handdator

Visa fullständig version : Några A-P-frågor


Elisabet
2007-06-16, 14:51
Om man är på Antiparos och ska vidare med en båt som går från Paros på förmiddagen, kan man då räkna med att hinna med en båt från A till P samma morgon och hur väderkänslig är den i så fall?


Hur är bussnätet på Paros? Kan man ta sig runt ön med buss från Parikia? Från Naoussa? Och kommer man sig tillbaka igen? Kan man ta sig till fjärilsdalen på annat sätt än med eget fordon? Går det bussar till Lefkes?


Går det badbåtar till olika stränder från Parikia som det gör från Naoussa?

Marianne
2007-06-16, 15:53
Den lilla färjan mellan Pounta på Paros och Antiparos är inte särskillt väderkänslig och tar endast 10-15 min. Det går buss mellan Pounta och Parikia.

Bussnätet på Paros är väldigt bra. Det går "nästan" att åka runt ön (ev. byte i Naoussa), men man måste vända om i Dryos, konstigt nog finns ingen förbindelse mellan Dryos och Alyki även om det går helt utmärkt att köra med egen bil. Bussen kör förbi fjärilsdalen på vissa turer till Alyki (törs dock inte säga hur långt det är att gå dit från vägen).

Det går bussar från Parikia till Lefkes och vidare österut, minns inte om de går till Marpissa, Piso Livadi eller Dryos - sedan går de tillbaka åt andra hållet.

Det går badbåtar från Parikia.

Elisabet
2007-06-16, 16:16
Tack!