars bli en bra kombination med att ev. få skjuts till hamnen av hotellet. :D

Elisabet
2007-06-17, 16:12
Om du äter/dricker något på någon taverna eller kafeineon som ligger bra till och sedan frågar om du kan få lämna bagaget där över dagen så får du säkert det, mot en lämplig avgift.

Yanna
2007-06-17, 16:26
Tack för ditt tips också Elisabet!
Då får jag nog välja Kamares eller något ställe som är svalare och där jag kan svalka av mig i böljan. Fira och Oia blir nog svettigt i 8 timmar innan båten går 20.10 på kvällen.

malou
2007-06-30, 23:11
Ta en buss till Oia, ta trapporna ner till hamnen Amoudia, gå så långt till vänster du kan så kommer du till en underbart klippbad. Där kan du ligga och slöa i flera timmar. Härligt vatten och fantastiska vyer. Lunch äter du på Taverna Katina i samma hamn.

Høres ut som et godt råd. Skulle visst om dette første gang jeg var i transitt på øya. Utmattet og sliten og likegyldig etter nattevåk - disse hersens charterselskapene som skal ha sine egne transportløsninger fra Naxos 'midt i natten' - la jeg meg simpelthen ned et sted (utenfor en kirke, fy!) brukte sekken som pute. Og sov. Helt uanfektet av hvorvidt bagasjen ville bli stjålet eller ikke. Klippbad og lunch hadde vært sååå mye bedre. På toppen var returen veldig forsinket og en nye natt ble påbegynt før flyet tok av. Aldri mer!