HejNästa lördag är det grekisk afton här hemma. Massor av gekisk mat och musik. Maten kommer bestå av en mängd smårätter och en huvudrätt.
En av rätterna blir Saganaki. Som är något av de godaste jag vet från det grekiska köket.
Nu till frågan:
Är det någon som har ett bra recept på Saganaki?
Jag vet att det inte är särskilt svårt att tillaga Saganaki. Min fråga handlar väl egentligen om vilken ost en äkta Saganaki innehåller. Efter att ha läst en mängd recept på Saganaki så blir man lite lätt förvirrad. Ibland används vanlig fetaost, ibland nämns ostar som Graveria, Grykere (?) och Kefalotyn.
Jag har ingen aning om ovanstående ostar verkligen är ostar, det kan lika gärna vara något annat. Men namnen nämns i samband med Saganaki.
Så......
Vilken ost ska det vara till Saganaki?
Och vem har receptet på världens godaste Saganaki?
Janne / KALIMERA